ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μ. Ηλιάδης: " Τα ψέματα έχουν και τα όριά τους. "

Στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε, μόνο σαν ανέκδοτο μπορούν να ακουστούν οι διαβεβαιώσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, ότι περάσαμε τα δύσκολα και έρχονται καλύτερες μέρες.

Ίσως και να θέλουν να μας διασκεδάσουν, αφού τίποτα άλλο δεν έχουν να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό, πλην της δυσοσμίας που αναδίδει το πολιτικό τους ήθος.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι εκλογές πλησιάζουν και κάτι πρέπει να ...
πουν. Κάτι, ώστε να διατυμπανιστεί μία αναστροφή της τάσης, ακριβώς όπως είχε γράψει η Γερμανική «Φρανφούρτερ Αλγκεμάινε» τον Δεκέμβριο.

Ας έρθουμε όμως στα «καλά» νέα, ότι έχουμε πλεόνασμα, ότι περάσαμε τον κάβο και η Ελλάδα βγήκε στις αγορές. Παρατίθενται επίσημα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα «καλά» νέα είναι ψευδή και παραπλανητικά. Αυτό γίνεται εν γνώσει των Ευρωπαίων, πρόκειται δηλαδή για μία συμπαιγνία.

Α. Όσον αφορά στο πλεόνασμα,
• Στην Εισηγητική Έκθεση, Κεφ. 3 σελ. 80 (Κρατικός Προϋπολογισμός 2014), στον πίνακα 3.4 (Εκτίμηση ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης έτους 2013, σύμφωνα με τη μεθοδολογία, ESA 95), διαβάζουμε ότι το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, χωρίς την επίπτωση των τραπεζών είναι 3,96 δις €, η επίπτωση της στήριξης των τραπεζών ανέρχεται σε 19,102 δις €, συνεπώς το συνολικό έλλειμμα για το 2013 ανέρχεται σε 23,062 δις €.
• Στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014 (Κεντρικές Υπηρεσίες, σελ.2), φαίνεται ότι ο για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, χρειάζεται ένα δάνειο 63,5 δις € με τίτλο «πιστωτικά έσοδα».

Μετά από αυτά τίθεται το ερώτημα, πού ακριβώς βρίσκεται το πλεόνασμα; Η αλήθεια είναι ότι απλά θα μοιραστεί ένα χρηματικό ποσό, σε επιλεγμένες ομάδες, κυρίως παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ., βαφτίζοντάς το πλεόνασμα. Έτσι, προσπαθεί να εξασφαλίσει την ψήφο τους, κοροϊδεύοντάς τους με την καταβολή των 500 €, από τη στιγμή που ετησίως τους μειώνει κατά 5000 το εισόδημα.

Η προσπάθεια επίτευξης πλεονάσματος σε μία καταρρέουσα οικονομία, σημαίνει περαιτέρω λιτότητα για τους πολίτες, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φορολογίας, περικοπή κοινωνικών δαπανών και Δημοσίων επενδύσεων. Σημαίνει περαιτέρω εξαθλίωση των ανθρώπων. Η ύπαρξη πλεονάσματος εξασφαλίζει τις προοπτικές της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές, τους οποίους κατ' αποκλειστικότητα εξυπηρετεί η κυβέρνηση.

Β. Σε σχέση με τη μείωση του ΑΕΠ, τα ψεύδη αποκαλύπτονται στο δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ (Ετήσιοι Εθνικοί Λογαριασμοί: Έτος 2013, 12-3-2014), όπου υπάρχει η εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για την πτώση του ΑΕΠ το 2013. Επισήμως μας λένε ότι είναι κάτω από 4% του ΑΕΠ. Στο ανωτέρω δελτίο, η πτώση ανέρχεται στο 5,8%!!! Στο ίδιο δελτίο η ΕΛΣΤΑΤ αναθεωρεί την πτώση του ΑΕΠ για το 2012, σε 7,3%. Συνολικά δηλαδή κατά την τελευταία διετία έχουμε πτώση του ΑΕΠ 13,1% (7,3+5,8). Αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη της τραγικής κατάστασης της Πατρίδας μας. Άραγε έτσι αφήσαμε πίσω τα δύσκολα;

Πλην των ανωτέρω υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα που δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα.
1. Γνωρίζουν οι Έλληνες ότι πριν το PSI το χρέος θα έληγε υποτίθεται το 2042, ενώ μετά το PSI θα λήξει το 2057; (σελ 142 της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού). Έχουν δηλαδή χρεώσει και τα εγγόνια μας.

2. Έχει γίνει συνείδηση στον Ελληνικό λαό ότι όπως επιβεβαιώνεται επισήμως (Κρατικός Προϋπολογισμός 2014, Κεντρικές Υπηρεσίες, Έσοδα, Κωδ. 5000), την τριετία 2012-2014, έχουμε δανειστεί, με τον τίτλο πιστωτικά έσοδα, συνολικά 273,5 δις €; Τα χρήματα αυτά δεν φαίνονται στο Δημόσιο Χρέος, το οποίο παραμένει 321 δις €, όπως έρχεται από το παρελθόν. Είναι φανερό ότι έχουν μετακυλισθεί με swaps και θα προστεθούν μελλοντικά στο Δημόσιο Χρέος, το οποίο στην πραγματικότητα αγγίζει τα 600 δις €. (Ας σημειωθεί ότι οι ανάγκες της Χώρας, ελλείμματα προϋπολογισμών και τόκοι για την τριετία, ανέρχονται σε μόλις 35 δις €. Αν εύλογα διερωτάσθε γιατί δανεισθήκαμε 273.5 δις €, η απάντηση είναι ότι τα υπόλοιπα πήγαν στις τράπεζες.)

Γ. Όσον αφορά στις αγορές, η στόχευση της κυβέρνησης είναι διπλή. Ας δούμε όμως τα γεγονότα. Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους 17,5 δις € (Επισήμως το ΔΝΤ, στην έκθεσή του τον Ιούνιο του 2013, το ανέβαζε σε 14,5 δις €, όμως σήμερα λόγω της μεγάλης πτώσης του ΑΕΠ υπολογίζεται σε 17,5 δις €). Το χρηματικό αυτό κενό, φανερώνει ότι το πρόγραμμα της λιτότητας, παρά τη συμφορά που επέφερε στην Ελλάδα, απέτυχε το στόχο του να ορθοποδήσει τη Χώρα, συνεπώς, χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση.

Τα χρήματα που λείπουν, λοιπόν, τα βρίσκεις με δύο τρόπους:
i. Δανείζεσαι με νέο μνημόνιο, πράγμα απαγορευτικό λόγω των εκλογών.
ii. Βγαίνεις στις αγορές με τη στήριξη της Γερμανίας και δανείζεσαι μικρά ποσά, πληρώνοντας πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο, παράλληλα με τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Συγχρόνως όμως προσπαθεί, αυτή την αναγκαστική κίνηση, που δείχνει την πλήρη αποτυχία του προγράμματος «διάσωσης», να την ωραιοποιήσει. Έτσι, πανηγυρίζει προεκλογικά την έξοδο στις αγορές, μιας και αυτό έχει μάθει ο κόσμος να το θεωρεί επιτυχία.

Στην πράξη, το μικρό ποσό που αντλήθηκε από τις αγορές, με επιτόκιο περίπου 5%, και εγγυήτρια την Γερμανία, δεν αποτελεί καμία επιτυχία. Άλλωστε, οι θεμελιώδεις δείκτες της Ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπουν καμία έξοδο στις αγορές.

Όμως τα ψέματα έχουν τα όριά τους ακόμη και σε προεκλογικές περιόδους.
Δεν περιμένουμε απάντηση από την κυβέρνηση, άλλωστε όλα τα στοιχεία που παρατίθενται είναι από επίσημα έγγραφα. Αυτοί άλλωστε γνωρίζουν μόνο την φασιστική επιβολή του μονολόγου. Οι πρόσφατες εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Ε. Επιτροπής, επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση της Πατρίδας μας. Η ανεργία καλπάζει, διαλύεται η κοινωνική συνοχή αποδομείται το Σύστημα Υγείας, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να κλείνουν, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, επέστρεψε στα επίπεδα του 2001. Ο δρόμος που βαδίζουμε είναι αδιέξοδος, οδηγεί το λαό μας σε ανθρωπιστική καταστροφή και την Πατρίδα μας στην υποτέλεια και στην διεθνή απαξίωση.

Η έξοδος από την πολύπλευρη κρίση, προϋποθέτει καταρχήν επανάσταση της συνειδήσεώς μας. Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει συγκεκριμένο πλάνο το οποίο στηρίζεται στο Εθνικό μας νόμισμα. Δεν υποσχόμαστε έναν εύκολο δρόμο, αλλά ένα δρόμο που θα εγγυάται αφενός την Εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και αφετέρου την ικανοποίηση των υλικών και πνευματικών αναγκών των Ελλήνων, από ένα κράτος μητέρα του λαού μας και όχι μητριά, όπως είναι σήμερα.

Εμείς άραγε έως πότε θα ανεχόμαστε τους ολετήρες της Πατρίδος μας; Με όπλα τις Ιερές και Εθνικές μας Παραδόσεις, με όπλο την Ρωμηοσύνη μας, ας αγωνιστούμε για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας.

Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/14/2014 09:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μ. Ηλιάδης: " Τα ψέματα έχουν και τα όριά τους. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες