ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Τ. Κουίκ: " Καταγγελίες για εμπλοκή Ελληνικής Ομοσπονδίας με την εφορία των ΗΠΑ."

"Οι καταγγελίες αφορούν αδήλωτες χορηγίες του Προξενείου με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων."

Την εμπλοκή της Ελλάδας σε φορολογικά - νομικά ζητήματα στις ΗΠΑ, σχετικά με εικοσαετείς επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω του γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη, διερευνά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας...
των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο, η υπόθεση αφορά την τοπική - μη κερδοσκοπική - ελληνική Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας και απασχολεί την Αμερικανική Φορολογική Υπηρεσία (IRS).

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ»

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (IRS), αντίγραφα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην ομογενειακή e-εφημερίδα «Πρωινή», το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Βοστώνη, επιχορηγούσε κάθε χρόνο και για περίπου 20 χρόνια (τελευταία χρονιά 2010) την τοπική - μη κερδοσκοπική - ελληνική Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας, η οποία απασχολεί τα ΜΜΕ με τα χρήματα του εράνου για την Μυρτώ και με αφορμή αυτόν τον έρανο, απασχολεί και την Εισαγγελία της Μασαχουσέτης.

Παρόμοια περίπτωση, με πολλά ερωτηματικά, υπήρξε και για έρανο για πυρόπληκτους στην Ελλάδα (2007) από την ίδια Ομοσπονδία.

Οι ετήσιες χορηγίες μέσω του γενικού Προξενείου της Ελλάδας ήταν της τάξης των 5.000-10.000 δολ. κάθε χρόνο. Χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Δίνονταν στην τοπική Ομοσπονδία βασικά με επιταγές του γενικού Προξενείου.

Σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες, το γενικό προξενείο ουδέποτε ασχολήθηκε με τους λόγους - αιτίες χορηγιών και την κατάληξη των χρημάτων αυτών.

Επειδή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η δραστηριότητα της τοπικής ελληνικής Ομοσπονδίας είναι η διοργάνωση μιας παρέλασης μια φορά τον χρόνο, τα έξοδα της οποίας καλύπτονται όλα από την τοπική Ομογένεια.

Επειδή η Ομοσπονδία, όπως πληροφορούμαι, δεν είχε ούτε έχει λειτουργικά και συναφή έξοδα και φιλοξενείται σε «Πολιτιστικό Κέντρο».

Επειδή η Φορολογική Υπηρεσία ΗΠΑ έχει βρει ατασθαλίες στις φορολογικές δηλώσεις της Ομοσπονδίας και ο λόγος είναι ότι τα ποσά που έδινε το γενικό Προξενείο δεν αναφέρονταν στην φορολογική δήλωση της Οργάνωσης, όπως ο ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ ορίζει.

Επειδή, σύμφωνα με ηλεγμένες και έγκυρες πληροφορίες, οι ομοσπονδιακές αρχές ΗΠΑ ασχολούνται με αυτό το θέμα κι επειδή έτσι έμμεσα εμπλέκεται και το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του γενικού Προξενείου στην Βοστώνη.

Με δεδομένο ότι είμαι Γραμματέας της μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και με δεδομένο ότι και από την δημοσιογραφική μου υπόσταση, αλλά και του εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1. Πόσα χρήματα συνολικά δόθηκαν στην ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης από 1990 και για ποιό σκοπό;

2. Μπορείτε να ζητήσετε επίσημα από την Πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον και από το γενικό Προξενείο μας στη Βοστώνη να ερωτήσουν και μετά να πληροφορήσουν, πού και πώς διατέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα από την Ομοσπονδία Βοστώνης, η οποία δεν έχει άλλες δραστηριότητες εκτός της παρέλασης, την οποίαν χρηματοδοτεί 100% η τοπική Ομογένεια;

3. Γιατί το τοπικό ελληνικό Προξενείο έδινε χορηγίες χωρίς ποτέ να ερωτά τι τις θέλουν οι της Ομοσπονδίας και πού - πώς τις χρησιμοποιούν, αφού αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκαν για κάποιον γενικότερου ομογενειακού συμφέροντος σκοπό, για κάποιο έργο ή για προβολή της Ελλάδας;

4. Γιατί το ελληνικό γενικό Προξενείο δεν ερώτησε ποτέ να μάθει αν οι χορηγίες αυτές δηλώνονταν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει να εμπλακεί έμμεσα η Ελλάδα σε φορολογικά-νομικά ζητήματα στις ΗΠΑ, ο νόμος των οποίων σαφέστατα ορίζει ότι ποσά χορηγιών άνω των 5.000 δολ. σε μία δόση, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνονται από που προέρχονται συγκεκριμένα και ονομαστικά, κάτι το οποίο - σύμφωνα με τις καταγγελίες - ουδέποτε έπραξε η ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/14/2014 09:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τ. Κουίκ: " Καταγγελίες για εμπλοκή Ελληνικής Ομοσπονδίας με την εφορία των ΗΠΑ.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες