ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Απάντηση της Τατιάνας Καλογιάννη σε δηλώσεις του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Β. Τσικάρη.

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κας Τατιάνας Καλογιάννη, σε δήλωση του Κου Β. Τσίκαρη, σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης.

Η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής», διά του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων, κύριο Τσίκαρη, προέβη χθες, με μεγάλη καθυστέρηση, σε δηλώσεις για την μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης, αλλά και σε...
νουθεσίες και συμβουλές, πέραν των αποδεκτών και επιτρεπομένων.

Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει πολιτική άποψη για τα θέματα του τόπου, αλλά με τεκμηρίωση, κάτι που λείπει εντελώς από το κείμενο του κυρίου Τσίκαρη.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας στη, μέχρι σήμερα, θητεία της έχει γνωμοδοτήσει για περισσότερα από 200 θέματα Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γνωμοδοτεί:
α) εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και
β) ανεξάρτητα κάθε άλλης «παράλληλης» γνωμοδότησης – ειδικότερα όταν αυτή είναι τεχνικά ατεκμηρίωτη και λειτουργεί μόνο ως προεκλογικό αντιπολιτευτικό «πυροτέχνημα»- αφού αποφαίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις σχετικές εισηγήσεις των δημοσίων υπηρεσιών της,
και αποστέλλει τις γνωμοδοτήσεις της είτε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας είτε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής για την τελική αδειοδότηση.

Μία εκ των γνωμοδοτήσεων της Επιτροπής, όπως ήδη έχει γίνει αναφορά και στην από, 23-04-2014, απάντησή μας στον τοπικό Τύπο, ήταν και η γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της «Εγκατάστασης αερόβιας επεξεργασίας ιλύος (υπαίθρια κομποστοποίηση) που προκύπτει από μονάδες επεξεργασίας αστικών λυμάτων και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων παρόμοιας σύνθεσης».

Η εγκατάσταση είναι, ήδη, αδειοδοτημένη και λειτουργεί σε γήπεδο ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΙ, μετά από δημόσιο διαγωνισμό και κατόπιν σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και του ιδιώτη-αναδόχου, με συμβατικό αντικείμενο την επεξεργασία 10.000tn λυματολάσπης ετησίως. Ποσότητα που δεν περιλαμβάνει ούτε την, ήδη, αποθηκευμένη λυματολάσπη των προηγούμενων ετών, ούτε την πρόσθετη αυξημένη ποσότητα που θα παραχθεί από τη σύνδεση και άλλων περιοχών (όπως Πέραμα, Ελεούσα, Ροδοτόπι, κλπ) με τον Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να αναζητήσει, ο κύριος Τσίκαρης, λόγω και των γνώσεων που οφείλει να διαθέτει, την, με αριθμό 203706/2011, Υπουργική Απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους του Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννίνων, αλλά δεν το έπραξε. Για τη δυνατότητα επεξεργασίας της συνολικής παραγόμενης ποσότητας, ο ανάδοχος του έργου αιτήθηκε την εγκατάσταση της δραστηριότητας σε γήπεδο που βρίσκεται απέναντι από τον Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων, ακριβώς όπως ισχυρίζεται ότι θα έκανε και ο κύριος Τσίκαρης!

Το σχέδιο, άλλωστε, της προτεινόμενης επεξεργασίας περιγράφεται πλήρως στο φάκελο της, αιτούμενης προς αδειοδότηση, εγκατάστασης και είναι συμβατό με τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα και ελέγχθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον κύριο Τσίκαρη; Δεν γνωρίζει άραγε ότι οι οποιεσδήποτε μελέτες είτε εκπονούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες είτε από ιδιώτες οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τα, διεθνώς, αποδεκτά πρότυπα, την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία; Υπενθυμίζουμε ότι όποιος και εάν είναι ο μελετητής, η μελέτη ελέγχεται και εγκρίνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και η συγκεκριμένη.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και όχι στην υποβάθμιση αυτού.

Ίσως, βέβαια, ο κύριος Τσίκαρης να θεωρεί περιβαλλοντική και οικολογική αναβάθμιση την ανεξέλεγκτη διάθεση και εναπόθεση της λυματολάσπης (αλλά και άλλων αποβλήτων όπως αγροτικά υπολείμματα, κλπ) οπουδήποτε και όχι την επεξεργασία και διάθεση αυτής σύμφωνα με τα ισχύοντα περιβαλλοντικά πρότυπα!

Για τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή -η οποία και θα συνεχίσει την επόμενη πενταετία το έργο της, με τη στήριξη των συμπολιτών μας- θα ήταν ανήθικο να αποτρέψει ή να καθυστερήσει ή να απαγορεύσει οποιαδήποτε, νομίμως αιτούμενη, δραστηριότητα, από όποιον και εάν προέρχεται.

Οι απόψεις του κυρίου Τσίκαρη παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες και στο πρότυπο «Κράτος – Επιχειρηματίας», το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς.

Είναι, επίσης, φανερό, ότι δεν έχει γίνει κατανοητό από την πλευρά του ότι τα κονδύλια των δημοσίων επενδύσεων είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένα και ότι βαδίζουμε σε μία μετα-επιδοτήσεων εποχή.

Ήταν πολύ εύκολο, για τον κ. Τσίκαρη, να ανατρέξει και να αναζητήσει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά του και να ενημερωθεί πλήρως, αλλά προτίμησε να εκδώσει τη συγκεκριμένη δήλωση, με μόνο γνώμονα τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Σε ό,τι αφορά στην αναφορά του κ. Τσίκαρη περί «πολιτικής και επιχειρήσεων», επισημαίνω ότι:
Δεν είμαστε ανέστιοι, ούτε ανεπάγγελτοι, ούτε ανατραφήκαμε σε κομματικά θερμοκήπια. Παλεύουμε στον ελεύθερο στίβο καθημερινά, με όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, όπως και για όλους τους συμπολίτες μας.
Από τη στιγμή, όμως που ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης με τίμησε συμπεριλαμβάνοντάς με τον συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», ούτε μία στιγμή δεν διανοήθηκα να συνδυάσω «επάγγελμα» και «πολιτική».

Αντιθέτως, έχω αποδείξει, εμπράκτως, το ακριβώς αντίθετο.

Εύχομαι στον κ. Τσίκαρη και στον συνδυασμό του, καλή συνέχεια στο έργο τους.

Τατιάνα - Θεοδώρα Ελ. Καλογιάννη


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/06/2014 10:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απάντηση της Τατιάνας Καλογιάννη σε δηλώσεις του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Β. Τσικάρη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες