ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η Παναγιά, η Εμποροπανηγυριώτισσα, να βάλει το χέρι της!

By Alexandros Raskolnick.
Παρατηρώντας τα ποσοστά αποχής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαβάζεις κάτι απίστευτα νούμερα: η αποχή ανήλθε στην Σλοβακία στο 87%, στην Τσεχία 80,5%, στην Πορτογαλία 65,5%, στην Βρετανία 64%, στην Ολλανδία 63%, στην Ισπανία 55,3%, στην Γερμανία 52%, στην Αυστρία 55%, στην Πολωνία 77%, στην Ουγγαρία 71%, στην Κροατία 76%, στην Σλοβενία 79%, στην Ρουμανία 65%, στην Λετονία 70%, στην Σουηδία και στην Ιρλανδία 49%, στην Κύπρο 58%.

Από το σύνολο των 28 κρατών – μελών της ΕΕ η αποχή ξεπέρασε το 50% στις 20 από...
αυτές!
Μικρότερα όμως ήταν τα ποσοστά αποχής που καταγράφηκαν στις ευρωεκλογές του 2014 στην Ελλάδα, ακόμα και συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2009, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προσήλθε στα εκλογικά τμήματα το 58,22% των ψηφοφόρων, όταν το 2009 είχε ψηφίσει το σημαντικά μικρότερο 52,54% του εκλογικού σώματος.

Δεν είναι εντελώς ηλίθιοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, ούτε εμείς οι Έλληνες, άλλωστε, είμαστε εντελώς ηλίθιοι!

Όλοι ξέραμε από την αρχή, ότι από αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές δεν επρόκειτο να κριθεί τίποτα σ' αυτήν την άθλια Ευρώπη, έτσι όπως την κατάντησαν κάτω από τη μύτη μας.

Όλοι ξέραμε από την αρχή ότι δεν έχει καμιά σπουδαία σημασία ποιοι και πόσοι από την κάθε παράταξη θα πάνε στην Ευρωβουλή για τα σούρτα-φέρτα τους και το υπέροχο πάρτι που θα ζήσουν οι εκλεκτοί μας για την επόμενη πενταετία, από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο και τούμπαλιν.

Όχι, καμία σπουδαία σημασία για τις δικές μας ζωές, μόνο για τις ζωές αυτών που τιμήσαμε με την ψήφο μας∙ τις δικές τους τις ζωές και τις ζωές των συμβούλων τους και των άλλων παρατρεχάμενων.

Διακοσμητικό όργανο είναι και η Ευρωπαϊκή Βουλή, κάτι σαν τη δική μας Βουλή τα τελευταία χρόνια, κακή η ώρα!
 Όλα γίνονται στην Ευρώπη, ας το πούμε απλοϊκά για να καταλαβαινόμαστε, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως γίνεται η διακυβέρνηση τούτον τον καιρό και στην Ελλάδα.
Άλλο ένα άχρηστο όργανο είναι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι όπως λειτουργεί.

Γιατί, λοιπόν, εμείς –σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο- πήγαμε στις κάλπες με μεγαλύτερη ζέση -και πολύ περισσότεροι απ’ ό,τι είχαμε πάει πριν πέντε χρόνια?

Μα για να στείλουμε το μήνυμα, δεν πήγαμε!
Μάλιστα κύριε!
Και το στείλαμε το μήνυμα…

Και οι αγιογδύτες που υποτίθεται ότι πήραν το μήνυμα, πανηγυρίζουν! 
Άπαντες!

Πανηγυρίζει ο δικτατορίσκος που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, επειδή δεν καταποντίστηκε από τον σαθρό του θρόνο!

Πανηγυρίζει ο παρασυνταγματολόγος παρά τω «Πρωθυπουργώ», επειδή προς το παρόν γλυτώνει το ειδικό δικαστήριο.

Πανηγυρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση που αν κι έδωσε κι αυτή, όπως και οι άλλοι, δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές αυτές και μας παρέσυρε στις κάλπες, στην πραγματικότητα πήρε λιγότερες ψήφους από όσες είχε πάρει πριν δύο χρόνια! 
Και τι χρόνια, ε?
Πέτρινα χρόνια!
Χρόνια κατοχής!

Κι όλοι αναρωτιόμαστε: τι πανηγυρίζουν?
Επειδή πήραν και κατανόησαν το μήνυμα? 

Αλλά είπαμε: τα καλύτερα μηνύματα γράφονται στους τοίχους!

Η Παναγιά η Εμποροπανηγυριώτισσα, μεγάλη η χάρη της, να βάλει το χέρι της!

My Pillow Book


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 5/29/2014 07:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Παναγιά, η Εμποροπανηγυριώτισσα, να βάλει το χέρι της!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες