ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση της παράταξης "Γιάννενα Τώρα".

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης "Γιάννενα Τώρα"  το βράδυ της Τετάρτης στον Συνεδριακό Χώρο του ξενοδοχείου Du Lac.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 450 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και διαστρωματώσεων της Γιαννιώτικης κοινωνίας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κος Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε συνοπτικά στους...
κύριους άξονες του προγράμματος της παράταξης και παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της.

«Κάθε Δήμαρχος οφείλει να έχει τρεις άξονες στο πρόγραμμά του», τόνισε ο κος Μπαρτζώκας. «Τα έργα που θα υλοποιήσει άμεσα, τα έργα που θα υλοποιήσει μέσα στην πενταετία της θητείας του και, τέλος, τα έργα που χρειάζονται πολλά χρόνια για την υλοποίησή τους και για τα οποία οφείλει να θέσει τα οικονομικά και τεχνικά θεμέλια και να ορίσει ένα σαφές πρόγραμμα υλοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες προτάσεις μας.

Υλοποιούμε άμεσα
• Οικονομικός έλεγχος σε όλες τις δομές του Δήμου και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

• Αποκατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων της πόλης. Ευπρεπισμός των εισόδων της.

• Οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχονται και από το διαδίκτυο.

• Καταγραφή, αξιολόγηση και παρέμβαση στα προβλήματα των περιφερειακών οικισμών του Δήμου μας.

• Καταγραφή όλων των ακινήτων του Δήμου με τα στοιχεία τους και τις επιτρεπόμενες χρήσεις.

• Άμεσος καθαρισμός δημοσίων χώρων και κτηρίων από κάθε είδους ρύπανση

• Δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας για πρωτοβάθμια εξυπηρέτηση επιχειρηματιών και νέων.

• Σωστή εφαρμογή της λειτουργίας της ανακύκλωσης.

Προγραμματίζουμε για τα επόμενα 5 χρόνια
• Αναδιάρθρωση της ΔΕΥΑΙ, μείωση της τιμής του νερού κατά 15%.

• Τακτικός τριμηνιαίος έλεγχος των οικονομικών του Δήμου και των φορέων του. Δημοσίευση των αποτελεσμάτων και προϋπο­λογισμών - απολογισμών σε απλή και κατανοητή γλώσσα.

• Χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών (φωτισμός led, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ) για εξοικονόμηση χρημάτων.

• Δημιουργία, υποστήριξη και ενδυνάμωση του Brand Name του Δήμου μέσω ενός πενταετούς στρατηγικού σχεδίου.

• Ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε όλα τα αστικά ακίνητα του Δήμου να γίνουν κέντρα ανάπτυξης.

• Διαμόρφωση όλων των δημόσιων χώρων ώστε να είναι φιλικοί και προσβάσιμοι στα ΑΜΕΑ.

• Ουσιαστικές παρεμβάσεις στην εκπαίδευση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με τη δημιουργία περισσοτέρων πειραματικών σχολείων, επιμορφώσεις διδασκόντων, ενημέρωση μαθητών.

• Ανάπλαση και εκσυγχρονισμός Λαϊκής Αγοράς Αγ. Μαρίνας

• Διαμόρφωση του παραλιμνίου χώρου, στις περιοχές που επιτρέπεται, σε χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας.

• Στήριξη της εμπορικής κίνησης με γεγονότα προσέλκυσης αγοραστών από άλλες περιοχές.

• Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, κολυμβητηρίου και γυμναστηρίου νεανικών αθλημάτων, Κλειστή πίστα αναρρίχησης και πίστα gravity mountain bike.

• Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στη θέση των παλαιών Στρατιωτικών Φούρνων.

• Θεσμοθέτηση γνωμοδοτικού Συμβουλίου Παλαιών Δημάρχων.

• Ενεργοποίηση των συνταξιούχων σε επικουρική, εθελοντική απασχόληση. Συνεργασία με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις.

• Ολοκλήρωση της λειτουργίας του Ζωγράφειου Δημοτικού Γηροκομείου.

• Διεκδικούμε από το ΤΑΙΠΕΔ το στρατόπεδο Βελισσαρίου, ώστε να γίνει μητροπολιτικό πάρκο με τις χρήσεις που προβλέπει το ρυθμιστικό.

• Δημιουργούμε Θεματικό Πάρκο – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Προϊστορίας στο Πέραμα.

Ξεκινάμε τα μακροχρόνια έργα...
• Σχεδιάζουμε τον καθαρισμό της λίμνης. Εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και συντάσσουμε το μακροχρόνιο στρατηγικό σχέδιο.

• Υλοποιούμε το ρυθμιστικό σχέδιο του λεκανοπεδίου και τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια περιοχών της πόλης. Υλοποιούμε τις προτάσεις των μελετητών.

• Προβαίνουμε στην υλοποίηση του εσωτερικού και εξωτερικού δακτυλίου των Ιωαννίνων, έτσι ώστε να λύσουμε το κυκλοφοριακό της πόλης.

• Πολυκεντρικά Γιάννενα. Αυτό είναι το πρότυπο πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε την ανάπτυξη των γειτονιών και οικισμών του Δήμου ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των Δημοτών.

• Με βάση στρατηγικό σχεδιασμό, ο Δήμος θα στηρίζεται σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, προσφέροντας παράλληλα ένα υγιές αστικό και περιαστικό περιβάλλον στους Δημότες του.

• Τραμ στα Γιάννενα. Ένα έργο μακράς πνοής που θα δώσει ένα τελείως νέο πρόσωπο στο ευρύτερο κέντρο και τα προάστια.. Θα ξεκινήσουμε τις μελέτες και θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση.

Που θα βρούμε τα χρήματα
• Θεωρούμε ότι όσο σοβαρή είναι η εύρεση χρημάτων, το ίδιο και περισσότερο σοβαρή είναι η διαχείρισή τους.

• Στηριζόμενοι σε αυτό, θα ξεκινήσουμε με εσωτερικό έλεγχο του Δήμου ώστε να υπάρχει μια καθαρή και κατανοητή εικόνα της οικονομικής του κατάστασης. Επίσης, θα βρούμε τα σημεία από τα οποία χάνονται χρήματα είτε λόγω κακής διαχείρισης, είτε λόγω σπατάλης. • Σκοπεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε έξοδα όπως ο Δημοτικός Φωτισμός και η ενεργειακές ανάγκες με χρήση λαμπτήρων led, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης.

• Όμως, πέρα από τα παραπάνω που αφορούν την εξοικονόμηση των χρημάτων, σκοπεύουμε να αναζητήσουμε νέες πηγές χρηματοδότησης ώστε να υλοποιήσουμε τα έργα που προγραμματίζουμε.

• Σε αυτό θα μας βοηθήσουν οι ολοκληρωμένες μελέτες τους, τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους και η απεξάρτησή τους από οποιαδήποτε συμφέροντα.

• Οι πηγές χρηματοδότησης, εκτός των κρατικών χρηματοδοτήσεων, θα είναι τα εργαλεία παροχής κεφαλαίων για μελέτες (HELENA για τα ενεργειακά έργα), διακρατικές πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ, JESSICA) για τις αστικές αναπλάσεις και την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων, ενώ θα απευθυνθούμε και σε διεθνείς οργανισμούς που μέχρι τώρα ο Δήμος δεν είχε προστρέξει, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τέλος, θα αξιοποιήσουμε κάθε αδρανή πηγή πόρων όπως η χρήση διαφημιστικού χώρου στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ, επί πληρωμή».

Στη συνέχεια ο κος Μπαρτζώκας παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του και ευχαρίστησε θερμά όλους τους φίλους και υποστηριχτές της παράταξης.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη σημασία είχε η απάντηση του κου Μπαρτζώκα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της εκδήλωσης σχετικά με πιθανή προτροπή των ψηφοφόρων της παράταξης για υπερψήφιση συγκεκριμένου συνδυασμού στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

«Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι μία από τις δύο παρατάξεις της δεύτερης Κυριακής θα είναι η «Γιάννενα Τώρα», καθώς αυτό που παρατηρούν όλοι είναι η ραγδαία άνοδος της δημοφιλίας μας που αυξάνει όσο πλησιάζουμε την ημερομηνία των εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση όμως, καλέσαμε να μας ψηφίσουν όσοι πολίτες αισθάνονται ελεύθεροι από κομματικές, οικονομικές ή άλλες δεσμεύσεις και σε τέτοιους πολίτες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους προτρέψουμε που θα κατευθύνουν την ψήφο τους.

Ευθέως δηλώνω ότι δεν θα υποστηρίξουμε και δεν θα συνεργαστούμε με καμία παράταξη με σκοπό την χειραγώγηση της ψήφου των υποστηρικτών μας».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 5/08/2014 01:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Εξαιρετικά επιτυχημένη η εκδήλωση της παράταξης "Γιάννενα Τώρα"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες