ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

"Βόμβες" του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή των Ελλήνων.

-Ξεκάθαρες κουβέντες του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή για τις εργασιακές σχέσεις "τύπου γαλέρας" στην μνημονιακή Ελλάδα.
-Τι είπε στον γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Γκι Ράιντερ, για ΕΟΖ, Ζιραατ μπανκ, νταβαντζήδες εργασίας, αντιαναπτυξιακή φορολογία, Τζόρτζ Σόρος.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τον...
συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, συμμετείχε σήμερα (29.04.2014) στη μικτή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκι Ράϊντερ. Με ξεκάθαρες κουβέντες τοποθετήθηκε στο πλέγμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα των Μνημονίων, κάνοντας και ιδιαίτερες αναφορές στην απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον κ. Ράϊντερ, είπε τα εξής:
• Ο πολυδιαφημισμένος τριμερής διάλογος, μετά απ' όλα αυτά που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, είναι τουλάχιστον κοροϊδία. Το παιγνίδι του διαλόγου από την άπλα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, μεταφέρθηκε μέσα στις διαστάσεις ενός κελιού. Με τον εργοδότη Κράτος ή Ιδιώτη, να πετάνε στον εργαζόμενο ούτε καν μπανάνες, όπως συνέβη με τον Άλβες στο γήπεδο, αλλά ξεροκόμματα - μεροκάματα τύπου Πακιστάν ή Μπαγκλαντές.

• Πότε έγινε διάλογος για τις συνθήκες εργασίας στη μνημονιακή Ελλάδα; Γιατί κανένας δεν λέει ότι στο 1.500.000 ανέργους, δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για 5 ή 7 ακόμα και 12 μήνες; Γιατί στους ανέργους δεν υπολογίζονται εκείνοι που δουλεύουν μόνο μία ή το πολύ δύο μέρες την εβδομάδα; Γιατί κανένας δεν μιλάει για εκείνους που δουλεύουν οκτάωρο - δεκάωρο, αλλά πληρώνονται για τέσσερις ώρες ως μερικής απασχόλησης; Γιατί κανένας δεν μιλάει για τα μπλοκάκια, που μάλιστα είναι «δημοφιλέστατα» στην δική μου επαγγελματική οικογένεια, τη Δημοσιογραφία; Ένας κλάδος με 43% ανεργία και με συνθήκες εργασίας γαλέρας;

• Εδώ στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση μιλάει για επερχόμενες θέσεις εργασίας, βασισμένες στην ανάπτυξη. Το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Στην Βουλγαρία ο φόρος επιχειρήσεων είναι 10%. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι 26%! Ποιός τρελός επενδυτής θα έλθει σε αυτή την περιοχή να ανοίξει δουλειές και θέσεις εργασίας; Μη γελιόμαστε! Στη Βουλγαρία θα πάει. Ή στη Ρουμανία, όπου ακμάζουσα 5.500 ελληνικές επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, πότε έγινε τριμερής διάλογος για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών στη πατρίδα μας; Επιχειρήσεων, ΦΠΑ, φυσικών προσώπων κλπ;

• Μιλάτε, κ .Ράϊντερ, με ικανοποίηση για την συμφωνηθείσα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Έχετε, όμως, σκεφθεί το σκηνικό; Είναι σαν τον άνθρωπο αφημένο σε μία έρημο, χωρίς νερό και φαγητό, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον οποίο αν κάποια στιγμή δώσουν μία κουταλιά νερό, αυτός θα νομίζει ότι του χάρισαν δεξαμενή ολόκληρη. Αν του πετάξουν στην άμμο ένα μισοφαγωμένο κομμάτι κρέας, αυτός θα το εκλάβει ως αυτοκρατορικό γεύμα. Αυτό είναι επιτυχία;

• Σας άκουσα να μιλάτε, κ. Ράϊντερ, για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Κάποιος συγκυβερνητικός βουλευτής σας μίλησε και για κλαδικές συμβάσεις. Αλλά κανένας δεν μίλησε για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση - π.χ. - για την ναυτιλία, την άλλη βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας. Μισθοί Αιγύπτου για τους ναυτικούς μας, πλέον.

• Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει εδώ και για την ενοικίαση εργαζομένων. Ενδιάμεσοι νταβατζήδες που χειρίζονται εργαζόμενους ως εμπόρευμα.

• Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για τη δραματική έλλειψη επιθεωρητών εργασίας. Με αποτέλεσμα να κάνει «πάρτι» η μαύρη εργασία, πόσο μάλλον όταν έχουμε και το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με πληθώρα εργαζομένων από αυτή την φθηνή δεξαμενή εργασίας.

• Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για τα σκοτεινά σχέδια εγκατάστασης ΕΟΖ στην ΑΜ-Θ. Έχω στα χέρια μου έγγραφα που αποδεικνύουν ότι σχετικές μελέτες έχει ζητήσει να γίνουν ακόμα και ο σημερινός Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του. Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του οποίου είμαι Βουλευτής Επικρατείας, αλλά και ο Περιφερειακός Συνδυασμός ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου ηγούμαι, είμαστε εντελώς αντίθετοι με την όποια ΕΟΖ που σημαίνει τριτοκοσμικούς μισθούς. Χωρίς να υπολογίζω και τον άλλο κίνδυνο που ελλοχεύει για την ΑΜ-Θ με την συναίνεση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τον κίνδυνο που ακούει στο όνομα Τζορτζ Σόρος. Αυτόν το επικίνδυνο επενδυτή, με πολλές ιστορίες φορτωμένες στην πλάτη του σχετικά με UCK και καλό, συνομιλητή της Άγκυρας. Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης τον χαρακτηρίζω ως ανεπιθύμητο.

• Τέλος, όπως επισημάνθηκε από άλλον συνάδελφο Βουλευτή, οι Τράπεζες δεν ρίχνουν καθόλου χρήμα στην αγορά, που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, παρ' όλο που έχουν πάρει 250 δις ευρώ για ανακεφαλοποιήσεις και εγγυήσεις. Και αν δανείσουν χρήμα, θα το κάνουν με 10-12% επιτόκιο, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι Τράπεζες το δίνουν με 2%! Και αναφερόμενος πάλι στην ΑΜ-Θ, με ανησυχεί ιδιαίτερα που εκεί μοιράζει αφειδώς δάνεια η τουρκική ΖΙΡΑΑΤ ΜΠΑΝΚ, υποθηκεύοντας ελληνική γη και σπίτια. Επικίνδυνα πράγματα. Μη αποδεκτά από εμάς.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/30/2014 12:11:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Βόμβες" του Τέρενς Κουίκ στη Βουλή των Ελλήνων. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες