ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Ενσωμάτωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) ενσωματώθηκε και τυπικά στις 26 Μαρτίου 2014, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου 4250 με τίτλο “Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις”.

Η μεταστέγαση του ΕΚΕΒΙ στους χώρους του ΕΙΠ ολοκληρώνεται σταδιακά οπότε και πολύ άμεσα επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς οι ...
λειτουργίες και οι κυριότερες δράσεις του:

Η “Βιβλιονέτ”, η εγκυρότερη βάση δεδομένων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει 180.000 τίτλους βιβλίων και πάνω από 100.000 δημιουργούς, επανέρχεται σε λειτουργία και παράλληλα αναβαθμίζεται ώστε να καταστεί και πάλι ένα εύχρηστο εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες του βιβλίου, όσο και για τους απανταχού βιβλιόφιλους. Ήδη στελέχη της “Βιβλιονέτ” συνεργάζονται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ξεκινώντας άμεσα την ενημέρωση της βάσης δεδομένων, ενώ το ΕΙΠ έχει διαθέσει επιπλέον στελέχη του προκειμένου να εκπαιδευτούν και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της “Βιβλιονέτ”.

Παράλληλα, επανενεργοποιείται η “Φιλαναγνωσία”, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που απευθύνεται σε χιλιάδες νεαρούς αναγνώστες και εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια της ανάγνωσης στους μικρούς μαθητές. Για πρώτη φορά μάλιστα αναμένεται να διαβεί τα τείχη της Ελλάδας και να απευθυνθεί και στους μαθητές της ομογένειας, καθώς το πρόγραμμα θα παραταθεί και για την επόμενη σχολική χρονιά, με στόχο την προώθηση δράσεων ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές που μιλούν την ελληνική γλώσσα.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενισχύεται σταδιακά και το πρόγραμμα “Φράσις”, για την επιχορήγηση μεταφράσεων έργων αντιπροσωπευτικών του ελληνικού πολιτισμού, που εκδίδονται και θα κυκλοφορούν στο εξωτερικό σε ξένη γλώσσα. Το πρόγραμμα “Φράσις” έχει ιδιαίτερο βάρος για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, έργο που αποτελεί τον πυρήνα των δράσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και των 15 υφιστάμενων, αλλά και των νέων παραρτημάτων του που ανοίγουν το αμέσως προσεχές διάστημα σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου.
Τέλος, τα στελέχη του ΕΙΠ/ΕΚΕΒΙ εργάζονται ήδη για την επιτυχή διοργάνωση της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2014 (tbf.gr). Πρόκειται για ένα θεσμό που στοχεύει στην συνάντηση των βιβλιόφιλων, το διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών καθώς και την τόνωση της οικονομίας με την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος πολλοί εκδοτικοί οίκοι ενώ θα περιλάβει περισσότερες από 200 εκδηλώσεις ανοιχτές προς το βιβλιόφιλο κοινό.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα “Η Ευρώπη μέσα από τα βιβλία”, με αφορμή την ελληνική προεδρία, αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του), τιμητικό αφιέρωμα στον Κύπριο ποιητή Κώστα Μόντη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, διεθνές φεστιβάλ ποίησης, φεστιβάλ κόμικς-graphic novels, φεστιβάλ νέων ποιητών, συζητήσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες και συνέδρια (όπως η ημερίδα με θέμα το μέλλον της Ευρώπης και η συνάντηση ξένων Νεοελληνιστών και μεταφραστών με θέμα «Μεταφράζοντας τον Ελληνισμό»), εργαστήρια, νέες τεχνολογίες και ειδικές “γωνιές” για παιδιά και εφήβους.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 4/11/2014 09:47:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ενσωμάτωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες