ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Σχέδιο Β΄. Ο Αλέκος Αλαβάνος συζητάει με τη νεολαία .

Από την ομιλία Αλαβάνου στην Εκλογική Επιτροπή: 

Η αφάνταστη ελαφρότητα του «συμφωνούμε με τον Βενιζέλο» του Τσίπρα «Αφάνταστη ελαφρότητα, αλλά και πικρή αποκάλυψη των βαθύτερων διεργασιών σε ένα παρακμιακό πολιτικό σύστημα, συνιστά το «συμφωνούμε με τον Βενιζέλο» του Τσίπρα, ο υποβιβασμός της ψήφου του ελληνικού λαού για το κεντρικό θέμα της ...
κυριαρχίας Βρυξελλών και Βερολίνου στην πατρίδα μας σε μια ακόμα δημοσκόπηση, η κοινή γραμμή για την απολίτικη κομματικοποίηση των ευρωεκλογών μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης μέσω ΠΑΣΟΚ.

Καθοδηγούμενοι από δημοσκοπικές και διαφημιστικές εταιρίες, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι «η κυβέρνηση θα πέσει», είτε αν δεν έχει μεγάλη δύναμη το ΠΑΣΟΚ είτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει τον θρίαμβο του Καραμανλή στις ευρωεκλογές του 1999 απέναντι στον πρωθυπουργό Σημίτη και την εντυπωσιακή όμως ήττα του ένα χρόνο μετά στις εθνικές εκλογές.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχάσει ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά η φτώχεια μένει». Αυτό έγινε και με τον Παπανδρέου και με τον Παπαδήμο.
Κι όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι πολύ πιο σημαντικό από το «ποιοί» θα κυβερνούν είναι το «πώς» και συγκεκριμένα αν θα γίνουν οι μεγάλες αλλαγές με την αποχώρηση από το ευρώ, την παύση πληρωμών, την άμεση συγκρότηση ενός κοινωνικού κράτους.

Η στασιμότητα της ΝΔ, η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την εξαφάνιση από προσώπου γης, η πλήρης καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πρωτοφανή αντιλαϊκότητα της κυβέρνησης, το ήδη διαφαινόμενο ναυάγιο των στενά κομματικών ψηφοδελτίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δημιουργούν αισθήματα πανικού και στις δύο πλευρές ενός νέου αλλά από τη γέννησή του παρακμιακού δικομματισμού.

Το κάθε κόμμα επιχειρεί να επιβάλλει το δίλημμα που το συμφέρει ψηφοθηρικά στις ευρωεκλογές.
Υπάρχουν όμως κάποια πολύ απλά και σαφή διλήμματα που αναδεικνύονται μέσα από τη ζωή των απλών πολιτών.
Θα βρω θέση εργασίες με την παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωζώνη;
Θα ανακτήσω ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής με την αποπληρωμή ή με την άρνηση του χρέους;
Θα απελευθερωθώ από χαράτσια και προσωπικά μου χρέη με την υποταγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή με τη σύγκρουση μαζί της;

Οι ευρωεκλογές είναι η πρώτη απευθείας αναμέτρηση του λαού μας με τους Σόιμπλε, Μέρκελ, Ντράγκι, Μπαρόζο.
Και η απάντηση αξίζει να είναι «μπορούμε χωρίς εσάς»

Το δημοψήφισμα για το χρέος με το 95% «όχι» της μικρής Ισλανδίας πριν μερικά χρόνια είναι το πρότυπο για εμάς τους Έλληνες στις ευρωεκλογές.
Θέλοντας και μη οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ισλανδίας, από τη στιγμή που την απόφασή αυτή τη στήριζε ένας ολόκληρος λαός αναγκάσθηκαν να προσαρμοσθούν.

Το «όχι στο ευρώ σας, όχι στην ανεργία μας» ως μια συμπύκνωση μιας πολιτικής άρνησης της κηδεμονίας, αντίστασης στην οικονομική παρακμή και κοινωνική εξαθλίωση, αυτοπεποίθησης, ικανότητας για ένα Σχέδιο Β, ως θαρραλέο μήνυμα του ελληνικού λαού θα αναδείξει μια άλλη περήφανη, αποφασιστική και ισχυρή Ελλάδα, εντελώς άλλη από αυτή της κακομοιριάς, της υποταγής και της επαιτείας που αντιπροσώπευε χτες ο Παπανδρέου, σήμερα ο Σαμαράς.

Στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, και μαζί Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι συνωθούνται και διαγκωνίζονται για τη θέση που θα έχει ο καθένας στον διαμορφωνόμενο κεντρώο χώρο.
 Ένα χώρο που προσπαθεί να αποσπάσει από την αποκλειστική ηγεμονία της δεξιάς τις πολιτικές εντός Ευρωζώνης με μια απόχρωση κοινωνικής δικαιοσύνης και με την επίκληση της αριστερής ή προοδευτικής προέλευσής τους.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία είναι δυστυχώς η ακροδεξιά που εκφράζει την κριτική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα λαϊκίστικό, σοβινιστικό και ρατσιστικό τρόπο, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά με μεγάλη απήχηση σε ένα απελπισμένο εκλογικό σώμα.

Στην Ελλάδα μια ριζοσπαστική αριστερά που ανασυγκροτείται μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία της σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι με δημαγωγία αλλά εξοπλισμένη με ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης και απασχόλησης, όχι με εθνικισμό αλλά με νέες συντεταγμένες για αμοιβαία επωφελείς διεθνείς συνεργασίες για την πατρίδα μας, όχι με ρατσισμό αλλά με ένα συγκλονιστικό κοινωνικό μήνυμα απελευθέρωσης.

 Σε αυτή ακριβώς την αντίληψη στηρίζεται η πολιτική του Σχεδίου Β για τις ευρωεκλογές».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 5/08/2014 02:36:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σχέδιο Β΄. Ο Αλέκος Αλαβάνος συζητάει με τη νεολαία ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες