ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Ουκρανία: Το «βρώμικο» παιχνίδι του ΝΑΤΟ και η οργισμένη ψυχραιμία της Ρωσίας .

Ποιοι οι φόβοι της Γερμανίας…

Του Κίμωνα Γεωργακάκη.
Ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί διπλωματική λύση στην Ουκρανία επιχειρεί το Βερολίνο, το οποίο, ως γνωστόν, δεν ευνοείται από την παρούσα κατάσταση και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται περαιτέρω κλιμάκωση.

Η επιβράδυνση της παγίωσης της ...
γερμανικής οικονομικής κυριαρχίας σε χώρες της Αν. Ευρώπης μέσω ΕΕ, αλλά και το σενάριο διακοπής τροφοδότησης της Ευρώπης μέσω της Ουκρανίας με φυσικό αέριο, εξαναγκάζουν τα επιτελεία της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής να κάνουν εκκλήσεις σε Δύση και Ανατολή για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Στην Ουάσινγκτον δυσφορούν με την γερμανική τακτική, διότι θεωρούν πως η Γερμανία παίζει σε διπλό ταμπλό και θα επιθυμούσαν την πλήρη ταύτιση της ΕΕ με την ατλαντική πολιτική κατά της Ρωσίας.

Δεν είναι τυχαίες οι κατηγορίες Αμερικανών γερουσιαστών που μιλούν για «συμβιβαστική» στάση των Ευρωπαίων και απαιτούν μια «πιο σαφή και πιο ενωμένη» στάση φυσικά κατά της Ρωσίας, από την οποία ωστόσο εξαρτάται ενεργειακά η «γηραιά ήπειρος».

Οι σφαγές Ρώσων και ρωσόφιλων σε Οδησσό από ναζί του Κίεβο, με την ανοχή αν όχι καθοδήγηση από τους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, ενδεχόμενα να έχουν ως σκοπό την εκτράχυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, προκειμένου να πληγούν-σαμποταριστούν οι ενεργειακοί δεσμοί Ευρώπης-Ρωσίας.

Επιπλέον Κίεβο και Αμερικανοί προσπαθούν να εμποδίσουν την ρωσική διείσδυση τουλάχιστον στην εν λόγω περιοχή, αφού διαφορετικά η «Αρκούδα» θα ελέγχει όλα τα εδάφη βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, μαζί με τα παράλια, έως και την Υπερδνειστερία, που κι αυτή ζητάει ένωση με την Ρωσία.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Βερολίνο, επιθυμούν ομοσπονδοποίηση της χώρας με το βλέμμα στους ρωσικούς και ρωσόφιλους πληθυσμούς των ΝΑ περιφερειών, οι οποίοι επιδιώκουν πλέον στενότατη σχέση με την ρωσική επικράτεια.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της Μόσχας φαίνονται μέχρι στιγμής να υπαγορεύουν υποστήριξη των ρωσικών και ρωσόφιλων δυνάμεων αυτοάμυνας με ταυτόχρονη ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων σε Κριμαία και Υπερδνειστερία.

Στο Κρεμλίνο επικρατεί μεν σιωπηλή οργή για τις σφαγές αμάχων, αλλά επιχειρείται να τηρηθεί ψυχραιμία, προκειμένου οι όποιες ενέργειες να μην υποβοηθήσουν δυτικούς σχεδιασμούς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία αρνείται το ενδεχόμενο να παρέμβει δυναμικά στην Αν. Ουκρανία, αν και οι ομάδες αυτοάμυνας εκεί δείχνουν ότι μπορούν να αμυνθούν σε γενικές γραμμές επιτυχώς κατά των φιλοατλαντικών και ακροδεξιών δυνάμεων.

Οι ρωσικές επιδιώξεις είναι ξεκάθαρες: Ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας και σεβασμός στους φιλορωσικούς πληθυσμούς. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες επιδεινώνουν την κατάσταση και το αντάρτικο θα δώσει την θέση του σε ρωσικά άρματα μάχης…

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 5/05/2014 03:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ουκρανία: Το «βρώμικο» παιχνίδι του ΝΑΤΟ και η οργισμένη ψυχραιμία της Ρωσίας ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες