ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Τουρκία ετοιμάζεται για… πόλεμο στο Αιγαίο ...

Εξήγγειλε έρευνες για πετρέλαιο νότια της Θάσου.

Την πιο σοβαρή κρίση από την κρίση των Ιμίων το 1996 απειλεί να προκαλέσει η Τουρκία στο Αιγαίο με τη δημοσιοποίηση προγράμματος ερευνών, όχι απλώς εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά μεταξύ ελληνικών νησιών στο βόρειο Αιγαίο, πολύ μακριά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!

Για την ακρίβεια δίνουν ως περιοχή ερευνών την ...
θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της Χαλκιδικής, δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου, ακριβώς επάνω στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και πιο ειδικά στην περιοχή του ακρωτηρίου Μπάμπουρας, αντικείμενο της κρίσης του 1987 (όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από μία αδικαιολόγητη συμφωνία με την Τουρκία για μη έρευνα και εκμετάλλευση –πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Βόρειο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας το τραγικό του λάθος, το ομολόγησε μέσα στην Ελληνική Βουλή με το γνωστό “mea culpa”).

Από τις πρώτες έρευνες στις αρχές της δεκαετίας του 1970 φαίνεται ότι στην περιοχή το κοίτασμα είναι «καθαρό» από θειάφι. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφέρεται για μία παραγωγή που μπορεί να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως…!

10 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήριο «Μπάμπουρας» της Θάσου, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου, άμεσα αξιοποίσιμο, σε μικρό βάθος από την επιφάνεια και με κόστος εξόρυξης ίσο με αυτό των πηγαδιών που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία! Το κόστος εξόρυξης στη Σαουδική Αραβία ήταν 5 δολάρια το βαρέλι και η μελέτη αποδείκνυε ότι στην θαλάσσια περιοχή του «Μπάμπουρα» το κόστος ήταν στα μόλις 4,8 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που την καθιστούσε ισότιμη με μία οποιαδήποτε εξόρυξη σε χερσαίο έδαφος. Αντίθετα, οι εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές είναι πάντοτε ακριβότερες, όπως αυτές για παράδειγμα του πετρελαίου Μπρεντ.
Στον «Μπάμπουρα», το κοίτασμα είναι «καθαρό» από θειάφι, γεγονός που έκανε την εκμετάλλευσή του πιο ελκυστική.

Σύμφωνα με την έρευνα, το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφερόταν για μία παραγωγή που μπορούσε να φτάσει τα 200.000 βαρέλια ημερησίως. Στον διπλωματικό πυρετό που ακολούθησε, οι Ευρωπαίοι είχαν αρχίσει να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική συμμετοχή στη ΕΟΚ, αφού προσδοκούσαν από την Ελλάδα πολλά στον τομέα της Ενεργειακής Πολιτικής (και όμως, πρωθυπουργοί της χώρας, πολιτικοί και δημοσιογράφοι μέχρι πριν 2 χρόνια επέμεναν πως η Ελλάδα δεν έχει ενεργειακό ορυκτό πλούτο και χαρακτήριζαν γραφικούς όσους αναφέρονταν σε αυτόν…).

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα ερευνών των τουρκικών ερευνητικών πλοίων το οποίο έδινε ως ημέρα έναρξης των ερευνών την σημερινή ημέρα (21 Μαΐου 2014).
Αμέσως σήμανε συναγερμός, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών. Με δεδομένο ότι ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλος είναι part time υπουργός και ειδικά την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά απών από το υπουργείο λόγω προεκλογικής εκστρατείας, μετά από ενημέρωση του Α. Σαμαρά, την διαχείριση ανέλαβε ομάδα αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών από την περασμένη Τετάρτη, προκειμένου να αποτρέψει μία κλιμάκωση η οποία θα ήταν φυσικά ανεξέλεγκτη στην παρούσα φάση.
Τυχόν αποδοχή των τουρκικών ερευνών δυτικά του 25ου Μεσημβρινού θα ήταν μία επανάληψη της κρίσης του Μαρτίου του 1987, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με όλες τις αναλογίες του τότε με το σήμερα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς συμφώνησε ότι η μοναδική λύση θα ήταν να ενημερωθούν οι ΗΠΑ για το ζήτημα, κάτι το οποίο έγινε. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την επερχόμενη κρίση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα και επικοινώνησε με την Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή στα ελληνικά Επιτελεία σήμανε συναγερμός εν αναμονή της NΑVTEΧ η οποία όμως δεν είχε εκδοθεί μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτές οι γραμμές. Και τα δύο ερευνητική πλοία που αναφέρονταν στο πρόγραμμα ερευνών, το Piri Reis και το TCG CUBUKLU (Α594), βρίσκονταν μέχρι χθες το απόγευμα εντός των λιμένων τους. Το πρώτο στο λιμάνι της Σμύρνης και το δεύτερο στη Μαρμαρίδα.

Αριθμός πολεμικών πλοίων έχει «απλωθεί» στο βόρειο Αιγαίο (θα μας επιτραπεί να μην αναφέρουμε ποια και που), ένας άλλος αριθμός βρίσκεται σε τρίωρη ετοιμότητα στο ναύσταθμο, ενώ τα ναυτικά παρατηρητήρια σε Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη και Χίο είναι σε πλήρη επιφυλακή. Ταυτόχρονα, υπάρχει και δορυφορική κάλυψη της περιοχής των τουρκικών ναυστάθμων με συνεχή ροή φωτογραφιών από το Helios II…

Η Πολεμική Αεροπορία είναι στην κατάσταση που βρίσκεται πάντα, δηλαδή σε αυξημένη επιφυλακή.

Το ότι δεν έχουν βγει ακόμα οι Τούρκοι στο Αιγαίο, δεν σημαίνει τίποτα. Και μόνο το ότι έχουν βάλει στον προγραμματισμό τους περιοχή δυτικά του 25ου Μεσημβρινού (όχι ότι τους… χαρίζουμε την περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, απλά τώρα πέρασαν από το «hall» του σπιτιού στην «τραπεζαρία») σημαίνει πως σκοπεύουν να την… «επισκεφτούν».

Η προηγούμενη κρίση ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εκδόθηκε NAVTEX με το TCG CUBUKLU μεταξύ 21 και 25 Οκτωβρίου, αλλά τότε το σκάφος δεν βγήκε καν από την Μαρμαρίδα. Εν αναμονή των εξελίξεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος είναι σε ανοικτή σύνδεση με τις ΗΠΑ. Όσο μπορούν οι ΗΠΑ να «συνετίσουν» τον ημιπαράφρονα Ερντογάν, που δείχνει να έχει χάσει κάθε έλεγχο, καθιστώντας το Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού»…

«Ελεύθερη Ώρα»Σκηνικό εισβολής στο Αιγαίο, με 45 τουρκικά πλοία
Σε κατάσταση επιφυλακής οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της πρωτοφανούς κινητοποίησης των Τούρκων στο Αιγαίο. 45 πολεμικά πλοία εχουν βγάλει σ΄όλο το Αιγαίο οι Τούρκοι... Χωρισμένα σε ναυτικές μοίρες έχουν “απλωθεί” σχεδόν σ΄ ολόκληρο το Αιγαίο προκαλώντας “κόκκινο συναγερμό” στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία.

Επισήμως οι Τούρκοι έχουν αεροναυτικά γυμνάσια ,αλλά είναι πρωτοφανής η κινητοποίηση του στόλου τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την Πολεμική τους Αεροπορία αεροσκάφη της οποίας έκαναν 46 παραβιάσεις! Μεταξύ των αεροσκαφών και τα CN 235, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία δεν έχουν σταματήσει να πετούν όλη μέρα στο Αιγαίο! Ακόμη και πριν από λίγο, μέσα στη νύχτα υπήρχαν πτήσεις και απογειώθηκαν μαχητικά F - 16 από το Καστέλι της Κρήτης για να τα αναχαιτίσουν.

Ο Ελληνικό Στόλος παρακολουθεί την τεράστια κινητοποίηση των τούρκων με φρεγάτες και πυραυλακάτους. Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι εκτός από επίδειξη δύναμης στο Αιγαίο κάνουν και δοκιμή των αντανακλαστικών και των αντιδράσεων μας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ η κατάσταση παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή και είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι πολλές και αυτό μεγιστοποιεί το ενδεχόμενο λάθους που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλγκτες καταστάσεις.
OnAlert

Σχόλιο Ας μιλήσουμε επιτέλους. :
Η Τουρκία σε αυτή τη χρονική στιγμή, προσπαθεί να αποκτήσει "δικαιώματα μετακινήσεων" σε μία θαλάσσια περιοχή την οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί να πλησιάσει χωρίς να θεωρηθεί κίνηση πολέμου από την πλευρά της Ελλάδας.

Δυστυχώς, η χρονική συγκυρία της χώρας, η οποία βρίσκεται σε δεινότατη θέση τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, επιτρέπει στην γείτονα χώρα να υλοποιεί εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις και να καταγράφει τις αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ -φυσικά- καταγράφει και τις στρατιωτικές τοποθετήσεις - κινήσεις της Ελλάδας μέσα από μία "κρίση" στο Βόρειο Αιγαίο...


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/21/2014 09:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Τουρκία ετοιμάζεται για… πόλεμο στο Αιγαίο ..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες