ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Με πατριωτικό παλμό η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.

Το Σάββατο 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικού Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914 με θέμα: «17 Μαΐου 1914 – 17 Μαΐου 2014, 100 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας».

Δυστυχώς κάποιοι από τους ομιλητές δεν τήρησαν το λόγο τους και δεν προσήλθαν ώστε να κάνουν τις εισηγήσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί, αφού «θυμήθηκαν» την τελευταία στιγμή ότι έπρεπε να πάνε στις ...
ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της επομένης. Προφανώς να διεπίστωσαν ότι δεν είχαν να κάνουν με κάτι το συνηθισμένο στα πατριωτικά κοινά.

Παρ’ όλα αυτά η εκδήλωση διεξήχθη κανονικά και σημείωσε επιτυχία αφού καθόλη την διάρκεια της είχε πατριωτικό παλμό και νεανικό ενθουσιασμό.

Αρχικά διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Βορείου Ηπείρου κ. Ανδρέα, ο οποίος ευλόγησε την νέα προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος, καθώς και της σύγχρονης «Δασκάλας του Γένους» κυρίας Χαράς Νικοπούλου, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα που ξεκινάει ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914.

Εκπροσωπώντας την διοικούσα επιτροπή ο κ. Ελευθέριος Πρίφτης ανέλυσε το σκοπό ίδρυσης και τις αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί το νεοσύστατο σωματείο μας, το οποίο θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ότι έχει συνηθιστεί στα κοινά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Στη συνέχεια η διδάκτωρ Θεολογίας κυρία Ευτυχία Παππά ανέλυσε τον Αυτονομιακό Αγώνα του 1914 από την πολιτική και τη διπλωματική σκοπιά, γυρίζοντας μας πίσω στον χρόνο και βοηθώντας μας να θυμηθούμε τις δύσκολες συνθήκες τις οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν οι Βορειοηπειρώτες, όχι μόνο στην στρατιωτική αλλά κυρίως στη πολιτικό-διπλωματική σκακιέρα της εποχής.

Ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά, ο επονομαζόμενος και «Ίων Δραγούμης» της Βορείου Ηπείρου κ. Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός, ανέλυσε την διπλωματική ιστορία του Βορειοηπειρωτικού, περιγράφοντας όλες τις χαμένες ευκαιρίες που υπήρξαν αυτά τα 100 χρόνια για την επίλυση του εθνικού ζητήματος.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμαρινός οι κυβερνώντες του ελλαδικού κράτους έδειχναν διαχρονικά όχι μόνο ανικανότητα αλλά και προδοτική συμπεριφορά ως προς την διεκδίκηση της Βορείου Ηπείρου είτε εδαφικά είτε σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ξεχωριστή στιγμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση των εκτελεσθέντων, εξορισθέντων και φυλακισθέντων Βορειοηπειρωτών επί κομμουνιστικού καθεστώτος, στο πρόσωπο του κύριου Σπύρου Κουμπούλη, μίας μαρτυρικής μορφής από το Δέλβινο που έζησε τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα στην πιο σκληρή του μορφή.

Αν και είχαν προσκληθεί επίσημα ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ελλάδος, εντούτοις μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή ανταποκρίθηκε, με σημαντική παρουσία στελεχών της, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, η υποψήφια Ευρωβουλευτής κυρία Ειρήνη Δημοπούλου, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα του προφυλακισμένου Βουλευτή και συζύγου της κ. Χρήστου Παππά και ο Βορειοηπειρώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μέμος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου 1974» κ. Νίκος Αργυρόπουλος ο οποίος με τον λόγο του ξεσήκωσε το πλήθος και ο επικεφαλής του Ιερού Λόχου 2012 κ. Ανδρέας Γενιάς στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα συμπαράστασης σε όλο τον αλύτρωτο Ελληνισμό.

Παρόντες ήταν και πρόεδροι ή εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων καθώς και πλήθος Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών, τους οποίους και ευχαριστούμε για την παρουσία τους.
Ήταν η πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος σωματείου και η απειρία σε ανάλογες δραστηριότητες ήταν αναμενόμενο να μας οδηγήσει σε παραλείψεις και αστοχίες ως προς την διοργάνωση της.
 Όμως λαμβάνοντας υπόψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες της ημέρας (παραμονή αυτοδιοικητικών εκλογών) και το μικρό χρονικό διάστημα ενημέρωσης και προετοιμασίας για την διεξαγωγή της, μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια αυτή ήταν επιτυχημένη, αφού όλοι οι παρευρισκόμενοι αναγνώρισαν τον αυθορμητισμό και την αγνότητα των προθέσεων μας.

Το γεγονός που μας χαροποίησε ήταν ότι η αίθουσα που διεξήχθη η εκδήλωση ήταν σχεδόν κατάμεστη χωρίς να υπάρχει ορχήστρα με κλαρίνα και βιολιά!
Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 ήρθε για να σηματοδοτήσει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα στον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα. Τα καλύτερα έρχονται...


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 5/23/2014 02:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Με πατριωτικό παλμό η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες