ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ν. Ανδρουλάκης: "Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο του λαού για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα."

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει ότι η ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει «συχνά θέσεις απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα» και θυμίζει τη δήλωση του Die Linke:
«Ούτε ένα ευρώ για το ελληνικό χρέος»
- «Ο Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα ζητήσει εθνικές εκλογές», επισημαίνει ο κ. Ανδρουλάκης

Δεν αποκλείει προκήρυξη εθνικών εκλογών ο ...
υποψήφιος ευρωβουλευτής και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αν τα αποτελέσματα στις προσεχείς εκλογές αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει τη βεβαιότητα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν φέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Επίσης δηλώνει ότι η επιτυχία ή μη του εγχειρήματος της Ελιάς θα αξιολογηθεί το βράδυ των εκλογών.

• Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια θολή εικόνα ως προς τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση μετεκλογικά. Με ποια αποτελέσματα δεν θα κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα;

-Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο του Ελληνικού λαού για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα και μήνυμα αλλαγής της συντηρητικής πολιτικής που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι επιλογές για την πορεία που θα πάρει η Ευρώπη είναι ξεκάθαρες. Ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ομόλογα του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία και το CDU της καγκελαρίου Μέρκελ, σημαίνει ψήφος στη “Ένωση των δύο ταχυτήτων”, στην ισοπεδωτική λιτότητα, τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και την επέκταση της φτώχειας. Η ευρω-ομάδα με την οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο πλαίσιο ενός ατέρμονου ευρωσκεπτικισμού, χωρίς να κατανοεί τις ευρωπαϊκές αναγκαιότητες, λαμβάνοντας συχνά θέσεις απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα. Μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του Die Linke, ότι «δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για το ελληνικό χρέος». Και βέβαια η υπάρχει και η επιλογή των δεξιών εθνολαϊκιστικών κομμάτων που με τη μισαλλόδοξη ρητορεία τους υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για το μέλλον της ένωσης.

Από την άλλη, η επιλογή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον Μάρτιν Σουλτς, που στην Ελλάδα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, αντικαθιστά τη λιτότητα με τον εξορθολογισμό των δαπανών και αγωνίζεται για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Αυτή την Ευρώπη χρειάζεται η Ελλάδα που γνωρίζει τις δραματικές συνέπειες της σκληρής λιτότητας.

Όσον αφορά στα διλήμματα των εκλογών, εμείς απλά ενημερώνουμε τους πολίτες ότι αν το ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο της Ελιάς δεν έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας όπως έχει προαναγγείλει θα ζητήσει εθνικές εκλογές. Άρα να μη χρεώνονται σε εμάς, αυτά που έχουν προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό άλλοι. Σε κάθε περίπτωση εάν το αποτέλεσμα αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις και σε εθνικό επίπεδο.

• Ο κ. Γρηγοράκος σε συνέντευξή του είπε πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αν δεν ξεπεράσει το 4%. Συμμερίζεστε την άποψη του;

-Οποιαδήποτε συζήτηση παράγει εσωστρέφεια μέσα στην προεκλογική περίοδο, θεωρώ ότι δεν βοηθάει την προσπάθεια που κάνουμε. Ας δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για το αποτέλεσμα της μέρας των εκλογών και όχι για την επομένη.

• Μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση στήριξης της Ελιάς εν όψει ευρωεκλογών. Πώς το ερμηνεύετε;

-Είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα των εκλογών που εμείς οι οποίοι μείναμε για να υπερασπιστούμε την παράταξη στα δύσκολα πρέπει όλοι να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν και όχι τα μικρά που δημιουργούν αντιπαραθέσεις χωρίς περιεχόμενο.

• Περιθώριο επανεκκίνησης των προσπαθειών για να συγκροτηθεί ενιαίος πόλος με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει ακόμα;

-Θέλω να θυμίσω πως και στο εγχείρημα της Ελιάς, απευθύναμε επίσημη πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ξεκινήσει προγραμματικός διάλογος. Θα το ξανακάνουμε, πάλι αν χρειαστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξιολογούμε τη στάση της ΔΗΜΑΡ και θέλω να θυμίσω στα στελέχη της ότι αν τον Μάιο του 2012 δεν είχαν οδηγήσει με ευθύνη τους τη χώρα σε δεύτερες εκλογές θα είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 19%, ΠΑΣΟΚ 13% και ΔΗΜΑΡ 8% και όχι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με 29%, ΠΑΣΟΚ 12% και ΔΗΜΑΡ 6% που προέκυψε στις δεύτερες εκλογές και που άλλαξε πλήρως τους εσωτερικούς συσχετισμούς, μειώνοντας τη δυναμική του προοδευτικού προσήμου εντός της κυβέρνησης.

• Η Ελιά, τελικά, είναι επιτυχημένο εγχείρημα;

-Το εγχείρημα της Ελιάς είναι μια προοδευτική συμμαχία που προήλθε ως ανάγκη λόγω του κατακερματισμού του χώρου της Κεντροαριστεράς. Η πρόσκληση αυτή έρχεται να δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για τις συνεργασίες, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, αντικαθιστώντας τις άγονες συγκρούσεις. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βεβαίως θα είναι μια πρώτη αξιολόγηση για το εγχείρημα. Πέρα όμως από αυτό θεωρώ ότι για να ξαναριζώσει ο πολιτικός μας χώρος, πρέπει οι διεργασίες να γίνουν από τα κάτω, σε επίπεδο βάσης και κοινωνίας και όχι με διευθετήσεις κορυφής.

• Ένας ευρωβουλευτής έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την εικόνα της χώρας στα ευρωπαϊκά Όργανα;

-Όσοι εκπροσωπούν τη χώρα στα ευρωπαϊκά όργανα, έχουν ευθύνη για την εικόνα που σχηματίζεται για αυτήν. Υπήρξαν άνθρωποι στο παρελθόν που πέρασαν από την Ευρωβουλή τους οποίος κανείς δεν θυμάται και άλλοι που παρήγαγαν πολύ μεγάλο έργο για τον τόπο μας. Το στοίχημα σε αυτή τη συγκυρία είναι να καταλάβουν πραγματικά οι Ευρωπαίοι το μέγεθος των θυσιών του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να στηριχτεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνουμε χωρίς τη σημερινή δημοσιονομική ασφυξία, αλλά με πολιτικές που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η ανεργία των νέων. Το σημερινό μοντέλο που η Ευρώπη του Βορρά έχει ανεργία των νέων 5% με 7% και η Ευρώπη του Νότου 50% με 60%, δεν δίνει καμία προοπτική στις επόμενες

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου Ευρωβουλευτή δόθηκε στο δημοσιογράφο Ανδρέα Μπελεγρή στο Πρώτο Θέμα .


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 5/13/2014 01:11:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ν. Ανδρουλάκης: "Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ψήφο του λαού για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες