ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Το σχέδιο ανάπτυξης της Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υπ. Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας καθώς και τις βασικές προγραμματικές θέσεις της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου", παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Πρέβεζα, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην αρχή της ομιλίας του και μετά την προσφώνηση του νυν και εκ νέου υποψήφιου ...
Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, υπογράμμισε ότι η πρώτη θητεία των περιφερειακών αρχών ήταν μεταβατική, καθώς θα έπρεπε να συγκροτηθεί ο νέος θεσμός, να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες του παρελθόντος, αλλά και να καταρτισθεί ο σχεδιασμός της Περιφέρειας.

"Η Περιφέρεια, τόνισε, ήταν και είναι παράδειγμα σε πολλά θέματα για άλλες περιφέρειες της χώρας. Το έργο, τον σχεδιασμό μας, επιδοκίμασε και ο πλέον αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. Επίτροπος Γιοχάνες Χαν".

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ένα σύντομο απολογισμό στις δράσεις που έχουν αναληφθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς και αναφορά σε παρεμβάσεις και έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη νέα πενταετία.

Τόνισε ότι για την υλοποίηση του σχεδιασμού της νυν Περιφερειακής Αρχής θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας. "Εμείς όμως είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε, να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να υλοποιούμε. Γι αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να συνεχίσουμε ότι αρχίσαμε. Είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε".

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τουριστική ανάπτυξη και στον πολιτισμό, υπογραμμίζοντας, εκτός των άλλων, τη σημασία που έχει για την Πρέβεζα και την Ήπειρο η υλοποίηση του πιλοτικού καινοτόμου προγράμματος "Πολιτιστική Διαδρομή για τα Αρχαία Θέατρα".
Εστιάζοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είπε, ότι αυτό "δείχνει πώς μπορεί να συνδυαστούν ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η τοπική παραγωγή ενός τόπου. Στοιχεία στα οποία ακριβώς επενδύει η Ήπειρος".

Για τον τουρισμό, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, είπε ότι η Περιφέρεια έχει μεγάλες προσδοκίες. "Η Πρέβεζα, η Πάργα, τα παράλια, κερδίζουν το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μας, θέσαμε σε προτεραιότητα την προβολή της Ηπείρου. Αναζητήσαμε νέες αγορές. Συμμετέχουμε σε στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις. Προωθούμε την Ήπειρο, ως τόπο προορισμού 4 εποχών. Για να συνδέσουμε τις παράλιες με τις ορεινές περιοχές. Για να κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη".

Στοιχεία απολογισμού
Αναφερόμενος σε έργα υποδομών που προωθήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο νυν και υπ. Περιφερειάρχης, είπε τα εξής:
"Στην Π.Ε. Πρέβεζας, προωθήσαμε και ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό αριθμό οδικών έργων για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Από τα σημαντικότερα είναι το τμήμα Καρτέρι - Πάργα και η ανακατασκευή - στερέωση της γέφυρας Δέσπως. ΄Εργα που άρχισαν, και ολοκληρώθηκαν χάρη στη δική μας καθοριστική συνδρομή στην αντιμετώπιση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν.
Αποκαταστήσαμε μεγάλες ζημιές από κατολισθήσεις- καθιζήσεις. Αποκαταστήσαμε –καθαρίσαμε τα αλιευτικά καταφύγια Καστροσυκιάς- Μύτικα- Λυγιάς και έπεται συνέχεια".

Στον αγροτικό τομέα:
Θέσαμε - είπε συνεχίζοντας- σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προστασίας και στήριξής των αγροτών μας στην Π.Ε. Πρέβεζας.
Μεταξύ άλλων:
• Συνδράμαμε οικονομικά τους ΤΟΕΒ για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων τους
• Προχωρήσαμε σε πλήθος αντιπλημμυρικών έργων και σε καθαρισμούς αρδευτικών αυλάκων και αποστραγγιστικών τάφρων.
• Προχωρήσαμε το εγγειοβελτιωτικό έργο Αμμουδιάς, συντηρήσαμε αγροτικούς δρόμους.
• Νομιμοποιήσαμε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, συνδράμαμε εξηλεκτρισμούς αγροτικών μονάδων
• Βοηθήσαμε ενεργά τους χοιροτρόφους μας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες.
• Ολοκληρώσαμε με μέσα της Π.Ε. Πρέβεζας τον αναδασμό στη Βαλανιδοράχη. 2.500 στρέμματα αποδόθηκαν στους δικαιούχους αγρότες, 1 περίπου εκ. ευρώ εξοικονομήθηκε από τα ταμεία του Δημοσίου".

Ακόμη επεσήμανε τις παρεμβάσεις που έγιναν για την προστασία του περιβάλλοντος, με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη στήριξη του ΚΕΘΕΑ, το προς ολοκλήρωση Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Ο νέος σχεδιασμός
Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες της νέας πενταετίας, τόνισε:
- Προωθούμε την κατασκευή Διοικητηρίου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα που, μετά από επίπονες προσπάθειες, παραχωρήθηκε στην Π.Ε. Πρέβεζας.

- Βελτιώνουμε τις οδικές υποδομές. - Πρώτη είναι ασφαλώς η νέα είσοδος της Πρέβεζας, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Πολιτιστική Διαδρομή των «Αρχαίων Θεάτρων». -Επιδιώκουμε τη χρηματοδότηση νέων οδικών αξόνων, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα τμήματα: Μεσοπόταμος- Λούτσα, Πρέβεζα- γέφυρα Καλογήρου, περιοχή Φαναρίου σύνδεση με Εγνατία Οδό στην Παραμυθιά, Άκτιο- Αμβρακία Θεσπρωτικό – Γέφυρα Μπακόλα. Παράλληλα προωθούμε βελτιώσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

- Προωθούμε νέα έργα για το Περιβάλλον. Ολοκληρώθηκε η μελέτη αποχέτευσης των παράλιων οικισμών Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Κανάλι, Καστροσυκιά, Αρχάγγελος, Σινώπη, Σαμψούντα. Είναι ώριμη, προωθείται για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

- Ο Αμβρακικός μας απασχολεί ιδιαίτερα. Η κατάσταση του θα βελτιωθεί με τις δράσεις που προωθούμε για αποχετευτικά δίκτυα, βιολογικούς καθαρισμούς, ελέγχους επιχειρήσεων, περιορισμό της χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, οριοθετήσεις και καθαρισμούς ρεμάτων. Επιδίωξή μας, είναι να απομακρυνθούν όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες.

- Προωθούμε τη δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης και επεκτείνουμε την ανακύκλωση.

- Συνεχίζουμε την προβολή με στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού.

- Αναστηλώνονται μνημεία και ενισχύονται πολιτιστικές δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και προσελκύουν επισκέπτες.

- Με την αξιοποίηση του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα προωθήσουμε σχέδια βελτίωσης, έργα υποδομών.

- Εξετάζουμε μέτρα ενίσχυσης των ιχθυοκαλλιεργειών, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πιστοποιούμε τα αλιεύματα. Ολοκληρώνεται και πρόκειται να δοθεί σε χρήση το αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα.

- Συνεχίζουμε την ενίσχυση δράσεων κοινωνικής πρόνοιας και προωθούνται δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Καταλήγοντας ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Πρέβεζας και διαχειρίζεται το Κεντρικό Κράτος, με πρώτο την ίδρυση σύγχρονου νοσοκομείου: "Η δική μας ευθύνη- τόνισε- είναι να υπενθυμίζουμε και να πιέζουμε το κεντρικό κράτος προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ένα από τα θέματα αιχμής της νέας θητείας μας.

Το ίδιο και η χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών έργων που προανέφερα. Η ενίσχυση, ακόμη, του ρόλου του ΤΕΙ. Η ανάληψη γενικότερων δράσεων για τον Αμβρακικό. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Πρέβεζας".

- Πριν την κεντρική εκδήλωση στο Εκλογικό Κέντρο της Πρέβεζας, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον νυν και εκ νέου υπ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Μπόιδα - Μαύρη, όπου ενημερώθηκε για λειτουργικά κ.ά. ζητήματα από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δ.Σ. και ακολούθως περιόδευσε σε Θεσπρωτικό, Λούρο, Τύρια, Ωρωπό.Πρόγραμμα περιοδειών Αλεξάνδρου Καχριμάνη
Παρασκευή 9 Μαΐου
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 10:00 Μεσοπόταμος 11:00 Καναλάκι 13:30 Πάργα 20:00 Φιλιππιάδα

Σάββατο 10 Μαϊου
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Από 11.00 π.μ. Ανατολή, Πέραμα, Κρύα, Αγία Μαρίνα/Λυκοτρίχι, Λυκόστομο, Κρανούλα, Περίβλεπτος, Καρυές (Μεταμόρφωση), Ασφάκα, Πετσάλι, Λαψίστα, Ροδοτόπι, Ελεούσα, Βουνοπλαγιά.

Κυριακή 11 Μαΐου
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Από 11.00 π.μ. Μάζια, Μπαλντούμα, Περιστέρι, Ανθοχώρι, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Μηλιά Μέτσοβο (Απόγευμα).


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 5/08/2014 02:08:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το σχέδιο ανάπτυξης της Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υπ. Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες