ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Ευρωκοινοβούλιο 2014: Οι ευρωσκεπτικιστές μίλησαν...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.
Καλημέρα στις φίλες και στους φίλους της «μπλογκόσφαιρας» μετά την 25ήμερη αποχή μου.
Οι κάλπες δέχτηκαν τις ψήφους των Ευρωπαίων πολιτών και «μίλησαν» στέλνοντας ευανάγνωστα μηνύματα στις ηγεσίες των χωρών μελών της Ένωσης που ξεκίνησε με το όραμα της «Ευρώπης των Λαών» αλλά στο δρόμο της μετουσίωσης του οράματος σε πράξη «περιέπλεξε τους γλουτούς» του το κατεστημένο των εχόντων απέναντι στις προσδοκίες των μη-εχόντων!

Τα αποτελέσματα των ...
χτεσινών εκλογών ανεβάζουν τα ποσοστά των Κομμάτων που πήραν ψήφους «αγανάκτησης» από το 20% των εκλογών του 2009 στο 30% των χτεσινών εκλογών.

ΤΡΙΑ ήταν, κατά την πολύ ταπεινή μου άποψη, τα μηνύματα που έστειλε το 43% των Ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν (νικητής πάλι η ΑΠΟΧΗ) στις χθεσινές ευρωεκλογές δημιουργώντας «σεισμικές δονήσεις»:
ΚΟΝΤΡΑ στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση (διακίνηση πολιτών)
ΚΟΝΤΡΑ στην συνεχιζόμενη πολιτικής «οικονομικής λιτότητας»
ΚΟΝΤΡΑ στις ελίτ που «ελέγχουν» την Ευρώπη των 28 χωρών-μελών

Πλησιάζοντας με περισσότερη προσοχή τα Εθνικά αποτελέσματα οι αναλυτές, σε παγκόσμια κλίμακα, υπογραμμίζουν την σημασία των χθεσινών αποτελεσμάτων για τις Εθνικές Κυβερνήσεις στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα.

Καταγράφεται ως απίστευτη η «πρωτιά» της κ Λεπέν στην Γαλλία, και αναγνωρίζεται ως προβλέψιμη η κατάκτηση της πρώτης θέσης του συντηρητικού Κόμματος UKIP του κ Farage στην Μεγάλη Βρετανία και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του κ Τσίπρα στην Ελλάδα.

Αυτό που φαινόταν ως μια αμυδρή (αλλά όχι και επιθυμητή) πιθανότητα της «διάσπασης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα φαντάζει τώρα ως μία απειλή που πρέπει να την δούνε με σοβαρότητα οι 2 μεγάλοι συνασπισμοί του Ευρωκοινοβουλίου δηλαδή οι Κέντρο-Δεξιοί και οι Σοσιαλιστές.

Στο νέο Ευρωκοινοβούλιο που προκύπτει από τις εκλογές του 2014 θα υπάρξουν 751 Βουλευτές ενώ το 2009 (πριν γίνει δεκτή η Κροατία το 2013 στην ΕΕ) οι Βουλευτές ήταν 736.

Ο Λαϊκός Κέντρο-δεξιός συνασπισμός της Γερμανίδας κ Μέρκελ «πέφτει» στις 212 έδρες αλλά διατηρεί την πρωτιά ενώ οι Σοσιαλιστές του κ Σούλτς παίρνοντας 185 έδρες παραμένουν ως η δεύτερη μεγάλη δύναμη.

Καθώς επίκειται η εκλογή Προέδρου (τη θέση επιθυμεί διακαώς ο κ Γιούνκερ) ήδη αρχίζει ο παρασκηνιακός διάλογος μεταξύ των δύο μεγάλων Κομμάτων που συγκρούονται στις μακροοικονομικές και κοινωνικό-πολιτικές τους απόψεις με την Κεντροδεξιά να επιμένει σε πολιτικές λιτότητας ενώ οι Σοσιαλιστές προτείνουν περισσότερη οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτευσε χτες σε ψήφους αφήνοντας δεύτερη τη ΝΔ αλλά το τι σημαίνει αυτό για τα εσωτερικά μας πράγματα και για την πιθανότητα Εθνικών εκλογών παραμένει αδιευκρίνιστο!...
======================================

Ευρωσκεπτικισμός
Ο Ευρωσκεπτικισμός είναι νεολογισμός που εκφράζει μια ιδεολογία αμφιβολίας ή αντίθεσης προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Κάποιοι ευρωσκεπτικιστές διαφωνούν με την προσπάθεια περαιτέρω επέκτασής της, άλλοι διαφωνούν με την παρούσα μορφή της, ενώ κάποιοι είναι ακόμα και υπέρ της διάλυσής της.

Η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία είναι χώρες με έντονο ευρωσκεπτικισμό.
Για παράδειγμα, το Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο ήρθε δεύτερο με ποσοστό 16,5% στις ευρωεκλογές του 2009, υποστήριξε την ολική αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρώπη των 27.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 5/27/2014 02:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ευρωκοινοβούλιο 2014: Οι ευρωσκεπτικιστές μίλησαν..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες