ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μήπως έφθασε η ώρα να "ανοίξουν στόματα" ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Είναι σίγουρο πως στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά κυρίως στις ευρωεκλογές, όπου σαφέστατα καταγράφεται πολιτικό μήνυμα, η ΝΔ θα καταποντιστεί.

Τουλάχιστον, αυτή την τάση δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, παρά την υπερφίαλη αισιοδοξία που εκφράζεται από την στενή αυλή του Πρωθυπουργού της χώρας.
Είναι πασιφανές πως έχει αρχίσει ήδη στη ΝΔ η αμφισβήτηση και...
η αποδόμηση του Αντώνη Σαμαρά και έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον ή την διάδοχό του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Το φαινόμενο θα λάβει σαρωτική μορφή από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την αρχηγία της ΝΔ, θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, παρ΄ ότι για όσους γνωρίζουν πολύ καλά, «παίζει» με τις λιγότερες πιθανότητες από τη στιγμή που υπάρχει στο παιχνίδι ο κύριος παίκτης του, δηλαδή «ο ατσαλάκωτος», κατά τους περισσότερους, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο οποίος μπροστά στην φιλοδοξία της ανάληψης της αρχηγίας της ΝΔ – με απώτερο σκοπό την Πρωθυπουργία - «κατάπιε αμάσητη» την «υποβίβασή του» στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, από το υπουργείο Εξωτερικών, που μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013 κατείχε, προκειμένου τη θέση αυτή να πάρει, μετά από έντονο παρασκήνιο και όχι τόσο κομψούς διαξιφισμούς, ο συνέταιρος στην συγκυβέρνηση, Ευάγγελος Βενιζέλος.Και «παίζει» η Ντόρα Μπακογιάννη με τις λιγότερες πιθανότητες να διαδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ, γιατί «πληρώνει» την αποχώρησή της από τη ΝΔ και την δημιουργία του νέου κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».
Που δυστυχώς για εκείνη, το κόμμα της απέτυχε να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% στις εκλογές του Μαΐου 2012, με αποτέλεσμα να βρεθεί, τόσο το κόμμα της, όσο και η ίδια εκτός κοινοβουλίου.

Έτσι, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, σαν «βρεγμένη γάτα», προχώρησε σε συνεργασία με την ΝΔ και τον άσπονδο πολιτικό εχθρό της, Αντώνη Σαμαρά, και τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική συμφωνία, η οποία βόλευε την Ντόρα αλλά και τον Αντώνη, δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει αιώνια, από τη στιγμή που η έχθρα του Σαμαρά και της οικογένειας Μητσοτάκη, συντηρείται επί πολλά χρόνια και οι όποιες πρόσκαιρες λυκοφιλίες δεν μπορούν να την σκεπάσουν.

Γι΄ αυτό, η καταλληλότερη εποχή για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει η Ντόρα για την αρχηγία της ΝΔ, είναι αυτή η χρονική στιγμή που όλες οι συγκυρίες εμφανίζουν τον Σαμαρά αδύνατο, αλλά και επειδή πρέπει ήδη να φτιαχτεί ένα κατάλληλο κλίμα, εν όψει του πιθανού καταστρεπτικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτές οι σκέψεις μας ενισχύονται από τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», της τηλεόρασης του Alpha: «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι μικρό κόμμα, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που γνώρισα εγώ».

Επίσης η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι «η ίδια δεν έχει, αυτή τη στιγμή, προσωπική αρχηγική φιλοδοξία», ενώ συμπλήρωσε «πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τα νέα δεδομένα στο πολιτικό πεδίο».
Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα. Τα κόμματα θα κριθούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, γιατί μόνο σ' αυτές είναι πολιτική η ψήφος».

Όμως, αυτές τις πονηρές προεκλογικές ημέρες στον Κυριακάτικο Τύπο, έπαιξε πολύ και η επανεκκίνηση της πολύκροτης υπόθεσης δωροδοκίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens, αλλά και του πρώην Γενικού Διευθυντού τηλεπικοινωνιών της Siemens, Ηλία Γεωργίου.
Μια δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα δεν συνεχιζόταν επί της ουσίας, λόγω διαφόρων ενστάσεων που υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι δυο πολιτικά πρόσωπα με άρρηκτες και στενές σχέσεις με την γερμανική εταιρεία.
Ο Αντώνης Σαμαράς έσωσε το δικό του πολιτικό σαρκίο και ταυτόχρονα έσωσε και το δικό της, όταν το 2010 ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens και έβαλε μπροστά τον σημερινό υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να «αδειάσει» στην κυριολεξία στενό συγγενικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενο στη Siemens, που από ότι φαίνεται γνώριζε και γνωρίζει πολλά για τη δράση του Σαμαρά αλλά και της Ντόρας με τη γερμανική πολυεθνική από το 1989 .... .

Έτσι, ενώ η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εμφανίστηκε στην Ελληνική Βουλή στις 2 Ιουνίου 2010, ως μάνα εξ ουρανού για την απενοχοποίηση της στενής σχέσεως Σαμαρά (κυρίως) και Siemens, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κραδαίνοντας έγγραφο φωτιά, το οποίο φέρεται να του είχε δοθεί πριν μια μέρα, από τον Γενικό Διευθυντή της γερμανικής εταιρείας, κ. Πάνο Ξυνή.

Το εν λόγω έγγραφο, αφορούσε το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του Σαμαρά (έχουν παντρευτεί τις αδελφές Κρητικού) και διευθυντικού στελέχους της Siemens στις επικοινωνίες (δεξί χέρι του προϊσταμένου του και σήμερα φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα) προς τον τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ, Α.Σαμαρά. Σ΄ αυτό το e-mail, μεταξύ των άλλων ο κ. Σέκερης αναφέρει: “Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (προς τον Μ.Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά».

 Χαρακτηριστικά η «Καθημερινή» ανέφερε τον Ιούνιο του 2010: “Αιτία της σκληρής σύγκρουσης αποτέλεσε η αποστολή από τον Γενικό Διευθυντή της Siemens κ. Πάνο Ξυνή της αλληλογραφίας του κ. Σέκερη τόσο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο όσο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ”.

Αναρωτιέται λοιπόν, εύλογα κάποιος!
Πως μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου e-mail, δια μαγείας αθωώθηκαν και η Ντόρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εμπλεκόμενοι με τιμολόγια αγορών της εταιρείας);

Πως δεν εκλήθη να μιλήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος λίγες ημέρες πριν έβλεπε τον κίνδυνο και απειλούσε πως θα μιλούσε για το «βρώμικο» ΄93;

Αλλά και πως ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αποποιηθεί κάθε πιθανής σχέσης με την εταιρία ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος;

Έχει επίσης, μεγάλη σημασία να θυμηθούμε πως ο Σαμαράς επέστρεψε πανηγυρικά το 2004 στη ΝΔ μέσω της καθόδου του στην ευρωβουλή στην οποία και παρέμεινε για 3 χρόνια.

Τόσα όσα «ως πολιτικός πολυτελείας», απαιτούντο για να καθαγιαστεί πολιτικά από το «βρώμικο» ΄93 και να επιστρέψει στην Κεντρική πολιτική σκηνή. Λέγεται δε, πως καταλυτικό ρόλο για το come back του, έπαιξε μεταξύ άλλων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και τα κρυφά ραντεβού που είχαν προηγηθεί σε σπίτι του Κεφαλαρίου αλλά και σε άλλα στέκια της Κηφισιάς (επί παραδείγματι, «Βάρσος»).

Να θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πέραν του ότι ήταν άνθρωπος των Γερμανών, διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη (έχουν γραφτεί πολλά για αυτό).

Βέβαια, ακολούθησαν τότε και πολλά άλλα ραντεβού στο γνωστό καφέ-εστιατόριο του Ψυχικού «Διόσκουροι», αγαπημένο στέκι του Χρήστου Καραβέλα και της παρέας του, όπως του συγχωρεμένου Λιναρδάτου (μέλους του τότε Δ.Σ. του ΟΤΕ επί Προεδρίας Παναγή Βουρλούμη) καθώς και κάποιου μυστικού συμβούλου της κ. Βάσως Παπανδρέου.

Ωστόσο, οι κακές γλώσσες μας λένε πως τα ραντεβού κλείνονταν τόσο εκεί όσο και στο παρακείμενο τότε νεανικό στέκι «Deals», εκ των αγαπημένων του Μιχάλη. Χριστοφοράκου.

Γι ΄ αυτούς τους λόγους, μήπως αυτές οι εκλογές και η επανεκκίνηση της δίκης Μαντέλη-Γεωργίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανανοίξει η υπόθεση της Siemens με την πραγματική όμως, διάσταση των γεγονότων;

Όχι με τους ψευτο-εξωδικαστικούς συμβιβασμούς των Σαμαρά-Βενιζέλου και την προκλητική σιωπή όλων των πολιτικών κομμάτων.
Ίσως, ήρθε η ώρα κάποιοι που βιάστηκαν να θυσιάσουν χιλιάδες εργαζομένων (βλέπε Κούλης Μητσοτάκης), κάποιοι άλλοι, τους ίδιους τους συγγενείς τους (βλέπε Αντώνης Σαμαράς), να λογοδοτήσουν;

Εμείς, καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να προστατεύσει κάποιους μάρτυρες κλειδιά που θα είχαν πολλά να πουν αλλά φοβούνται ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή και επιτέλους, κάποιος να τους καλέσει να μας πουν την αλήθεια για να ξεβρομίσει ο τόπος από τέτοιους πολιτικούς.
Με την ευκαιρία αυτή, γεννιέται και ένα άλλο επίκαιρο ερώτημα!
Ο κ. Μπαλτάκος, ας υποθέσουμε πως πράγματι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά στο πολύκροτο θέμα του χειρισμού της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί όμως, να μας πει, με ποιον ή με ποιους από τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα είχε ενδεχομένως κάποια επικοινωνία, λίγα χρόνια πριν, όταν ξεσπούσε η θύελλα με το σκάνδαλο της Siemens, και προσπαθούσε να τους κρατήσει κλειστό το στόμα προκειμένου να μην κάνουν κακό στον Πρόεδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να σου χορηγήσουμε αντιβιωσούλα για να γίνεις καλά».

Ενεργούσε ως νομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά; Ενεργούσε έτσι, σε αυτές τις συναντήσεις με τη σύμφωνη γνώμη του σημερινού Πρωθυπουργού;


Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/06/2014 10:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μήπως έφθασε η ώρα να "ανοίξουν στόματα" ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες