ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Θ. Μπέγκας: "Oι πολίτες εμπιστεύονται σε μας την ευθύνη να χαράξουμε το δρόμο της δημιουργίας."

Υπό βροχή αλλά παρ’ όλα αυτά με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Ανατολή η ανοιχτή συγκέντρωση της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται σε μας την ευθύνη να ...
χαράξουμε το δρόμο για το δήμο της δημιουργίας. Για να αποκτήσει ξανά ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες. Για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο μέλλον. Γι’ αυτό και δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν. Το μέλλον του Δήμου μας δεν αντέχει επαναφορά πρακτικών, συμπεριφορών και προσώπων, που τον οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Αναφερόμενος στις Δημοτικές Ενότητες ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε: «ξέρω ότι οι Δ.Ε. κλήθηκαν να σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογούσε. Τρία χρόνια τώρα είχαμε αφενός δραματικές μειώσεις πόρων στην αυτοδιοίκηση, σχεδόν 60% κι αφετέρου τη βαριά κληρονομιά ενός Δήμου καταχρεωμένου, με διαλυμένες υπηρεσίες που έπρεπε παράλληλα να ενοποιηθούν με τις υπηρεσίες των παλιών καποδιστριακών δήμων. Ξέρω ότι δεν έγιναν όλα όπως θα θέλαμε. Όμως δεν παραμελήσαμε τις Δημοτικές Ενότητες. Έγινε ένα σημαντικό έργο και στην Ανατολή».

Ειδικά για την Ανατολή ο Θωμάς Μπέγκας υποστήριξε ότι «στην Ανατολή αντιμετωπίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα ζητήματα της καθημερινότητας: η ύδρευση και η αποχέτευση. Όχι μόνο αποτελούν παρελθόν οι πολύωρες διακοπές νερού, αλλά με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών και των συνδέσεων, εξασφαλίζετε και η ασφάλεια των κατοίκων. Στον τομέα της αποχέτευσης μπορέσαμε -και μάλιστα πρόσφατα -έχοντας τον θετικό ισολογισμό της ΔΕΥΑΙ να ανακοινώσει ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τη μείωση του τέλους σύνδεσης κατά 20%. Στην Ανατολή κατασκευάζεται η μεγαλύτερη πλατεία του νομού. Ένα αστικό πάρκο στην ουσία που θα το χαίρονται όλοι. Ολοκληρώνεται σύντομα ένα μεγάλο έργο εσωτερικής οδοποιίας και μάλιστα είναι ένα έργο ποιοτικό και ολοκληρωμένο με πεζοδρόμια, φωτισμό, δίκτυα. Όταν άλλοι έριχναν λίγη άσφαλτο για να «μαυρίσουν» προεκλογικά δρόμους που σήμερα είναι διαλυμένοι και χρειάζονται ανακατασκευή».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις της νέας περιόδου για την Ανατολή και συγκεκριμένα:
• Εναρμόνισή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με το Ρυθμιστικό και προώθηση των προβλεπόμενων στη Δημοτική ενότητα πολεοδομήσεων και επεκτάσεων, για την ορθολογική αντιμετώπιση των αναγκών και των οικιστικών πιέσεων.
• Δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου στην περιοχή Μπάφρας- Νεοκαισάρειας.
• Χωροθέτηση και κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Ανατολή.
• Ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο Ανατολής. Γήπεδο με πλαστικό τάπητα στην Ανατολή.
• Προγραμματισμός και δρομολόγηση της κατασκευής, αθλητικού κέντρου Μπάφρας – Νεοκαισάρειας και μικρών αθλητικών πυρήνων στις γειτονιές, σε προβλεπόμενα από το σχέδιο οικόπεδα.
• Προετοιμασία για τη λειτουργία από το Σεπτέμβριο του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου και προγραμματισμός Κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο.
• Ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατασκευή του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο νέου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή.
• Προγραμματισμός από τον ΟΚΠΑΠΑ ίδρυσης και λειτουργίας νέων παιδικών σταθμών, για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.
• Αξιοποίηση των υποδομών του πνευματικού κέντρου Ανατολής, δημιουργία Βιβλιοθήκης και ειδικού χώρου φύλαξης και παρουσίασης του αρχείου της κοινότητας Ανατολής.
• Περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
• Προώθηση μελετών και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και την ανάπλαση των στραγγιστικών τάφρων.
• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην οδό Μυλωνά – Ιωνίας και στον οικισμό Μιχαλιτσιώτικα και προγραμματισμός επέκτασης και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων σε όλη τη Δημοτική ενότητα.
• Ολοκλήρωση των παροχών στο νέο δίκτυο ύδρευσης για τη λειτουργία του, συνέχιση του εκσυγχρονισμού για τη μείωση των απωλειών και επέκταση για την εξυπηρέτηση όλων των περιοχών.
• Μετεγκατάσταση του Νεκροταφείου Ανατολής στην προβλεπόμενη από το σχεδιασμό θέση.
• Συνέχιση του προγράμματος κατασκευής των υποδομών στις νέες επεκτάσεις, με έμφαση στους κοινόχρηστους/κοινωφελείς χώρους και τα δίκτυα και προγραμματισμός για τη διαμόρφωση, ανάπλαση και συντήρηση των υφιστάμενων (πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, δίκτυα).

Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής Χρήστος Λάζος, για τον οποίο ο Θωμάς Μπέγκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του με θερμά λόγια, λέγοντας πως -δύο δεκαετίες τώρα- είναι πραγματικά ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο.

«Επειδή έμαθε να προσφέρει κι όχι να επιζητά αξιώματα, έκανε τόπο στην ανανέωση. Μπορεί να μην είναι υποψήφιος αυτή τη φορά, αλλά δίνει αγώνα και δεν θα τον αφήσουμε να … «συνταξιοδοτηθεί». Θα μας είναι πολύτιμη η εμπειρία του και την επόμενη μέρα».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/16/2014 10:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Θ. Μπέγκας: "Oι πολίτες εμπιστεύονται σε μας την ευθύνη να χαράξουμε το δρόμο της δημιουργίας.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες