ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ημερίδα: "Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών."

Από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.,

Η Φ. Ο. Ε. Α. (Φοιτητική ομάδα εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) διοργανώνει ημερίδα σήμερα  27 Μαΐου 2014, με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ...
«Αίθουσα Λόγου και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 6 μ. μ. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ένα καθημερινό ζήτημα που αφορά τον κάθε άνθρωπο, πάσχοντα και μη. Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα που μετρά λίγους αιμοδότες αλλά πολλές περιπτώσεις άμεσης ανάγκης στον τομέα αυτό.
Αξίζει μόνο να αναφερθούν οι πάσχοντες Μεσογειακής Αναιμίας, τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων και παρόμοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς, η επάρκεια του αίματος αποτελεί ένα καθημερινό αγώνα δρόμου εξαιτίας της παραπληροφόρησης ή της άγνοιας.

Πέρα από το ζήτημα της αιμοδοσίας, «σκοτεινό» παραμένει και το θέμα δωρεάς μυελού των οστών. Στόχος της ομάδας είναι η ευαισθητοποίηση για ένα κρίσιμο θέμα που συνοδεύεται από μύθους και προκαταλήψεις.
Ας ειπωθεί συνοπτικά πως η δωρεά μυελού αφορά πάσχοντες νεοπλασματικών ασθενειών και αιμοσφαιρινοπαθειών.
 Οι ασθενείς έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση αλλά η συμβατότητα ενός δότη με τον ασθενή είναι πολύ σπάνια. Αξίζει να αναλογιστεί κανείς πως μέσα σε μια οικογένεια οι πιθανότητες αγγίζουν το 25%. Με την εγγραφή όλο και περισσότερων σε μια Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών, οι πιθανότητες ίασης μεγαλώνουν.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας είναι καθαρά ενημερωτικός και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό με σκοπό να το κατατοπίσει. Θα τεθούν βασικά ζητήματα περί αιμοδοσίας όπως η ίδια η αιμοληψία, η διάθεση του αίματος και ο έλεγχος του. Παράλληλα, θα διευκρινιστούν ασάφειες περί της δωρεάς μυελού των οστών και θα σκιαγραφηθεί το περίγραμμα της κάθε διαδιακασίας.
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ιατρούς αλλά και μέλη της ομάδας. Ο φόβος και η ημιμάθεια αποτελούν τροχοπέδη στον εθελοντισμό υγείας και στερούν καθημερινά μια πνοή ανακούφισης απ’ όσους τη χρειάζονται. Ευχή όλων να αρθούν οι προκαταλήψεις και να διεξαχθεί μια γόνιμη συζήτηση.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περεταίρω πληροφορίες για την ομάδα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας : Βουτσά Τάνια, πρόεδρος ΔΣ Φ.Ο.Ε.Α.
τηλ : 6972698578
email : foeanews@gmail.com


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/27/2014 10:38:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Ημερίδα: "Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες