ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων συμβούλων για την "Ήπειρος της Ανατροπής" στην Πρέβεζα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Τρίτη, στις 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας, η υποψήφια Περιφερειάρχης, Όλγα Γεροβασίλη και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Δημήτρης Κωνής παρουσίασαν το ψηφοδέλτιο της "Ήπειρος της Ανατροπής"  για την Π.Ε. Πρέβεζας.

Η κα Γεροβασίλη ξεκίνησε την ομιλία της ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά:...

«Τα οικονομικά συμφέροντα, το μιντιακό κατεστημένο και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους στήσανε, μια μονταζιέρα, όχι με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αλλά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Μια μονταζιέρα της πραγματικότητας. Με την οποία προσπαθούν να μας πείσουν πως η αλήθεια δεν είναι αυτή που ζούμε, αλλά, πως είναι αυτή, που -κατά περίπτωση- μας προβάλλουν. Φίλες και φίλοι, μας βομβαρδίζουν με εικονική πραγματικότητα. Χρησιμοποιούν το σοκ της κρίσης και τη δύναμη των συστημικών μέσων, για να μη δούμε καθαρά την αλήθεια πίσω απ’ τα γεγονότα και την πληροφορία. Έτσι, μας είπαν, σε όλους τους τόνους, μετά όμως από τις εκλογές του 2012, ότι το μνημόνιο είναι η μοναδική λύση για να βγούμε απ’ την κρίση.

Πως η συγκυβέρνηση και η λογοδοσία στην τρόικα είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική στάση. Τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων, την υπερφορολόγηση, την στάση πληρωμών απ’ την πλευρά του κράτους, τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, το χαράτσι στην ιδιοκτησία και τις απολύσεις υπαλλήλων, μάς τα είπανε πρωτογενές πλεόνασμα. Το ξεπούλημα της Αγροτικής, του Τ. Τ. και του Ελληνικού, το ξεπούλημα του 30% της ΔΕΗ, στη δικιά μας περιοχή της Δωδώνης και του Πουρναρίου, μας τα είπανε success story.
Τo ίδιο βαφτίσανε και την ανεργία, τη σύγχρονη μετανάστευση, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την υπερχρέωση των νοικοκυριών, τη διάλυση της μεσαίας τάξης και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι αυτά για success story μας τα παρουσίασαν.

Και προχθές, ο πρωθυπουργός της χώρας, μας είπε πως τελειώσαμε πια με τα μνημόνια. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά, στο συρτάρι του έχει τα προσχέδια, πως έχει ήδη συμφωνήσει τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης και την υπογραφή νέου μνημονίου. Μετά όμως απ’ τις εκλογές. Γιατί δεν έχει την πολιτική εντιμότητα να πάει σε εκλογές με ανοιχτά τα χαρτιά του. Γιατί φοβάται να μετρήσει στις κάλπες τη συμφωνία του λαού με την πραγματική πολιτική του.»

Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών του Μαΐου και την μέχρι σήμερα εικόνα της για την αποδοχή του κόσμου της Ηπείρου στην προεκλογική προσπάθεια της παράταξής της, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε:
«Οι εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν την απαρχή ραγδαίων εξελίξεων, αν το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό υπέρ των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Και να είστε σίγουροι πως θα είναι. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνουμε, σ’ όποια γωνιά της Ηπείρου κι αν βρισκόμαστε. Και το ξέρουν καλά και οι αντίπαλοί μας.

Για αυτό και έχουν επιστρατεύσει όλα τα μέσα και τις τακτικές, παλιές και νέες, εναντίον μας. Ό,τι και να κάνουν, όμως, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα. Δεν μπορούν πλέον να κρύβονται απ’ τον λαό, δεν μπορούν να κρύβονται απ’ την αλήθεια. Γνωρίζουν καλά πως βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέρουν καλά - και ο κος Καχριμάνης και η απερχόμενη περιφερειακή αρχή - πως σε ενάμιση μήνα από σήμερα, το βράδυ της 18ης Μαΐου, δεν θα μπορούν πια να διασπείρουν σε μπλόγκερς και δημοσιογράφους δήθεν έγκυρες πληροφορίες για βέβαιη και σαρωτική νίκη τους.
Γνωρίζουν, ακόμη πιο καλά, πως το βράδυ της 25ης Μαΐου θα έχουν οριστικά αποδοκιμαστεί απ’ τον λαό της Ηπείρου. Πως θα έχουν χρεωθεί στην κάλπη, τόσο τις φιλοκυβερνητικές πολιτικές επιλογές τους, όσο και τον συγκεντρωτικό τρόπο που διοίκησαν. Παρέλαβαν την Ήπειρο, ως τη φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας. Μας την παραδίδουν στην ίδια ακριβώς θέση, να βυθίζεται βαθύτερα στη φτώχεια και την εγκατάλειψη.»
Στη συνέχεια η υποψήφια Περιφερειάρχης άσκησε κριτική στην Περιφερειακή Αρχή λέγοντας:
«Γνωρίζουμε επίσης πως η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή μάς αφήνει παρακαταθήκη την παράδοση της διαχείρισης των σκουπιδιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την υπονόμευση της κτηνοτροφίας μας, μέσω του ξεπούληματος της Δωδώνης και της περιβόητης «πρότασης Καχριμάνη» για το φρέσκο γάλα.

Μιας καταστροφικής πρότασης, που έγινε αποδεκτή από την Τρόικα και οδήγησε σε παραίτηση τον ομοϊδεάτη του αναπληρωτή Υπουργό κο Χαρακόπουλο.
την επιβολή του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για τους ΟΤΑ, που καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο Αυτοδιοίκητο, την υπερδέσμευση κάποιων αξόνων του ΠΕΠ 2014-2020

Φίλες και φίλοι, τα προβλήματα της περιοχής μας δεν οφείλονται ούτε στο ορεινό ανάγλυφο ούτε στην κακή τύχη της Ηπείρου. Απορρέουν απ’ τις επιλογές της πολιτικής εξουσίας σε κεντρικό επίπεδο και την ταύτιση μ’ αυτές σε Περιφερειακό επίπεδο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως, δεν ψάχνουμε τον καλύτερο διαχειριστή ή τον προθυμότερο διεκπεραιωτή της κεντρικής πολιτικής. Οι εκλογές είναι πολιτικές και ιδιαίτερα κρίσιμες.»

Η κα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και σε κάποιους απ’ τους άξονες του προγράμματος της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», εξειδικεύοντάς τους για την Π.Ε. Πρέβεζας.

Για τον πρωτογενή τομέα στάθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης στην Πρέβεζα δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός φορέα διαχείρισης, προώθησης και εξαγωγής τους και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας μέσω ενώσεων και ομάδων παραγωγών.

Για τον κλάδο της μεταποίησης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ανάπτυξη του δευτερογενούς τομέα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τους άλλους παραγωγικούς τομείς, έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται με «κάθετη διασύνδεση» και ασφαλώς με ιδιαίτερη φροντίδα για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και πως πρέπει να αξιοποιηθούν το λιμάνι της Πρέβεζας, σε συνδυασμό με την ΒΙΠΕ και το αεροδρόμιο του Ακτίου, τα οποία και αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όσον αφορά την ανάπτυξη του κλάδου.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης και βελτίωσης υποδομών μεταφοράς λέγοντας πως η περιοχή της Πρέβεζας ενδείκνυται για τη δημιουργία κέντρου εμπορευματικών μεταφορών.
Και συνέχισε θεωρώντας απαραίτητη γι’ αυτό την βελτίωση του οδικού δικτύου στο εσωτερικό του Νομού και τη διασύνδεσή του με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, καθώς και την ολοκλήρωση της σύνδεσης Άκτιο – Αμβρακία, ώστε να γίνει ασαφαλέστερη και ευκολότερη η μετακίνηση ανθρώπων και προϊόντων. Βοηθώντας έτσι και το εμπόριο και την τουριστική ανάπτυξη. Στην ίδια κατεύθυνση η κα Γεροβασίλη τόνισε την κρισιμότητα μιας εξορθολογισμένης αναβάθμισης και ανάπλασης του λιμανιού της Πρέβεζας, καθώς και την μετατροπή του αεροδρομίου του Ακτίου σε διεθνή αερολιμένα τουριστικών και εμπορευματικών μεταφορών.
Στη συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας σε ισορροπία με την προστασία του περιβάλλοντος, προτείνοντας συνολική μελέτη προστασίας του οικολογικού συστήματος του Λούρου και μέριμνα για την περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία των επιχειρήσεων και την προστασία των μεγάλων πηγών ύδρευσης.

Ιδιάιτερη αναφορά έκανε η κα Γεροβασίλη στην υποστήριξη της κατασκευής του Αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης και την ένταξή του στα μνημεία της UNESCO λέγοντας, πως έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία μας ζωντανά και πολύτιμα.

Τέλος η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ σε μικρά έργα ωφέλιμα για την κοινωνία των πολλών, στη σύνδεση της ερευνητικής δραστηριότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπέιρου (ΑΕΙ και ΤΕΙ) με τον κόσμο της παραγωγής και των υπηρεσιών, στην αναγκαιότητα τού να είναι η ενέργεια συλλογικό δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα και στην έντονη αντίδρασή της παράταξής της στο ξεπούλημα των νερών, του δημόσιου χώρου και των δημόσιων υποδομών.
Κλείνοντας την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε, για ακόμη μία φορά, τους ανθρώπους της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» εγγυητές της πολιτικής πρότασης της παράταξης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Εγγύηση για όλα τα παραπάνω είναι οι άνθρωποι μας, αυτοί που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας στην Πρέβεζα και όλοι όσοι στηρίζουν την προσπάθειά μας. Άνθρωποι που συμπορεύονται για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος τους για ανακούφιση της κοινωνίας, κοινωνική, παραγωγική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της Ηπείρου. Γιατί ο δικός μας στόχος είναι να γίνει η Ήπειρος χώρος αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους κατοίκους της.»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1. Βαγγέλης Αυδίκος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. Έφη Γιώτη – Δημητρίου, φιλόλογος καθηγήτρια
3. Ηλίας Κακοσίμος, υπάλληλος οικονομικών υπηρεσιών ΓΝ Άρτας
4. Βιολέτα Καλδάνη - Παπαχρήστου, συνταξιούχος φιλόλογος.
5. Νίκος Καρατζένης, φιλόλογος καθηγητής, συγγραφέας
6. Γιάννης Κορωναίος, γεωπόνος, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα
7. Χρήστος Κοτσίνης, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε., ελεύθερος επαγγελματίας
8. Μυρτώ Λέτσου, δικηγόρος
9. Χαράλαμπος Πάνης, γεωπόνος, Προϊστάμενος της Νομαρχιακής Μονάδας Πρέβεζας ΟΠΕΚΕΠΕ
10. Διονύσης Παπανίκος, γεωλόγος, υπάλληλος ΙΓΜΕ
11. Βασίλης Παπαδήμας, συμβασιούχος υπάλληλος υπουργείου Πολιτισμού κτηνοτρόφος
12. Σωτήριος Τζιμούλης, αγρότης


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/16/2014 09:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων συμβούλων για την "Ήπειρος της Ανατροπής" στην Πρέβεζα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες