ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών: " Πρόγραμμα αξιοπιστίας -θέσεις ρεαλιστικές και οραματικές."

«Εμείς θα είμαστε η αυριανή Δημοτική Αρχή. Απόψε εδώ από τα Γιάννενα, από αυτήν την αίθουσα, αισθάνομαι πιο βαριά την ευθύνη, για να συνεχίσουμε ένα έργο που ξεκίνησε ο Φίλλιπος Φίλιος και η ομάδα του πριν από τρία χρόνια, αλλά κυρίως για να χαράξουμε το δρόμο που με σιγουριά, αυτοπεποίθηση, αλλά και ευαισθησία, θα πορευθούν τα Γιάννενα έως το 2020».

Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, σε μια κατάμεστη αίθουσα με τον ενθουσιασμό και την...
αποφασιστικότητα να κυριαρχούν.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» και στη συνέχεια παρουσίασε και τους 232 υποψήφιους, του ψηφοδελτίου «νίκης για τις 18, δουλειάς για τις 19», όπως είπε, καλώντας στο βήμα τον Παντελή Κολόκα επικεφαλή της συνεργαζόμενης παράταξης«Κοινωνία Πολιτών»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους τα τρία χρόνια ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών σε σταθεί στα πόδια του και να τεθεί σε τροχιά ανόδου. «Η τροχιά αυτή θα συνεχιστεί, η πόλη μας δεν αντέχει πισωγυρίσματα, στις 18 Μαϊου η παράταξη μας θα καταγράψει μια μεγάλη νίκη», είπε ο κ. Φίλιος.Πρόγραμμα αξιοπιστίας -θέσεις ρεαλιστικές και οραματικές
Σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο, η επόμενη πενταετία θα είναι η γέφυρα, από τα Γιάννενα της κρίσης στο Δήμο της δημιουργίας. «Εμείς έχουμε την ευθύνη γι’ αυτό. Και αναλαμβάνουμε στο ακέραιο αυτή την ευθύνη, είπε.
Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών» σε σχέση με όλους τους άλλους διαθέτει προγραμματική αξιοπιστία, ετοιμότητα και ικανότητα να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα που θα είναι εξίσου δύσκολη με την περίοδο που βιώσαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια. «Γι αυτό η πρότασή μας εκτός από οραματική, είναι ταυτόχρονα ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Στηρίζεται και θεμελιώνεται στα δεδομένα του Δήμου, στις δυνατότητες και υποχρεώσεις που σήμερα έχει, αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου», όπως είπε.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε για τον κοινό αγώνα όλων για ένα Δήμο συμμετοχικό, αξιόπιστο, κοινωνικά ευαίσθητο, αποτελεσματικό, καινοτόμο στη δράση και τη λειτουργία του.
«Είμαστε πολλοί και είμαστε όλοι εδώ, γιατί μας ενώνει ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε, για να αποκτήσει ξανά ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες. Για να ανασάνει μια τοπική οικονομία που βιώνει την κρίση. Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα για περισσότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Μπέγκας.
Πρόγραμμα Γκόντα, πρόγραμμα … Χάρρυ Πότερ
Αναφερόμενος σε υποτιθέμενα «προγράμματα» που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Θωμάς Μπέγκας υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κ. Γκόντα έχει λιγότερη αληθοφάνεια από τις ιστορίες του Χάρρυ Πότερ, είναι σε πλήρη αντίθεση με όσα ο ίδιος και η παράταξή του εφάρμοσαν στο Δήμο Ιωαννιτών για 8 συν 4 χρόνια. Γιατί οι πελατειακές σχέσεις, η προκλητική και σπάταλη διαχείριση, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και η αναποτελεσματικότητα είναι τα πολιτικά αποτυπώματα της διακυβέρνησης του κ . Γκόντα.

«Το μέλλον του τόπου μας, δεν θα χτιστεί με παλιά υλικά. Το μέλλον του Δήμου, δεν χωρά εξουθενωμένους πρωταγωνιστές του χθες, ούτε πολύ περισσότερο επαναφορά πρακτικών, συμπεριφορών και προσώπων, που οδήγησαν το Δήμο Ιωαννιτών στα πρόθυρα της κατάρρευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Ο Θωμάς Μπέγκας δεν θέλησε να σχολιάσει τα προγράμματα άλλων παρατάξεων, γιατί – όπως είπε – «δε θέλω να ακυρώσω αυτό που θα επιδιώξω από την επόμενη ημέρα της εκλογής μου ως Δήμαρχος. Την εμπέδωση ενός κλίματος συνεργασίας και μιας πολιτικής κουλτούρας που θα ενώνει δυνάμεις και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα», κάτι που θα επιδιώξει από την πρώτη στιγμή, εργαζόμενος για την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης «με όλους όσοι έχουν να προσφέρουν».

Υποστήριξε παράλληλα ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης δεν θέλει ξεπερασμένα αρχηγοκεντρικά μοντέλα, ούτε βέβαια έχει ανάγκη από a la carte παρατάξεις που εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, αλλά έχει ανάγκη από συνεργασίες και δημιουργία συλλογικοτήτων πέρα και πάνω από κομματικές περιχαρακώσεις και το δρόμο τον έδειξε η συνεργασία της Ενότητα Πολιτών με την Κοινωνία Πολιτών που συνεργάζονται για το καλό του Δήμου και των πολιτών.
Οι προγραμματικές θέσεις
«Από τα Γιάννενα της κρίσης στο Δήμο της Δημιουργίας»

Έχοντας θέσει τις βάσεις για έναν οικονομικά ισχυρό Δήμο, έχοντας δρομολογήσει κρίσιμες υποδομές σε όλους τους τομείς, η Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα - Κοινωνία Πολιτών παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της προγραμματικής πρότασης για την επόμενη πενταετία.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάρτιση μιας ρεαλιστικής πρότασης, που έχει συνέχεια και διακρίνεται από την καινοτομία. Που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο θα αποτελέσει βασική πηγή χρηματοδότησης και τα επόμενα χρόνια. Που είναι οικονομικά εφικτή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.


Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε έντεκα τομείς, που απεικονίζουν το όραμά για τα Γιάννενα, για το λεκανοπέδιο, για ένα Δήμο με τον πολίτη στο επίκεντρο, για μια πόλη με υψηλό επίπεδο ζωής, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και με ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Όπως είπε ο Θωμάς Μπέγκας η υλοποίησή του προγράμματος θα είναι το αποτέλεσμα συνέργειας με όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής. «Με την πρότασή μας, χτίζουμε τα Γιάννενα του μέλλοντος. Δημιουργούμε μία πόλη με ταυτότητα και φήμη», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/05/2014 08:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών: " Πρόγραμμα αξιοπιστίας -θέσεις ρεαλιστικές και οραματικές.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες