ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Απριλίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

"Χρέος μας": "Εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και οι επερχόμενες Εκλογές."

Η κοινωνικοοικονομική συγκυρία, διεθνώς και στη Χώρα μας, επιβεβαιώνει συνεχώς την πρόβλεψη ότι η συστημική κρίση εντείνεται και επιταχύνεται η επιδείνωση των αδιεξόδων.

Η χρηματοπιστωτική φούσκα συνδυαζόμενη με το βάθεμα των διαταξικών / διαπεριφερειακών ανισοτήτων και των περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε συνέχεια των οικονομικών και κοινωνικών οξύνσεων που προκάλεσαν, οδηγούν πλέον σε ...
πολιτικές και στρατιωτικές συγκρούσεις, περιφερειακής, προς το παρόν, εμβέλειας, για τη μοιρασιά αγορών και ενεργειακών, πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Στην Ελλάδα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των καθεστωτικών φερέφωνων, η επικοινωνιακή καμπάνια του success story και του Greecovery παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής σάτιρας. Όμως με δεδομένα ότι το 1/3 του εργατικού δυναμικού είναι άνεργοι, τα νοικοκυριά χρωστάνε ακόμη περσινούς και προπέρσινους φόρους, το μισό πληθυσμό κάτω του ορίου φτώχειας και την αποπαραγωγικοποίηση της Χώρας να συνεχίζεται, αντί να προκαλεί γέλια, οδηγεί σε απόγνωση, θυμό και τυφλή, απροσανατόλιστη αντίδραση, που εκφράζεται είτε με το τραγικό κύμα των αυτοκτονιών, είτε, εξίσου άσχημα, με τη στήριξη ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων. Σε αυτό συμβάλει αντίστοιχα η ανυπαρξία ουσιαστικής, πειστικής, ριζοσπαστικής εναλλακτικής διεξόδου. Στον αντίποδα, τα παρασιτικά και άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προωθούνται με πρακτικές μαφίας, δοκιμάζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οδηγούν την πολιτική ζωή στη Χώρα μας, πέρα από το εκφασισμό της, στον εκχυδαϊσμό.

Σε αυτήν την πολιτική συγκυρία οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως οι αμέσως μετά πολιτικές εξελίξεις, αποκτούν τεράστια σημασία για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και της δημοκρατίας. Ο ελληνικός Λαός πρέπει να δείξει πολιτική ωριμότητα, να μην παρασυρθεί από τα επικοινωνιακά τερτίπια των κυβερνητικών εταίρων και των συμμάχων τους, τους φασίστες και τα παρασιτικά, άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή από τους ετερόφωτους μιντιακούς αστέρες, υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Πέραν αυτού, οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται τουλάχιστον ως προοδευτικές, δημοκρατικές και αντινεοφιλελεύθερες οφείλουν να είναι έτοιμες προκειμένου να υποδεχθούν την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας και να τη μετατρέψουν σε ριζοσπαστική, δημιουργική δυναμική.

Εμείς, ως Σοσιαλιστική Προοπτική ανταποκρινόμαστε στις παραπάνω προκλήσεις. Αφενός καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να στηρίξουν στις επικείμενες διπλές εκλογές δυνάμεις και ψηφοδέλτια που:
αντιμάχονται τη μνημονιακή πολιτική, το συντηρητισμό και το φασισμό,
δηλώνουν καθαρά τη ρήξη τους με την αντιδραστική, νεοφιλελεύθερη Ευρωζώνη,
αποπνέουν πραγματικά «πολιτική νεότητα», κοινωνική και δημοκρατική ευσυνειδησία και
μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργική, προοδευτική αναδόμηση των τοπικών κοινωνιών.

Αφετέρου, προχωράμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη καλώντας όλες και όλους που προσβλέπουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική ανεξαρτησία, στη δημοκρατική αναδόμηση της πολιτείας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην κοινωνικά και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη και στη σοσιαλιστική μετεξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας να συστρατευθούν ισότιμα σε αυτήν την αυτόνομη, «από τα κάτω» συγκρότηση του χώρου μας.

Ανταποκρινόμαστε στην ευθύνη μας επιδιώκοντας συνεχώς το ξεσκέπασμα των «υπευθύνων», συμβάλλοντας στον προσανατολισμό των πολιτών ενόψει των επερχομένων εκλογών και συγκροτώντας τις δυνάμεις μας, βήμα απαραίτητο για το κοινωνικό μέτωπο της ανατροπής και της προόδου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 4/14/2014 09:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for ""Χρέος μας": "Εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και οι επερχόμενες Εκλογές.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες