Γ.Α.Δ.Π.Ηπείρου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών, που είχαν στο αυτοκίνητό τους περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης.
-Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στην ρεζέρβα του αυτοκινήτου.
Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος ...
Αλβανίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί είχαν (4) κιλά κάνναβης, κρυμμένα μέσα στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διακινητών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου τις συλλήψεις διαδέχθηκε η κατάσχεση ενός αυτοκινήτου, ως μέσου μεταφοράς της ναρκωτικής ποσότητας.
Σε κρύπτη στη ρεζέρβα του κατασχεμένου οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (4.200) γραμμαρίων, που οι διακινητές σκόπευαν να διοχετεύσουν στην ελληνική επικράτεια.
Τα ναρκωτικά, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα για τη συνεννόηση πώλησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και το χρηματικό ποσό των (285) ευρώ κατασχέθηκαν.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ένας κινητήρας δίκυκλης μοτοσικλέτας και ένας κινητήρας γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος, η νόμιμη κατοχή των οποίων διερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 10 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία άτομα, για κλοπή από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων .
-Κατασχέθηκαν μεταλλικά και χάλκινα αντικείμενα, βάρους διακοσίων (200) περίπου κιλών, δέκα (10) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές και μπαταρίες φορτηγών .
Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 29 και 24 ετών καθώς και ένας 44χρονος ομογενής, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από το χώρο στάθμευσης φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων και από κοντέινερ της ανακύκλωσης, τα κάτωθι αντικείμενα:
- • χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους (200) περίπου κιλών.
- • τέσσερις μπαταρίες φορτηγών.
- • δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
- • δύο πλυντήρια, ένα ψυγείο και τρεις τηλεοράσεις.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του χώρου στάθμευσης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.
Ιωάννινα, 10 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν, σε διαφορικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί για χρέη προς το Δημόσιο .
Συνελήφθησαν, χθες (09-04-2014) το πρωί σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα Ιωάννινα και στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη στα Ιωάννινα, 35χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 110.184,88 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη στον Κατσικά Ιωαννίνων, 51χρονος ημεδαπός, για καθυστέρηση καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.035,07 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 10 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων (4) παράνομων μεταναστών .
Συνελήφθησαν στη διασταύρωση Δελβινακίου και στην πόλη των Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (09-04-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη διασταύρωση Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας, μία 35χρονη ομοεθνή του, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
Επίσης, κατά τον έλεγχο, η 35χρονη κατείχε και επέδειξε διαβατήριο που έφερε πλαστές σφραγίδες.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (09-04-2014) τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με το αυτοκίνητο του 34χρονου, τρεις υπηκόους Αλβανίας, 54, 27 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές και το πλαστό διαβατήριο κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ σε βάρος των παράνομων αλλοδαπών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής τους απέλασης.
Ιωάννινα, 10 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για λαθρεμπόριο στο Κομπότι Άρτας .
-Κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (32) κιλά λαθραίου καπνού.
Συνελήφθη χθες (09.02.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 51 ετών, για λαθρεμπόριο.
Ειδικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε στο Κομπότι Άρτας και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του προς πώληση και κατασχέθηκαν δεκαεπτά (17) συσκευασίες με λαθραίο καπνό, βάρους (7,98) κιλών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν εξωτερικά άλλοι τέσσερις σάκοι που περιείχαν καπνό, βάρους (24) κιλών.
Η παραπάνω ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προαναφερόμενου θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Ιωάννινα, 9 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη μία 33χρονη αλλοδαπή, η οποία μαζί με τον 34χρονο σύζυγό της, που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
-Η 33χρονη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Κατασχέθηκαν περίπου (90) γραμμάρια ηρωίνης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν μία 33χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή σύζυγό της που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Ανατολή Ιωαννίνων, η 33χρονη, συνοδευόμενη από τα δύο ανήλικα παιδιά της, συνελήφθη απ΄ αυτοφώρω γιατί πούλησε στον 37χρονο συλληφθέντα, τρία «φιξάκια» ηρωίνης, συνολικού βάρους (1,1) γραμμαρίων.
Επιπλέον, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 33χρονη χρησιμοποιούσε στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις παράνομες συναλλαγές της, τα δύο ανήλικα παιδιά της. Μετά από έρευνες σε σημείο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και στην αυλή του σπιτιού της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα έξι φιξάκια με ηρωίνη βάρους (22,5) γραμμαρίων καθώς και μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους (66,5) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 9 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Χθες (08-04-2014) και ώρα 16:30, στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού – Θεριακησίου Ιωαννίνων (περιοχή Αχλαδιές), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαινε και μία 96χρονη γυναίκα, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά έπεσε σε χαράδρα.
Συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα η 96χρονη επιβάτιδα και σοβαρά η 63χρονη οδηγός.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.
Ιωάννινα, 8 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν χθες (08-04-2014), από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1. Χθες το μεσημέρι στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φθιώτιδας, για παράβαση του ΚΟΚ.
2. Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για εμπρησμό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.