ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Προληπτική ιατρική για τα παιδιά των Δήμων Παγγαίου & Καβάλας από "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Συνέντευξη τύπου για την έναρξη της δράσης προληπτικής ιατρικής από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28/3/2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, με ομιλητές τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Β. Ξουλόγη, τον Πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Σ. Σχοινάκη και τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλο.

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι: ...
«Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής είναι μια δράση ουσίας και προτεραιότητας καθώς συμβάλλει στον εντοπισμό ιατρικών προβλημάτων και σοβαρών περιστατικών της παιδικής υγείας που χρήζουν άμεσης επέμβασης και περίθαλψης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί να προλάβει κάθετι που μπορεί να θέσει τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο».

Τόνισε επίσης ότι «η κοινή δράση με τους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συνεργασίας και παρουσίας του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί ακόμη συναισθηματική επιλογή προκειμένου να τιμήσουμε τη σημαντική προσφορά κατοίκου της περιοχής στο απαιτητικό έργο του Οργανισμού για τα παιδιά».

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία από τις δράσεις προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο που θα υλοποιηθούν ως την άνοιξη του 2015, στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και στις περιοχές Κάρτζαλι, Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» (“Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection”/INTERSYC).

Το έργο στοχεύει στην προώθηση ευρωπαϊκών μέσων για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά.

Για το Δήμο Καβάλας και το Δήμο Παγγαίου, προβλέπεται η υλοποίηση δράσης προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για τουλάχιστον 1.800 παιδιά, με διάθεση των οχημάτων Προληπτικής Ιατρικής καθώς και επιστημονικού προσωπικού και έμψυχου δυναμικού του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πιο συγκεκριμένα η δράση ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου 2014.

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και την κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν, σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο. Η δράση απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε παιδιά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά που εξετάζονται πρέπει να έχουν στη σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα τους και να συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς ή τους κηδεμόνες τους.

Με το πέρας της προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής εξέτασης τα παιδιά παραλαμβάνουν ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, ενυπόγραφο και σφραγισμένο από τον εξετάσαντα ιατρό, προκειμένου οι κηδεμόνες να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ήδη τις πρώτες τέσσερις ημέρες εφαρμογής της δράσης έχουν εξεταστεί 198 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελευθερούπολη και τη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου. Ακολούθως οι δύο κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραμείνουν έως τις 2 Απριλίου στη Νικήσιανη, στις 3,4 & 7 Απριλίου θα λειτουργήσουν στη Νέα Πέραμο και από τις 8 έως και τις 11 Απριλίου θα εξετάσουν παιδιά στο Οφρύνιο και το Μελισσοχώρι.

Μετά τις σχολικές διακοπές του Πάσχα, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» & η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα θα μεταφερθούν στο Δήμο Καβάλας με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εκ νέου.

Το πρόγραμμα INTERSYC περιλαμβάνει ακόμη τις εξής δράσεις:
● Προληπτική ιατρική σε τουλάχιστον 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις δύο πλευρές των συνόρων.
● Ενίσχυση της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000» και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS) στη Βουλγαρία.
● Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).
● Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.
● Ανάπτυξη Κέντρων Υποστήριξης Οικογενειών σε Κρίση σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Το έργο INTERSYC συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ) και το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (http://www.interreg.gr). Στο έργο συμμετέχουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 4/03/2014 02:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Προληπτική ιατρική για τα παιδιά των Δήμων Παγγαίου & Καβάλας από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες