ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Μόσχα καλεί το Κίεβο σε διάλογο με τις νοτιοανατολικές περιφέρειες.

Του Ίγκορ Ρόζιν.
Η Ρωσία, αν και δήλωσε ότι «σέβεται» τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, κράτησε επιφυλακτική στάση, και τώρα καλεί Κίεβο και Ν.Α. Ουκρανία σε διάλογο.

Η Μόσχα αντιμετώπισε με «σεβασμό» τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στις ουκρανικές περιφέρεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, υπογραμμίζοντας το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του ...
πληθυσμού.
Αντίθετα, από την πλευρά του, ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, απείλησε τους οργανωτές τους με ποινικές διώξεις. Πάντως, οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι, προς το παρόν, δεν μπορεί να γίνει λόγος για επίσημη αναγνώριση νέων δημοκρατιών από τη Μόσχα. Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι «η Μόσχα σέβεται τη βούληση του πληθυσμού των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και προσβλέπει στην ουσιαστική εφαρομογή των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς οποιεσδήποτε υποτροπές σε πράξεις βίας, αλλά μέσω διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων του Κιέβου, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ».

Απόφαση για αυτοδιάθεση
Το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μαξίμ Σεβτσένκο, ο οποίος παρακολούθησε την ψηφοφορία στο Σλαβιάνσκ και στο Κραματόρσκ, διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας επιθυμούν να έχουν εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση και την εξουσία, και όχι πρόσωπα που θα τους επιβληθούν «εκ των άνωθεν». Απαντες, δήλωσε, μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, «επιθυμούν βαθιές και ριζικές αλλαγές στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο λαός λέει ότι δεν επιθυμεί πλέον να ψηφίζει πολιτικούς, οι οποίοι τον εξαπατούν. Θέλει λαϊκή αυτοδιοίκηση, να ελέγχει μόνος του τους προϋπολογισμούς στις πόλεις και στις περιφέρειες, να έχει εντελώς διαφορετικές σχέσεις με το Κίεβο από ό,τι εκείνες που υπήρχαν μέχρι σήμερα, καθώς, να διαθέτει τους δικούς του εκλεγμένους αντιπροσώπους, και όχι αυτούς, τους οποίους του επιβάλλουν».

Παρατηρητές σημειώνουν ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα ως αφορμή για να καλέσει για ακόμη μια φορά το Κίεβο σε διάλογο με τις Νοτιοανατολικές περιοχές. Η υπηρεσία Τύπου του ρώσου Προέδρου ανέφερε σχετικά ότι, «προκειμένου να υπάρξει διάλογος, είναι ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε διαμεσολαβητικές προσπάθειες, μεταξύ αυτών και του ΟΑΣΕ». Υπενθυμίζουμε ότι το Κίεβο δέχτηκε την πρόταση του ΟΑΣΕ για το διορισμό του γερμανού διπλωμάτη, Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ, ως συντονιστή του Οργανισμού στο διάλογο στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Ωρα για ουσιαστικό διάλογο

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 Μαΐου, δήλωσε ότι η συζήτηση για τη διεξαγωγή μιας «Γενεύης ΙΙ» (μια νέας διεθνούς συνάντησης) με θέμα την Ουκρανία, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της Νοτιοανατολικής χώρας, στερείται κάθε νοήματος. «Προς το παρόν καμία νέα συνάντηση για το θέμα της Ουκρανίας δεν προγραμματίζεται -ανέφερε- αλλά εμείς θα θέλαμε οι προσπάθειες να συνεχιστούν. Πάντως, το να συναντηθούμε και πάλι σε μια τετραμερή Διάσκεψη, δεν προσφέρει ιδιαίτερες προοπτικές. Χωρίς τη συμμετοχή της πλευράς που αντιτίθεται στο καθεστώς, και δίχως έναν απευθείας διάλογο όσον αφορά την έξοδο από την κρίση, δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Και αυτό είναι κάτι, το οποίο παραδέχονται οι συνομιλητές μου, μεταξύ αυτών ο υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Τζον Κέρι και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ. Αυτοί τάσσονται υπέρ του να μπούν οι συμφωνίες της Γενεύης σε μια πορεία απευθείας διαλόγου μεταξύ των πλευρών στην Ουκρανία».

Βγήκε το τζίνι από το μπουκάλι
Ορισμένοι ρώσοι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο δεν θα αναγνωρίσει άμεσα τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. «Η Ρωσία μάλλον θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα στο Ντονμπάς ως μοχλό πίεσης», ανέφερε στην εφημερίδα Kommersant ο αντιπρόεδρος του Κέντρου πολιτικών μελετών, Ντμίτρι Πολικάνοφ. «Εδώ δεν πρόκειται για την Κριμαία», παρατήρησε. «Αρα, το να αναγνωρίσει η Μόσχα τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων της 11ης Μαΐου είναι άβολο. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ασαφές το πώς θα τα χειριστεί στη συνέχεια».

Ο ίδιος πάντως, πιστεύει ότι καμιά από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις δεν ελέγχει πλήρως τα γεγονότα στην Ουκρανία. «Ούτε η Δύση έχει τον έλεγχο, αλλά ούτε και η Ρωσία μπορεί να διασφαλίσει σε ποσοστό 100% την επιρροή της στους υποστηρικτές της. Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι, και δεν είναι τόσο εύκολο να μπει ξανά μέσα».

Το Κρεμλίνο τώρα δεν πρέπει να ωθήσει σε όξυνση την κατάσταση, αλλά ούτε και να πάει με τα νερά των Δυτικών πολιτικών θα ήταν φρόνιμο, θεωρεί ο διδάκτορας πολιτικών επιστημών, Σεργκέι Τσερνιαχόβσκι. «Στην κρίση των σχέσεων Δύσης και Ρωσίας –τονίζει- υπήρξε, και από το ένα και από το άλλο «στρατόπεδο», μια ανοικτή κατά μέτωπο επίθεση. Τώρα, λοιπόν, όποιος έστω κατ’ ελάχιστον στρέψει το κεφάλι του, θα χάσει. Σήμερα, πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το ερώτημα “να χαλάσουν, ή να μην χαλάσουν οι σχέσεις με τη Δύση” -όσον αφορά την ευρύτερη πολιτική εικόνα- δεν είναι καθόλου ουσιώδες».

Από τη μεριά του, ο ουκρανός πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος του Κέντρου Ανάλυσης-Πρόβλεψης, Ροστισλάβ Ίστσενκο, εκτιμά πως δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στις υπάρχουσες αντιδράσεις του Κιέβου. «Το Κίεβο –αναφέρει- δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τα Νοτιοανατολικά της χώρας είναι γεμάτα από ρωσικό στρατό, από τρομοκράτες που εισήλθαν απ’ τη Ρωσία, κλπ.

Θα συνεχίσουν, λοιπόν, να πολεμούν και να κατηγορούν για όλα τη Ρωσία. Τίποτε δεν θα αλλάξει. Θα συνεχιστεί ό,τι συμβαίνει και τώρα. Αλλωστε, το Κίεβο δεν είναι κάποιος ανεξάρτητος «παίκτης». Ανεξάρτητος παίκτης είναι οι ΗΠΑ. Μέχρι να αλλάξει η θέση των ΗΠΑ, δεν θα αλλάξει και η θέση του Κιέβου», τονίζει με νόημα ο Ίστσενκο.

Πηγές:
Gazeta.ru.
Kommersant.
ITAR-TASS.
RIA Novosti.

Το είδαμε στο Η σύγχρονη Ρωσία.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/15/2014 02:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Μόσχα καλεί το Κίεβο σε διάλογο με τις νοτιοανατολικές περιφέρειες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες