ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η ομιλία του Θ. Μπέγκα στην Καλούτσιανη.

Φίλες και Φίλοι
Από την Καλούτσιανη από μια παραδοσιακή γειτονιά της πόλης, απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους δημότες του Δήμου μας .

Σας καλώ να δώσουμε μαζί τον αγώνα αυτής της Κυριακής Είναι ένας αγώνας που θα κρίνει το μέλλον του τόπου μας.
Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που αφορά το ...
αύριο. Το αποτέλεσμα της θ’ αφήσει πίσω το χθες. Θα αφήσει πίσω πρόσωπα, θα απορρίψει πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν το παρελθόν.

Ένα παρελθόν όμως που τραυμάτισε την πόλη και το Δήμο μας. Που υποθήκευσε το μέλλον του.
Και τον «λογαριασμό» καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Για όλα αυτά θέλω να μιλήσουμε σήμερα, για το διακύβευμα αυτής της Κυριακής και ζητώ από όλους τους συνδημότες μας να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή, δίνοντας ποσοστά πρωτόγνωρα για τη χώρα σε μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη σαν τη δική μας.

Τιμώ και όλους τους συμπολίτες μας που έκαναν μια άλλη επιλογή την πρώτη Κυριακή, με τα δικά τους κριτήρια.
Σέβομαι την επιλογή τους.
Είναι αυτή που ανέδειξε το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως αυτή την Κυριακή τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Αυτή την Κυριακή επιλέγουμε τον Δήμαρχο και την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Επιλέγουμε αυτούς στους οποίους θα εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση του Δήμου μας για την επόμενη πενταετία.
Τα πέντε χρόνια δεν είναι μόνο πολλά είναι και κρίσιμα

Εκ των πραγμάτων καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ δύο.
Δύο απολύτως διαφορετικών παρατάξεων. Απολύτως διαφορετικών αντιλήψεων για την αυτοδιοίκηση συνολικά και το Δήμο μας ειδικά.
Γιατί – φίλες και φίλοι – δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Έχουν παρελθόν κι έχουμε μέλλον Είναι το παλιό, το φθαρμένο, το καθεστωτικό.
Είμαστε το νέο που έχει δώσει όμως διαπιστευτήρια.

Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε καθεστώς αλλά να αποτελέσουμε την απαρχή για να εμπεδώσουμε μια άλλη αντίληψη στην αυτοδιοίκηση και στο Δήμο μας.

Δεν μας ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας αλλά εγγυόμαστε ένα πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας κι ένα σχέδιο δράσης όπως αξίζει στο μεγάλο Δήμο Ιωαννιτών και στους πολίτες αυτού του Δήμου.

Είμαστε διαφορετικοί. Πολύ διαφορετικοί!

Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι η γνήσια έκφραση της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.
Εφάρμοσαν στο Δήμο μας τις ίδιες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στα αδιέξοδα και τα μνημόνια

Εμείς είμαστε η έκφραση μιας νέας αυτοδιοίκησης που μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάταση των τοπικών οικονομιών.

Και που -παρά τις δραματικές μειώσεις των πόρων και τις προσπάθειες θεσμικής υποβάθμισης που υφίσταται- μπορεί να αποτελέσει τον εγγυητή της κοινωνικής σταθερότητας και της ισορροπίας των τοπικών κοινωνιών.

Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι αυτή που υπερχρέωσε το δήμο με τον αλόγιστο δανεισμό και τη σπάταλη διαχείριση.
Που άφησαν «κληρονομιά» στους πολίτες 70 εκατομμύρια χρέη και δάνεια.
Που υποθήκευσαν μέχρι το 2032 τους πόρους για τα μικρά έργα της καθημερινότητας.

Είμαστε αυτοί που νοικοκυρέψαμε το Δήμο. Απέκτησε ξανά τη φερεγγυότητα του.
Ξεπληρώσαμε στην τριετία 16 εκατ. παλιά δάνεια, χωρίς να προσθέσουμε στις πλάτες των δημοτών μας ούτε ένα ευρώ νέου δανείου ούτε ένα ευρώ νέου χρέους.Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι αυτή που ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία και υιοθέτησε τη λογική των φαραωνικών έργων που αντικρίζουμε στην κεντρική πλατεία και το Grand Serai.

Εμείς αναβαθμίζουμε τους δημόσιους χώρους και τους παραδίδουμε στους πολίτες, όπως στην περίπτωση της πλατείας Μαβίλη στο Μώλο και της πλατείας Χατζή στους Αμπελόκηπους.

Και προχωράμε μπροστά. Σχεδιάζουμε την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης.
Θα εργαστούμε για τη δημιουργία ενός αστικού μητροπολιτικού πάρκου, καθώς και ενός οικολογικού πάρκου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού σχεδίου.

Θα διεκδικήσουμε -με όλους όσοι πιστεύουν στη σημασία και αξία του δημόσιου χώρου- την ενοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα με το στρατόπεδο Βελισσαρίου, για τη δημιουργία Φυσικού πράσινου χώρου εντός του αστικού ιστού.

Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι ο εκφραστής των πελατειακών σχέσεων.
Και είναι αμετανόητοι.
Ακόμη και σήμερα επιδίδονται σε μια άκρατη υποσχεσιολογία.

Παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων, τάζουν διορισμούς, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στο Δημαρχείο. Γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο για να το κάνουν πράξη.

Στην πραγματικότητα όμως επιφυλάσσουν έναν εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους του Δήμου. Το ίδιο το πρόγραμμα τους, τους αποκαλύπτει.Σα να μην έφταναν τα σχέδια απολύσεων από τους κυβερνώντες, θα έχουμε και τις φαεινές ιδέες τους για οίκο αξιολόγησης στο Δημαρχείο.

Εμείς είμαστε αυτοί που σχεδιάζουν την αναβάθμιση και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. Με δημοτικά καταστήματα άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών σε κάθε δημοτική ενότητα. Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες.
Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι το πρόσωπο του λαϊκισμού.
Μιλούν για ακριβά δημοτικά τέλη και νερό, όταν είναι οι ίδιοι που από το 2006 μέχρι το 2010 αυξήσανε το Δημοτικό φόρο κατά 114%, αυξήσανε τα ανταποδοτικά τέλη για τα σπίτια κατά 150%, αυξήσανε τα τέλη για την επαγγελματική χρήση κατά 165%.

Είμαστε εμείς που στις πιο δύσκολες συνθήκες αφαίμαξης των πόρων του Δήμου μειώσαμε τα δημοτικά τέλη και θεσπίσαμε το κοινωνικό τιμολόγιο για τους οικονομικά αδύναμους.

Είναι αυτοί που είχαν αποκόψει το δημαρχείο από τους πολίτες και διοικούσαν από άλλους χώρους με τους φίλους τους.

Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε σε ένα Δημαρχείο ανοιχτό.
Κάνουμε πράξη τη λογοδοσία, τον έλεγχο , τη χρηστή διοίκηση. Με διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων και σεβασμό στις διαδικασίες και στους θεσμούς. Που κατοχυρώνουμε στην πράξη το ρόλο του Δήμου ως συμμετοχικό θεσμό.
Με πίστη στη δημιουργικότητα και εμπιστοσύνη στην κοινωνία των πολιτών.

Φίλες και φίλοι
Δεν θέλω να μιλήσω άλλο για το παρελθόν.
Εμείς μιλάμε για το μέλλον

Το μέλλον το δημιουργούν νέοι άνθρωποι.
Με νέες ιδέες, με ανοιχτούς ορίζοντες.
Με συνεργασίες και με ευρύτητα πνεύματος.

Άλλωστε από την προηγούμενη Κυριακή τα Γιάννενα αποφάσισαν. Οι συνδημότες μας έδειξαν το δρόμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας, ανέδειξε δυνάμεις που σηματοδοτούν το αύριο και αφήνουν πίσω το παρελθόν.

Αυτή την Κυριακή επικυρώνουμε την απόφαση μας.

Δεσμευόμαστε όλοι μαζί σε μία νέα πρόταση για το μέλλον.

Ανθρωποκεντρική αναπτυξιακή συμμετοχική διεκδικητική

Αναλαμβάνω την ευθύνη για το Δήμο της Ανθρωπιάς Που απλώνει δίχτυ προστασίας και αλληλεγγύης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και υποστηρίζει την οικογένεια.

-Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές που αναπτύξαμε: κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο, ξενώνα αστέγων, κακοποιημένων γυναικών
-Ιδρύουμε νέους παιδικούς σταθμούς στην Ανατολή, τη Νεοκαισάρεια και την περιοχή Μέλανδρα- Νέα Ζωή.
-Ιδρύουμε παιδικό σταθμό για παιδιά με ειδικές ανάγκες και νέα ΚΔΑΠ
-Προωθούμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα ανέγερσης νέων παιδικών σταθμών και αναβάθμισης των υπαρχουσών υποδομών.
-Συνεχίζουμε τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» τα ΚΗΦΗ
- Λειτουργούμε για του ηλικιωμένους νέα ΚΗΦΗ, εδώ στην Καλούτσιανη και τους Αμπελόκηπους και προγράμματα ιαματικών λουτρών.
- Συνεργαζόμαστε με τα δίκτυα αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες πολιτών

Αναλαμβάνω την ευθύνη για ένα Δήμο μοχλό ανάπτυξης .

Για ένα Δήμο που θα λειτουργεί ως αναπτυξιακό στρατηγείο με πρωτοβουλίες και δράσεις, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα επιτρέπει και θα συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στον τουρισμό και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που συναντάμε σε κάθε σημείο του Δήμου μας.
Έχουμε ένα Δήμο που συνδυάζει το αγροτικό με το αστικό περιβάλλον γι’ αυτό και σχεδιάζουμε συνδυαστικές πολιτικές.

Σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να οικοδομήσουμε μια νέα αυτοδιοίκηση που να λειτουργεί ως ανάχωμα στις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Αναλαμβάνω την ευθύνη για ένα Δήμο της συμμετοχής, της συνεργασίας και της συνεννόησης.

Είναι από τις βασικές αρχές της παράταξης μας, είναι αυτό για το οποίο μιλώ από την πρώτη στιγμή. Δεσμεύομαι για ένα Δήμο όπου οι πολιτικές που θα ακολουθούνται θα είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής και όχι τυπικής διαβούλευση, με όλους.
Φορείς, πρωτοβουλίες και οργανώσεις πολιτών που έχουν όχι μόνο θεσμικό ρόλο, αλλά και άποψη, θέσεις και ενδιαφέρον για το μέλλον του Δήμου.

Ο Δήμος η αυτοδιοίκηση είναι πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας.

Θα συναντηθούμε με όλους όσοι έχουν να προσφέρουν.
Όχι μόνο την Κυριακή, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα στη διοίκηση του Δήμου.

Θέλω να κάνω εδώ αναφορά στις παρατάξεις «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» και «Γιάννενα Τώρα» και να τις καλωσορίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστεύω ακράδαντα και το έχω πει όχι τώρα δυο μέρες πριν τις εκλογές αλλά πολύ πιο πριν, ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν και θα επιδιώξω μαζί τους αποτελεσματική και εποικοδομητική συνεργασία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη για ένα Δήμο διεκδικητικό απέναντι στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας που αποδυναμώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και επιτείνουν τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα των πολιτών.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να διεκδικήσουμε συντονισμένα και αποφασιστικά μεγάλα ζητήματα του τόπου μας συγκροτώντας ένα ισχυρό πολιτικό δίκτυο όλης της Ηπείρου.
Μαζί με τους θεσμοθετημένους φορείς, τους πολίτες, τα κοινωνικά κινήματα.

Φίλες και φίλοι
Από αυτή την Κυριακή χτίζουμε μαζί το μέλλον. Το μέλλον χτίζεται μέσα από ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργειών.
Κι αυτό μπορούν να το κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν φθαρεί από την εξουσία, δεν έχουν ταυτιστεί με τη στασιμότητα, δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στους πολίτες.

Μπορούν να το κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν γαντζωθεί σε καρέκλες, δεν αγωνιούν για την πολιτική τους επιβίωση, δεν αγωνίζονται για να εξοφλήσουν κανενός είδους γραμμάτια.

Είμαστε μια μεγάλη αυτοδιοκητική παράταξη που συνενώνει δυνάμεις και ανθρώπους.
Με μόνο συμφέρον το συμφέρον του Δήμου.Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που έδειξε πως ξέρει να ανανεώνεται.

Που «παντρεύει» αρμονικά έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη με νέα παιδιά που αποφάσισαν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις εκλογές και να πάρουν το μέλλον του τόπου στα χέρια τους.

Χαίρομαι γιατί οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή σφράγισαν τις επιλογές μας.

Τη Δευτέρα θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή και θα έχουμε μια δυνατή δημοτική ομάδα που θα απαρτίζεται από ανθρώπους με εμπειρία, από πολλούς νέους και για πρώτη φορά από τόσες πολλές γυναίκες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχουμε δουλειά να κάνουμε
Την Κυριακή ψηφίζουμε.
Από τη Δευτέρα αρχίζουμε Τα Γιάννενα , η Παμβώτιδα η Ανατολή, το Νησί το Μπιζάνι, το Πέραμα Αποφάσισαν.
Πάμε μπροστά Μόνο μπροστά
Πάμε
Όλοι μαζί Η νίκη την Κυριακή θα είναι μεγάλη

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗ
Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο παλιές συνοικίες της πόλης μας, η οποία όμως είναι και από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές .
Στην περιοχή αυτή κάναμε έργα με τα οποία αναβαθμίζεται.
Κάναμε τη Βογιάννου, ένα σύγχρονο δρόμο , χρωστάμε όμως πολλά.
Άμεσα θα προχωρήσουμε στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση των δρόμων και μαζί με τους κατοίκους εδώ πρέπει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε παρεμβάσεις που θα ξαναδώσουν ζωή στην περιοχή


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/22/2014 10:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η ομιλία του Θ. Μπέγκα στην Καλούτσιανη. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες