ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Δήλωση του Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους πολίτες, που στήριξαν με τη ψήφο τους την δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Τους ευχαριστώ γιατί ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας στις ευρωεκλογές και τα υπεύθυνα, προοδευτικά, ενωτικά και αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Συγχαίρω για την επιτυχία τους όλους εκείνους που ...
εξελέγησαν και ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, ιδιαίτερα φυσικά τους δικούς μας ανθρώπους, της ευρύτερης παράταξης που έδειξαν πόσο βαθιές ρίζες έχει μέσα στην κοινωνία και μέσα στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους 42 υπέροχους υποψήφιούς μας στις ευρωεκλογές, αλλά και τους βουλευτές μας και τα άλλα μάχιμα στελέχη που έδωσαν τη μάχη στις περιφέρειές τους και σ’ όλη την Ελλάδα.

Η κραυγαλέα αποτυχία των exit polls την προηγούμενη Κυριακή λειτούργησε ευεργετικά για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια την τελευταία κρίσιμη εβδομάδα. Έθεσε φραγμό σε απροκάλυπτες προσπάθειες συστηματικής νόθευσης των εντυπώσεων επί μήνες, με βασικό στόχο και θύμα το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, τη δημοκρατική παράταξη, τον πυλώνα της σταθερότητας στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Τσίπρα ζήτησε την προηγούμενη Κυριακή οι σημερινές εκλογές να θεωρηθούν δημοψήφισμα για την κυβερνητική σταθερότητα και την εθνική στρατηγική. Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών προκύπτει η καθαρή απόρριψη του εκβιασμού του κ. Τσίπρα.

Η πολιτική της τεχνητής επέλασης δεν απέδωσε. Δεν δημιούργησε καμία δυναμική. Η οροφή του ΣΥΡΙΖΑ του 2012 είναι δεδομένη. Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Ο συμβολικός εμφύλιος πόλεμος, βασισμένος στις χυδαιολογίες, τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τις απειλές δεν πέρασε.

Η κοινωνία προφανώς και μας έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε, τα νιώθουμε, τα σεβόμαστε. Ξέρουμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και της αξιοπρέπειάς τους. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μακροχρόνια άνεργος, να έχεις χάσει μεγάλο μέρος από τα εισοδήματά σου, να αγωνίζεσαι κάθε μέρα με τη ψυχή στο στόμα για να τα βγάλεις πέρα.

Όμως, τώρα βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό. Μπορούμε να αναπνεύσουμε ως χώρα ξανά. Να αποκαταστήσουμε αδικίες. Να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Παρά, λοιπόν, τις δυσκολίες και τις εύλογες δυσαρέσκειες, η χώρα διάλεξε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και σταθερότητα η εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο.

Είναι δική μας υποχρέωση -και προσωπικά δική μου- να διασφαλίσουμε το προοδευτικό πρόσημο της σταθερής αυτής πορείας. Η προοδευτική σταθερότητα δεν είναι στασιμότητα, αλλά επιτάχυνση της εξόδου από την κρίση και της επανόδου στην ομαλότητα μιας ευρωπαϊκής χώρας, ουσιαστικά ισότιμης με τις άλλες. Επιτάχυνση στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας. Όσο γίνεται ταχύτερη αποκατάσταση αδικιών.

Είχα ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν, λέγοντας καθαρά τη θέση τους για τον προσανατολισμό της χώρας, χωρίς να αφήσουν σε κάποιους να ερμηνεύουν τη ψήφο τους, θέλοντας να δημιουργήσουν πολιτική κρίση τη στιγμή που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση.

Χαίρομαι γιατί αυτή η απλή, δημοκρατική αλήθεια έγινε σε σημαντικό βαθμό αντιληπτή. Αυτό που τώρα χρειαζόμαστε πρωτίστως είναι να ενώσουμε το έθνος που κάποιοι το διχάζουν στη λανθασμένη και ξεπερασμένη βάση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Είναι προφανώς επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας υπό το φως όλων των νέων δεδομένων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο τη διεύρυνση της πολιτικής, κοινοβουλευτικής και σε κάθε περίπτωση της κοινωνικής βάσης στήριξης της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε ως κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ανάγκης.

Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει στο δικό του επίπεδο πρωτοβουλίες αναγκαίες για την εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβερνητικής συνεργασίας, τη συστράτευση, αλλά και την προστασία των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών και αξιών.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στις ευρωεκλογές -πέραν της παρουσίας μας σε δήμους και περιφέρειες– διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων της παράταξης και της σταθερότητας.

Το ιστορικό μέγεθος της παράταξης δεν χωράει βέβαια ούτε στα σημερινά ποσοστά, ούτε στα ποσοστά του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Η βάση όμως της παράταξης έστειλε σήμερα ένα καθαρό μήνυμα σε αυτούς που, ξέροντας ότι εμείς είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας, μας είχαν βάλει στο στόχαστρο με μίσος και διάθεση απαξίωσης.

Το σημερινό αποτέλεσμα καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ενότητα της ευρύτατης δημοκρατικής παράταξης, ως παράταξης προόδου, ευαισθησίας, ανανέωσης, σταθερότητας και ευθύνης. Η πόρτα της συνεργασίας και της συσπείρωσης είναι πάντα ανοικτή με σεβασμό σε όλους.

Είναι προσωπική μου υποχρέωση να διασφαλίσω τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής με άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να κορυφωθούν με ένα πραγματικά ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο.

Φίλες και φίλοι,
ας συνεχίσουμε ενωμένοι ως έθνος και ως κοινωνία.
Κερδίζουμε ένα δύσκολο εθνικό, ιστορικό στοίχημα.
Κερδίζουμε ξανά τη θέση που μας αξίζει ως έθνος μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο κόσμο.
Σας ευχαριστώ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 5/27/2014 12:01:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δήλωση του Ευ. Βενιζέλου για τα αποτελέσματα των εκλογών. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες