ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Η. Σταμπολιάδης: " Ευρώπη, όραμα και πραγματικότητα."

Με ενθουσιασμό, οι περισσότεροι Έλληνες, δεχθήκαμε την ένταξη της Ελλάδος στην E.E., χειροκροτώντας τον Κ. Καραμανλή.

Η ένταξη μας στην ΕΟΚ φαινόταν να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία, την πολιτική ευστάθεια και ελευθερία και, τέλος, την εθνική ασφάλεια έναντι της Τουρκίας και γενικώς την εξασφάλιση έναντι κάθε ένοπλου ή άοπλου...
επιβουλέως.

Οι μόνες φωνές αντίρρησης ήταν των κομμουνιστών και των αριστεριζόντων σοσιαλιστών.
Ο χρόνος πέρασε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν.

Οι Σοσιαλιστές ήλθαν στην εξουσία με την σύμπραξη των συνδικάτων και, παρά την αρχική τους διαφωνία, συνέπραξαν με... το συνδικάτο της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ υπό τα βλέμματα της άφωνης Δεξιάς.
Αποδέχθηκαν τοκογλυφικούς δανεισμούς, που αντί να δοθούν τουλάχιστον σε αναπτυξιακά έργα, κατασπαταλήθηκαν σε βολέματα των ημετέρων.

Αντί της ανάπτυξης είδαμε τα γεωργικά μας προϊόντα να επιδοτούνται για να καταλήξουν στις χωματερές, τα αμπέλια να ξηλώνονται και τα ψαροκάικα και κόβονται.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν αλλά χάρη στο σταθερό νόμισμα, το ευρώ, τα προϊόντα μας εξακολουθούν να είναι μη ανταγωνίσιμα.

Δεν μας επιτρέπουν να παράγουμε ούτε τους σπόρους ή τα φυτώρια για την καλλιέργεια των εξαγώγιμων γεωργικών μας προϊόντων και η κτηνο- τροφία μας δέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό των εταίρων μας.

Στον τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών η χώρα έχει αποβιομηχανοποιηθεί με την ανεργία να οδηγεί στην απόγνωση.

Αντί πολιτικής ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, έχουμε ένα κομματικό σύστημα φαυλοκρατίας, ετερόκλητους συνασπισμούς πολιτικών δυνάμεων, καθοδηγούμενους από συμφέροντα και ξένα προς το έθνος μας.

Όσον αφορά την εθνική μας ασφάλεια αυτή όλο και αποδυναμώνεται.
Έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη του ισχυρού συνασπισμού στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε.

Παραδείγματα αποτελούν η πολιτική της Τουρκίας στη Θράκη με, το τεχνητό Μακεδονικό πρόβλημα, η Ανανιακή πολιτική στην Κύπρο και τέλος η λαθρομετανάστευση που, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν μας παρέχουν καμία βοήθεια στην προστασία των συνόρων μας, απαιτούν να μην αφήνουμε τους λαθρομε- τανάστες να διαφεύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα γκέτο δυστυχισμένων ανθρώπων.

Το ευρωπαϊκό όραμα στο οποίο πιστεύουμε θέλει τον πολίτη ελεύθερο και αυτάρκη, κύριο μιας στοιχειώδους περιουσίας και των μέσων επιβίωσής του ή οργανωμένο σε δημοκρατικές κοινότητες στις οποίες να μετέχει προσωπικά και όχι αντιπροσωπευόμενος από συστημικούς ανθρώπους.

Ο σχεδιαζόμενος εθνομηδενισμός έχει ανησυχήσει όλους τους λαούς της Ευρώπης όπου παρατηρούνται πολλά εθνικά κινήματα.

Η δική μας αντίληψη είναι ότι αυτό έχει φοβίσει τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία παλεύει ενάντια στην ενίσχυση των εθνοτήτων, που τις πολιτιστικές τους διαφορές τις θέλει μόνο σαν τουριστικές ατραξιόν παρά σαν διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής και οικονομικής διαβίωσης, για τη προστασία των οποίων απαιτείται η ύπαρξη εθνικού κράτους που να προστατεύει τους πολίτες του.

Δεν είναι παράξενο ότι παντού γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα των εθνικών κινημάτων και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες το σύστημα υποστηρίζει αντιδημοκρατικές, ακόμη και εγκλη- ματικές ομάδες οι οποίες δήθεν εκφράζουν το αίτημα για εθνική ανεξαρτησία.

Στηριζόμενοι στα δεκανίκια της πολιτικής ορθότητας δημιουργούν το νομικό πλαίσιο και τον ψυχολογικό εκφοβισμό για την υποταγή της όποιας προσπάθειας εξέγερσης των λαών ενάντια στο σχεδιαζόμενο σύστημα.

Σε όλα αυτά δεν είμαστε μόνοι μας αρκεί να τα διατυπώσουμε με σαφήνεια και σεβασμό προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη και τότε να είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα γίνουν υποστηρι- κτές μας στον αγώνα για την πραγματοποίηση του αληθινού ευρω- παϊκού οράματος.

Ηλίας Σταμπολιάδης
υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την πατρίδα και τον Λαό» ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗ
Αποτελεί ξεχωρισή χαρά για την «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» να δεχθεί στο Ευρωψηφοδέλτιό της την τιμητική υποψηφιότητα του Καθηγητού του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ηλία Σταμπολιάδη.

Η επιστημονική του εγκράτεια, διεθνώς αναγνωρισμένη, η διδα- κτική του αφοσίωση και οι άριστες σχέσεις με τους φοιτητές του, του προσδίδουν μια εγκυρότητα και «προέγκριση» για μια ευδόκιμη συμμετοχή και δράση στα δημόσια και πολιτικά πράγματα του σήμερα.
 Ιδιαιτέρως εκτιμάται η συνειδητή και ώριμη στάση-άρνηση της μνημονιακής «πρέσσας» που ασκούν πάνω στην τάλαινα πατρίδα μας και στον δύσμοιρο λαό μας οι διεθνείς τοκογλύφοι, με τους επιχώριους εθνομηδενιστές συνεργάτες τους.

Η παγκοσμιοποίηση ως συγκεκριμένη επιχειρησιακή διαδικασία του οικονομικού πολέμου άγει στον αφελληνισμό και στην εθνική και αξιακή μας αναίρεση, παράλληλα με την οικονομική μας καταστροφή.

Απαιτείται εγρήγορση και αντίσταση ολομέτωπη, τώρα.
Θέλουμε την Ελλάδα εν ισοτιμία, όχι εν υποτελεία στην Ευρώπη.
Και με κατοχυρωμένη μέσα σ΄αυτή τη Συμπολιτεία την εθνική μας ταυτότητα και τον ιστορικό μας ρόλο.

Χαιρόμαστε ότι τα ίδια και πληρέστερα διακονεί και η πολιτική σκέψη του καθηγητού Ηλία Σταμπολιάδη.
Ο λόγος θα ήταν ελλιπής αν δεν εμνημονεύετο το άξιο αναφοράς γεγονός ότι ο κ. Ηλ. Σταμπολιάδης προέρχεται από και ανήκει λειτουργικά στην μεγάλης ηθικής αξίας και ποιότητας πολιτική οργάνωση-κόμμα «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή.
Τον θεωρούμε ως επάξιο εκπρόσωπο αυτής στην παρούσα συνεργασία μας.

Βύρων Γ. Πολύδωρας
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 5/21/2014 10:16:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η. Σταμπολιάδης: " Ευρώπη, όραμα και πραγματικότητα.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες