ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Οι Πύλες του Άδη και ο Σουηδός ΥΠΕΞ.

"καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς."

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Την πέταξε την ¨κοτσάνα¨, και ούτε γάτα ούτε ζημιά, ο Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ (Nils Daniel Carl Bildt) προχώρησε σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά της Ορθoδοξίας.
Ο Καρλ Μπιλντ, ο οποίος υπήρξε και ...
πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), δήλωσε συγκεκριμένα ότι "Η Ορθοδοξία αποτελεί απειλή για το δυτικό πολιτισμό" και ο Β.Πούτιν δεν δεσμεύεται από τις διεθνείς αξίες, αλλά δεσμεύεται από την Ορθοδοξία"!
national-pride.org/

Τουλάχιστον έπρεπε να δώσει και κάποιες συγκεκριμένες εξηγήσεις για να καταλάβουμε πόσο μεγάλες είναι ¨οι πόρτες του άδη της αποφερόμενης δυσώδους κακίας¨.
Έτσι μείναμε με απορίες….
Οι παραπάνω απόψεις του είναι προσωπικές ή ντιρεκτίβα κανενός think tank;

Άραγε ο Χριστιανισμός του Καθολικισμού και του Προτεσταντισμού με τις παραφυάδες του συνιστούν ΑΠΕΙΛΗ ή είναι ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον Δυτικό Πολιτισμό;

Μήπως ο Ισλαμισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ για τον ¨πολιτισμό¨ των Σκανδιναβικών χωρών ;
Όταν κάποιος ¨ζορίζεται¨ του ξεφεύγουν ¨κακά λόγια¨, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και δίνει το στίγμα του πάνω στην γεωπολιτική κοσμοθεωρία της σύγκρουσης των πολιτισμών και του ανασχηματισμού της παγκόσμιας τάξης κατά τον Huntington, Samuel Ph. Για ποιους λόγους ¨ζορίζεται¨ ο κ. Καρλ Μπιλντ και ξεσπάει εναντίον της Ορθοδοξίας;

A. ¨¨ Το ποτήρι ξεχείλισε φαίνεται και στην Σουηδία, χώρα πρότυπο ανοχής και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό φαίνεται από την δήλωση του προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος της Σουηδίας, Παρ Νόρλινγκ (20 έδρες στο Σουηδικό κοινοβούλιο) που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία της ελευθερίας και του ανθρωπιστικού χαρακτήρα της χώρας την …απαγόρευση του Ισλάμ!¨¨

“Η ισλαμική θρησκεία πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Όσοι εξακολουθήσουν να την ασκούν εντός της χώρας μετά την απαγόρευση, πρέπει να απελαθούν. Ας υπάρχει αλλού, αλλά όχι στην Σουηδία αφού δεν ταιριάζει με τον δημοκρατικό χαρακτήρα της χώρας”!
Ο πρόεδρος των Σουηδών δημοκρατών έκανε αναφορά και στις νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στην χώρα λέγοντας ότι “απεχθάνομαι τον ναζισμό, είναι ξεκάθαρο όμως ότι είναι “προϊόν” της αθρόας μετανάστευσης”.
olympiada
Αύγουστος 27, 2012

Τελικά στην Σουηδία φαίνεται να θέλουν να τα απαγορέψουν όλα για να γλυτώσουν από την¨ σύγκρουση των πολιτισμών¨ που άρχισε να μαίνεται μέσα στην ίδια την αυλή τους; Σίγουρα όμως όταν καίς χλωρά και ξερά παίρνεις και εσύ φωτιά και τότε ¨ Ουαί στα Έθνη του Βορρά¨.

Β. "Η Σουηδία εφεξής αποτελεί στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει την πολιτική της ουδετερότητας και να παράσχει διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ" δήλωσε ανώτερός αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Σουηδίας να επιτρέψει τη χρήση του εθνικού εναέριου χώρου της από τα αεροσκάφη εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) E-3A Sentry του ΝΑΤΟ!
Η Μόσχα θεωρεί πλέον ότι ενώθηκε ο σκανδιναβικός αμυντικός χώρος των χωρών του ΝΑΤΟ, πλην της Φινλανδίας ¨
to-radar.gr/ 5 Μαίου 2014

Τόσο πολύ μάλλον φοβήθηκε ο κ. Καρλ Μπιλντ από τα παραπάνω που ταύτισε την Ορθοδοξία με τον Πούτιν;
Λέγοντας ότι ¨ο Β. Πούτιν δεν δεσμεύεται από τις διεθνείς αξίες, αλλά δεσμεύεται από την Ορθοδοξία¨!
Που να ξέρει ο ¨κακομοίρης¨ ο Κάρλ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν δεσμεύει αλλά απελευθερώνει όμοιους του που είναι δεμένοι με ¨νοητά δεσμά¨ και φυσικά αν το θέλουν οι ίδιοι.

Και λογικό είναι να μην ξέρει ότι η Ορθοδοξία και η Ορθοπραξία είναι οι πραγματικές Υπερδυνάμεις του αιώνος τούτου και μάλιστα ¨πυρηνικές¨ γιατί αλλοιώνουν τον πυρήνα της ανθρώπινης κοινωνίας με τον ¨Ζώντα Λόγο του Θεανθρώπου¨ .
Και φυσικά η Ορθοδοξία και η Εκκλησία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε , ούτε και από τους δαιμονιώδεις αλαλαγμούς του ¨νεοεμφανιζόμενου στυλ Καρλ Μπιλντ¨.

¨ Ὅταν οἱ μαθητὲς τοῦ Χριστοῦ ἦσαν μόνο δώδεκα καὶ δὲν ὑπῆρχε στὴ σκέψη κανενὸς ἡ Ἐκκλησία, ὅταν ἀκόμα ἡ ἰουδαϊκὴ συναγωγὴ ἀνθοῦσε καὶ ἡ ἀσεβὴς εἰδωλολατρία κυριαρχοῦσε σ ὁλόκληρη σχεδὸν τὴν οἰκουμένη, ὁ Κύριος εἶχε προφητέψει: Ἐπὶ ταύτη τῇ πέτρᾳ (δηλαδὴ πάνω στὴν ὁμολογία πίστεως τοῦ Πέτρου) οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς¨
(Ματθ. 16,18).

Διαπιστώνεις τὴν ἀλήθεια αὐτῆς τῆς προφητείας; Βλέπεις τὴν ἐκπλήρωσή της; Σκέψου πόσο σημαντικὸ γεγονὸς εἶναι ἡ ἐξάπλωση τῆς Ἐκκλησίας σχεδὸν σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μέσα σὲ σύντομο χρονικὸ διάστημα. Σκέψου πῶς ἄλλαξε τὴ ζωὴ τόσων ἐθνῶν καὶ ὁδήγησε στὴν πίστη τόσους λαούς, πῶς κατάργησε προγονικὰ ἔθιμα, πῶς ἀπελευθέρωσε ἀπὸ μακροχρόνιες συνήθειες, πῶς σκόρπισε σὰν σκόνη τὴν κυριαρχία τῆς ἡδονῆς καὶ τὴ δύναμη τῆς ἁμαρτίας, πὼς ἐξαφάνισε σὰν καπνὸ τὴν ἀκάθαρτη τσίκνα τῶν θυσιῶν, τὶς εἰδωλολατρικὲς τελετές, τὶς βδελυκτὲς ἑορτές, τὰ ξόανα, τοὺς βωμοὺς καὶ τοὺς ναούς, πὼς οἰκοδόμησε παντοῦ ἅγια θυσιαστήρια, στὴν πατρίδα μας καὶ στὶς χῶρες τῶν Περσῶν, τῶν Σκυθῶν, τῶν Μαύρων, τῶν Ἰνδῶν. Τί λέω; Ἀκόμα καὶ στὰ Βρετανικὰ νησιά, ποὺ βρίσκονται μακριὰ ἀπὸ τὴ Μεσόγειο, στὸν ὠκεανό, ἁπλώθηκε ἡ Ἐκκλησία καὶ χτίστηκαν θυσιαστήρια. Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος Ὁ θρίαμβος τῆς Ἐκκλησίας Και κάτι εξαιρετικά αφιερωμένο για τον παραπάνω ΥΠΕΞ, εμπλουτισμένο με νοητές εικόνες Ομολογίας των ημερών μας από την Συρία, Οδησσό και τις χώρες της Αφρικής που σφάζουν, σταυρώνουν και καίνε Χριστιανούς.

¨Αν δεν πιστεύεις στα λόγια, πίστευε στα πράγματα. Πόσοι τύραννοι θέλησαν να νικήσουν την Εκκλησία; Πόσα τηγάνια; πόσα καμίνια, δόντια θηρίων, ξίφη ακονισμένα; Όμως δεν την νίκησαν. Που είναι εκείνοι, που την πολέμησαν; Έχουν σιγήσει και παραδόθηκαν στην λήθη. Και που είναι η Εκκλησία; Λάμπει περισσότερο από τον ήλιο. Τα δικά τους σβήστηκαν, τα δικά της είναι αθάνατα.¨

«ὁ οὐρανός καί ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δέ λόγοι μου οὐ μή παρέλθωσι» ( Ματθ. 24.35).

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,
«Μάταιος ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας»
(μετ. Σπ. Μουστάκα, ΕΠΕ 33 σ. 387-9)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/06/2014 10:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Οι Πύλες του Άδη και ο Σουηδός ΥΠΕΞ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες