ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ν. Δάλλας: " Δήμος Ανεξάρτητος ή Δήμος με Φερετζέ ;"

Για τους περισσότερους από εμάς είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει από παλαιότερα για το εάν μια τοπική κοινωνία θα έχει κέρδος με την ανάδειξη ενός κομματικού δημάρχου !

Σε όλες τις συζητήσεις ο κοινός παρανομαστής ήταν, ότι ο υποψήφιος προτάθηκε για την υπεράσπιση των πολιτικών συμφερόντων του κόμματος στο οποίο ανήκει.
Ο τρόπος και τα κριτήρια με τα οποία ένας κομματικός μηχανισμός...
αξιολογεί και στηρίζει ένα υποψήφιο δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο υποψήφιος μέσα από μία κλειστή ομάδα εκτός από κομματικές περγαμηνές θα πρέπει να έχει και αντίστοιχα προσόντα για να υπηρετήσει τον συνάνθρωπο και συνδημότη.

Θεωρούσαμε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί εσωτερικά αναδείκνυαν με εσωτερικές αξιολογήσεις και δημοκρατικές διαδικασίες τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπούσαν.

Μετά από τα τόσα χρόνια εμπειρίας είδαμε όλοι μας ότι με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα από τα αναμενόμενα. Η αλαζονεία της εξουσίας διέφθειρε τους κομματικούς εκλεγμένους αφού ο κομματικός υποψήφιος ίσως να λογοδοτούσε μόνο σε ελεγχόμενους κλειστούς μηχανισμούς και όχι στον λαό.

Στο βωμό της υπάρχουσας ή επερχόμενης «εξουσίας» κανένα κομματικό επιτελείο δεν δίστασε να θυσιάσει προεκλογικά όλα τα ρητορικά και πολιτικά μέσα που έχει, με στόχο να χρησιμοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση ως το σκαλοπάτι για να φτάσει στον μόνιμο στόχο τους, την κυβέρνηση. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει σαν δημότες να το καταλάβουμε και επιτέλους να αποστασιοποιηθούμε από τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε βάρος των δημοτών.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους που την υπηρετούν πραγματικά με σταθερότητα στον χαρακτήρα και στις απόψεις, μακριά από κάθε είδους κομματικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Το να στηρίξω μία κομματική επιλογή γιατί ο Δήμος είναι ή θα γίνει κυβερνητικός με προοπτική να έχει καλύτερη μεταχείριση από κρατικές οικονομικές επιδοτήσεις είναι σήμερα μία ουτοπία και η υποστήριξη τέτοιων σκέψεων φέρνουν την τοπική μας κοινότητα σε στασιμότητα για αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος θα πρέπει να είναι κομματικά – πολιτικά ανεξάρτητος, αυτοδύναμος για να έχει προοπτική και μέλλον, να είναι οικονομικά δυνατός με σχέδια διαρκούς ανάπτυξης υποδομών και συνθηκών διαβίωσης των πολιτών του.

Όλοι μας έχουμε χρέος να επιλέξουμε τον κατάλληλο Δήμαρχο που θα μας στηρίξει για όλη την πενταετία και όχι μέχρι τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.Και να δώσουμε την εμπιστοσύνη μας στους δημοτικούς συμβούλους που ο καθένας μας πιστεύει ότι έχουν την θέληση και τις ικανότητες να μας εκπροσωπήσουν και να στηρίξουν το μέλλον μας σε αυτόν τον τόπο.

Η επιλογή μου μετά από πολλά χρόνια αποχής από τα κοινά, και η διάθεση μου να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και ζω, με οδήγησε στην συνεργασία με τον Θωμά Παππά που γνωρίζω και μεγαλώσαμε μαζί. Με το ίδιο όραμα μακριά από ομάδες συμφερόντων για ένα Δήμο κοντά στις ανάγκες του πολίτη. Ένα Δήμο υγιή , δυνατό με προσφορά σε κοινωνικό έργο και μελλοντική προοπτική για γερές και σωστές βάσεις για το αύριο των παιδιών μας.

Σε ένα υποβαθμισμένο και καταχρεωμένο Δήμο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο !
Mε εκτίμηση
Νίκος Δάλλας
Πτ. Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Ανεξάρτητος Συνδυασμός : Χρώμα στην Ζωή !
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/16/2014 09:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ν. Δάλλας: " Δήμος Ανεξάρτητος ή Δήμος με Φερετζέ ;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες