ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Αχρωμάτιστη εκλογική ανάλυση.

Γράφει ο Ανδρέας Μελεζιάδης*.
Την Κυριακή το βράδυ, μόλις βγήκαν τα μη αναστρέψιμα εκλογικά αποτελέσματα, άρχισε το πανηγύρι.
Κάθε σωστό κανάλι, που σέβεται τον εαυτό του ( για τους τηλεθεατές αυτό είναι μια άλλη υπόθεση ) κουβάλησε ‘’σηκωτούς’’ 5 – 10 ματσουλαραίους όλων ( σχεδόν) των κομμάτων, για να αναλύσουν και δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Και όπως είναι φυσικό, ο καθένας από...
αυτούς τους – τρομάρα τους ! –‘’επώνυμους’’ πολιτικάντηδες, προσπαθούσε να εμφανίσει την μέρα σαν νύχτα και την μπομπότα σαν παντεσπάνι. Παλιά δουλειά !

Με το άρθρο μου ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ..’’ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ’’ της 14ης Μαίου , πρόβλεψα ακριβώς το τι θα συμβεί, όπερ και εγένετο.

Επειδή λοιπόν, σας τα ‘’έπρηξαν’’, με μία σύντομη καθαρά αντικειμενική ανάλυση, θα επιχειρήσω να αναλύσω αυτά τα περίφημα αποτελέσματα, που κάποιοι τα θεωρούσαν …βασικά για την πορεία του Έθνους.

Η ανάλυση, γίνεται βάσει του παραπάνω πίνακα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών του 2012. Η σειρά αναφοράς, απολύτως τυχαία.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από το 29 στο 23% με απώλεια 6%. Απολύτως φυσιολογική πτώση, όπως σε κάθε κόμμα που είναι στην κυβέρνηση, διαχρονικά. Σε αυτό βέβαια, συντέλεσε και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, παρά τις ‘’παροχές’’ του τελευταίου χρονικού διαστήματος ( κοινωνικό μέρισμα, πρωτογενές πλεόνασμα κτλ )
Επομένως, και σε σχέση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, διατήρησε τη θέση της, έστω και σαν δεύτερο κόμμα πλέον.
Η ίδια, θεωρεί επιτυχία το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι επιβεβαιώνεται η αδυναμία των πολιτικών αντιπάλων.

ΣΥΡΙΖΑ
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε μορφή δημοψηφίσματος στις εκλογές, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε.
Βγήκε πρώτο κόμμα με 26,5%, αλλά σε σχέση με τις εκλογές του 2012 είχε πτώση 0,5%. Πρωτοφανές για ΄΄μαχόμενη αντιπολίτευση’’ που επιδιώκει εκλογές και κυβέρνηση.
Το ότι βγήκε πρώτο κόμμα, στα ‘’υπέρ’’ του, το ότι όμως μειώθηκε το ποσοστό του με αυτές τις συγκυρίες, είναι απογοητευτικό για το μέλλον.
Το ίδιο, θεωρεί και αυτό επιτυχία το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί βγήκε ‘’πρώτο κόμμα’’.

ΠΑΣΟΚ ( αναβαπτισμένο σε ΕΛΙΑ )
Από το 12 στο 8%, μοιάζει με το πλοίο που βουλιάζει και το εγκαταλείπουν τα ποντίκια. Και πράγματι, πολλά ‘’ποντίκια’’ μετακινήθηκαν, στους συγγενείς αριστερότερα χώρους. Εκτίμησή μου είναι ότι το Ποτάμι πήρε την μερίδα του λέοντος.
Το ότι κατάφερε να διατηρηθεί στο 8%, είναι επιτυχία, όταν όλοι αποβλέπουν στους ψηφοφόρους του, για να τους προσελκύσουν.
Η αλλαγή ονόματος, που έγινε μεταξύ των άλλων, για να μην θυμίζει ΠΑΣΟΚ, έπιασε τόπο, γιατί εάν κατέβαινε με το πραγματικό του όνομα, οι απώλειες θα ήταν πολλαπλάσιες.
Θεωρεί επιτυχία και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, διότι οι απώλειες είναι πολύ λιγότερες από τις αρχικές του εκτιμήσεις, και διότι κατάφερε να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Από το 7,5 στο 3,5%, μετρώντας απώλεια 4%, είναι από τους απόλυτα χαμένους των εκλογών. Αυτό το 4% που ‘’την κοπάνησε’’, μετακινήθηκε σε κόμματα του συγγενούς ιδεολογικού χώρου, αλλά έστω και με αυτές τις ( αναμενόμενες για εμένα ) απώλειες, διατηρήθηκε στο προσκηνιο. Το μέλλον όμως, δεν προοιωνίζει τίποτα ευνο’ι’κό για ανάκαμψη.
Προφανές αυτό, αφού η δύναμή του βασιζόταν σε αυτούς που εγκατάλειψαν την ΝΔ.
Αν και απέτυχε να διατηρήσει την δύναμή του, θεωρεί επιτυχία την παραμονή του στην ‘’πολιτική σκηνή’’.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Από το 7 στο 9,3%, με αύξηση περίπου 2,5%, θεωρείται από τους νικητές των εκλογών.
Σε αυτό, πρέπει να ευχαριστήσει την Κυβέρνηση, η οποία με τις ανοησίες της του έδωσε τον τίτλο και τον ρόλο του ‘’κατατρεγμένου’’, πράγμα που προξενεί συμπάθειες.
Βέβαια, η άνοδος ήταν αναπόφευκτη, σε σχέση και με την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση.
Αναμφίβολη επιτυχία, με βλέψεις και για περισσότερα, εάν δεν βάλουν μυαλό τα ‘’κόμματα εξουσίας’’. Πράγμα καθόλου πιθανόν…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Με απώλειες 5%, από το 6 στο 1% και λιγάκι, από τους βασικούς χαμένους των εκλογών. Απολύτως αναμενόμενο, σε σχέση και με την πραγματεία του. Πολύ λίγοι δείχνουν κατανόηση στο μια ‘’ΝΑΙ’’ και στο μια ‘’ΟΧΙ’’.
Ένα κόμμα, ουσιαστικά χωρίς ταυτότητα, χαμένο μέσα στους συγγενείς του χώρους, αγωνίζεται να κρατηθεί, αλλά από ότι φαίνεται δεν το καταφέρνει. Μάλλον και το υπόλοιπο, που πλέον είναι ασήμαντο, θα απορροφηθεί στο εγγύς μέλλον από ‘’συγγενείς’’.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Εμφανιζόμενο από το πουθενά, πολύ σύντομα απέκτησε ένα 6% περίπου, αποτέλεσμα που το καθιστά μέλος του πολιτικού προσκηνίου, και σημαντικό παράγοντα εξελίξεων στο μέλλον.
Αμφιλεγόμενο ‘’πυροτέχνημα’’ που κατά την γνώμη μου σύντομα θα απορροφηθεί από συγγενείς ιδεολογίες του κεντροαριστερού χώρου.
Εκτιμώ ότι η παρουσία του, συνετέλεσε στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

ΚΚΕ
Ουδέν σχόλιο. Είναι το πιο σταθερό κόμμα της ελληνικής πραγματικότητας, με ποσοστό που πάντα κυμαίνεται από 5 μέχρι 8%. Έτσι και τώρα.
Ούτε νικητής, ούτε και χαμένο, κινούμενο μέσα στο προβλεπόμενο ‘’μπάλανς’’.Εντυπωσιακή η διαχρονική σταθερότητα των απόψεών του, άσχετα εάν δεν συμφωνώ με αυτές.
Πάντα παραμένει στην επικαιρότητα. Δεν δίνει αλλά ούτε και παίρνει ψηφοφόρους.

ΛΑΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Από την ανυπαρξία του 1,..% στο 2,7, με αναμφισβήτητη άνοδο, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για την εκλογική επιτυχία.
Πλήρωσε και με τόκο, τις αποφάσεις του και τις παλινδρομικές κινήσεις του, πράγμα που δεν συγχωρείται εύκολα. Έχασε την ευκαιρία, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση προ ετών, να αποτελέσει ουσιαστικό ρυθμιστή των εξελίξεων.
Το ποσοστό του, αν και δεν το επαναφέρει στο προσκήνιο, θεωρείται ικανοποιητικό, και δίνει περιθώρια ανάκαμψης στο μέλλον, εάν ακολουθήσει μια σταθερή και αταλάντευτη πολιτική. Μην περιμένουν όμως και πολλά πράγματα… Η ευκαιρία ‘’πέταξε’’.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ \
Δεν αξίζει τον κόπο να αναλύσουμε τίποτα για τα υπόλοιπα κόμματα που πήραν μέρος στις εκλογές, αφού είναι βυθισμένα στην ανυπαρξία, όσο και αν αυτό τα ενοχλεί. Με κάτω του 1%, προοπτικές ΜΗΔΕΝ. Απλώς, υπάρχουν για την ‘’πολυχρωμία’’.
Σκέφτηκα, να κάνω και έναν πίνακα για τις μεταφορές των ψηφοφόρων, από πού έφυγαν και πού πήγαν. Ξανασκέφτηκα όμως ότι οι εκτιμήσεις μου θα ήταν απλώς εικασίες, οπότε και δεν το επιχειρώ.

Στάλθηκαν λοιπόν τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ των εκλογών. Σίγουρα τα πήραν οι ενδιαφερόμενοι. Πολύ φοβάμαι όμως, πως αντί να τα χαρακτηρίσουν ‘’ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ’’ , ή έστω και στα ‘’ΥΠ’ ΟΨΙΝ’’, τα χαρακτήρισαν ‘’ΠΡΟΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ’’.

Λοιπόν, τι άλλαξε από προχτές ?
Όποιος το βρεί, κερδίζει ‘’ΧΡΥΣΟΥΝ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑ ΚΑΔΕΝΟΣ’’…….
Ανδρέας Μελεζιάδης 
Συνταγματάρχης εα 


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 5/30/2014 02:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αχρωμάτιστη εκλογική ανάλυση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες