ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Σ. Ράπτη: " Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.."

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις, το πρωτογενές πλεόνασμα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η έκδοση του πρώτου κρατικού ομολόγου μετά την κρίση, είναι το πλαίσιο για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, που ζωτικό τμήμα της είναι οι μικρομεσαίοι.

Την προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, την έχουμε ξεκινήσει από τις Βρυξέλλες, γιατί ένας νόμος ο...
οποίος παράγεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα έρθει μετά από ένα έως δύο χρόνια στη χώρα μας, θα μπει μέσα στην μικρομεσαία επιχείρηση και τότε θα είναι πια αργά να γίνουν αλλαγές. Αυτήν την έννοια έχει η εργασία που κάνουμε εκεί και όλες οι επισκέψεις που γίνονται από τους εδώ κοινωνικούς εταίρους και την κυβέρνηση.

Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι πάρα πολύ βασική και για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Γιατί αυτό με τη σειρά του θα μας οδηγήσει σε θέσεις εργασίας, σε προσλήψεις και κυρίως σε διατήρηση θέσεων εργασίας.

Στο θέμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής τώρα: Δε διαφωνώ, άλλωστε το είπαμε εμείς πρώτοι, ότι η Ελλάδα ήταν δυστυχώς το «θερμό εργαστήριο» του πειραματισμού συντηρητικών επιλογών. Τώρα, με τις πολύ σκληρές θυσίες που υπέστησαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αρχίζουμε πολύ σιγά, και το υπερτονίζω αυτό, να πηγαίνουμε προς την έξοδο από την κρίση και σε μία καλύτερη κατάσταση στο μέλλον.

Επειδή τα πρώτα βήματα είναι πολύ σημαντικά, απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Δε χρειάζεται ούτε να πανηγυρίζουμε ούτε να λέμε ότι βγήκαμε στις αγορές και άρα όλα τελείωσαν. Τίποτα δεν τελείωσε, τώρα αρχίζουν όλα.

Σχετικά με τον ΟΟΣΑ που λέει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη φορολόγηση στην οικογένεια.
 Είναι από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά έχει σημασία να δούμε το συνολικό πλαίσιο. Το μνημόνιο, όπως ξέρουμε όλοι, είναι οι όροι της δανειακής σύμβασης. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη δανειακή σύμβαση. Άρα είναι καλό να ξεκαθαρίζουμε ότι η ξορκισμένη λέξη «μνημόνιο», δεν μπορεί να χρησιμοποιείται παντού και να βαφτίζουμε τα πάντα με αυτήν τη λέξη, ώστε να δίνουμε μια κακή διάσταση.

Σαφώς θα υπάρχουν δύσκολα μέτρα πολιτικής, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το μνημόνιο. Ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να συνεχίσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές ,να αποδώσουν, δηλαδή να επιφέρουν ανάπτυξη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υπερφορολόγηση του ελληνικού νοικοκυριού. Πρέπει λοιπόν να είμαστε συνεπείς και να λέμε αλήθειες, όχι να «χαϊδεύουμε αυτιά».

Aπομαγνητοφωνημένο κείμενο από την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τους Μ. Αναγνωστάκη και Ι. Χασαπόπουλο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 4/14/2014 03:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σ. Ράπτη: " Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας..""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες