ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Θ. Μπέγκας: " Με μεγάλα έργα υποδομών αντιμετωπίζουμε τα θέματα της ύδρευσης και αποχέτευσης. "

«Με μεγάλα έργα υποδομής στην ύδρευση και την αποχέτευση αντιμετωπίζουμε τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» επισκεπτόμενος σήμερα το πρωί τα εργοτάξια σε δύο μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Επάρκεια και ποιότητα νερού όλο το ...
χρόνο
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας επισκέφτηκε αρχικά το έργο «Υδροδοτικό σύστημα Λεκανοπεδίου Τούμπα- Βουνοπλαγιά» που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7,7 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, νωρίτερα από ότι προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση. Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση της ύδρευσης του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με τις παρεμβάσεις που υπολείπονται στο υδροδοτικό σύστημα του Σ.Υ.Δ.Λ.Ι. Συγκεκριμένα κατασκευάζεται νέο αντλιοστάσιο που αντικαθιστά το παλιό το οποίο μετρά πάνω από 45 χρόνια «ζωής», κατασκευάζεται νέος κλάδος αγωγού και αποπερατώνονται τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή της Τούμπας.

«Αλλάζουμε υποδομές που έγιναν πριν από 45 χρόνια και εξασφαλίζουμε την ομαλή υδροδότηση του Λεκανοπεδίου επί 365 μέρες το χρόνο. Δεν διασφαλίζεται μόνο η ποσότητα του νερού αλλά διασφαλίζεται ταυτόχρονα η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών για τις επόμενες δύο δεκαετίες τουλάχιστον», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

«Ευτυχής» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής Χρήστος Λάζος, γιατί – όπως υπογράμμισε- επιλύεται το μεγαλύτερο πρόβλημα , αυτό της λειψυδρίας, που ταλαιπωρούσε μέχρι το 2011 τους κατοίκους του μεγαλύτερου μέρους του λεκανοπεδίου και της Ανατολής, της δεύτερης σε πληθυσμό Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Για την πορεία του έργου ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ενημερώθηκε από τον πρώην πρόεδρο του Σ.Υ.Δ.Λ.Ι. και σημερινό αντιδήμαρχο οικονομικών Θανάση Μανταλόβα, επί θητείας του οποίου στον σύνδεσμο ξεκίνησε το έργο και από τον σημερινό πρόεδρο Κώστα Γκόγκο επί θητείας του οποίου το έργο ολοκληρώνεται, καθώς και από τον επιβλέποντα μηχανικό που αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.
Έργα υποδομής στην αποχέτευση
Είναι ένα σπουδαίο έργο υποδομής και ταυτόχρονα μια μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση για την προστασία της λίμνης είναι το «αποχετευτικό του Κατσικά», που επισκέφτηκε στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο έργο καθημερινότητας που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, όταν χιλιάδες νοικοκυριά επιβαρύνονται για χρόνια με μεγάλα ποσά για να αδειάζουν βόθρους».

Η μελέτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Παμβώτιδας και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τη ΔΕΥΑΙ.
Το αποχετευτικό Κατσικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, από τη σημερινή δημοτική αρχή, με συνολικό προϋπολογισμό 12,3 εκατομμύρια ευρώ.
Με την ολοκλήρωσή του θα έχει καλυφθεί με αποχετευτικό δίκτυο το σύνολο του οικισμού, ενώ στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι υποδομές για τις οικιακές συνδέσεις.

Ο Βασίλης Βήκας Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για «το σημαντικότερο έργο όλων των τελευταίων ετών στην περιοχή».

Δέσμευση Θωμά Μπέγκα για το τέλος σύνδεσης
Με αφορμή την επίσκεψη στο συγκεκριμένο έργο ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο τέλος σύνδεσης, ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους των περιοχών που θα συνδεθούν με το κεντρικό σύστημα της ΔΕΥΑΙ. Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο συνδέεται η Ανατολή και θα ακολουθήσουν ο Κατσικάς, η Πεδινή και ένα σημαντικό τμήμα από τα Γιάννενα (το γνωστό έργο «υπόλοιπα πόλης Ιωαννίνων».

Για το θέμα αυτό ο κ. Μπέγκας δήλωσε:
«Γνωρίζουμε ότι το τέλος των συνδέσεων απασχολεί τους συμπολίτες μας. Είναι μια υπόθεση που αφορά χιλιάδες οικογένειες που ζητούν μια τιμή που να ανταποκρίνεται στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες. Εμείς λαμβάνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μας

Ως η επόμενη Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε ότι θα δούμε θετικά το θέμα ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών.
Η σοβαρότητα απαιτεί να μην κάνουμε αυτή τη στιγμή πλειοδοσία λαϊκισμού ενόψει εκλογών, αλλά να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό σοβαρά και μελετημένα για το σύνολο του Καλλικρατικού μας Δήμου

Είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα με ευαισθησία και σοβαρότητα, λαμβάνοντας υπόψη δύο στοιχεία.

Πρώτον : το ότι το εισόδημα των συμπολιτών μας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια

Δεύτερον: η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται θα πρέπει να διασφαλίζει και τη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Με τα έργα αποχέτευσης που εκτελούνται εκατοντάδες νέοι χρήστες θα ενταχθούν στο δίκτυο αποτελώντας μια νέα μεγάλη πηγή εσόδων για τη ΔΕΥΑΙ, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε υπό νέο πρίσμα το τέλος των συνδέσεων.

Είναι για μας θέμα πολιτικής επιλογής να παραμείνουν δημόσια τα αγαθά της ύδρευσης και της αποχέτευσης και θα κάνουμε ότι απαιτείται γι’ αυτό».

Να προσθέσουμε τέλος ότι στις επισκέψεις στα δύο έργα, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Βίνης, Κώστας Γκόγκος, Βασίλης Τσαμπαλάς, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Παμβώτιδας Γιάννης Κλητσινάρης, Κώστας Λισγάρας, Αλεξάνδρα Μπέγκα και Ζωή Χήτου και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων Σωτήρης Χορέβας.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/30/2014 05:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Θ. Μπέγκας: " Με μεγάλα έργα υποδομών αντιμετωπίζουμε τα θέματα της ύδρευσης και αποχέτευσης. ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες