ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

ΠΑΜ, Αλληλέγγυον, Ε.Τ.Σ.: "Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί."

Με κεντρικό σύνθημα, "Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί", τα Κινήματα, Πατριωτικό Μέτωπο, Συνεταιριστικό Δίκτυο "Αλληλέγγυον", και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, ανακοινώνουν σήμερα, με την έναρξη του καλοκαιριού του 2014, πρόγραμμα μαζικής αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Με κεντρικό στόχο, για φέτος, να ξαναπάρουν οι Έλληνες αγρότες τον έλεγχο του ψωμιού της Ελλάδας στα...
χέρια τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του προγράμματος, καλούμε τους Έλληνες αγρότες να δηλώσουν συμμετοχή στην προαγορά πιστοποιημένων σπόρων στο Συνεταιρισμό Αλληλέγγυον:
1. Δίκοκων δημητριακών Triticum Spelta Aegilops (Ζειά), από τις κορυφαίες σε ποιότητα παγκοσμίως, όπως οι ποικιλίες Oberkulmer Rotkorn (Ελβετία) και Fraνkenkorn (Γερμανία). Ποικιλίες, από τις οποίες, έχει ήδη εδώ και χρόνια πιστοποιηθεί διεθνώς, από πανεπιστήμια και οργανώσεις υγιεινής διατροφής, ότι κάνουν το καλύτερο – αλλά δυστυχώς και το ακριβότερο - ψωμί στον κόσμο.
2. Δίκοκων δημητριακών Triticum Dicocum Emmer (γνωστού και ως Φάρο). Αρχαίου επίσης σπόρου, που είναι κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών.
3. Μονόκοκων δημητριακών και Khorazan (ή Kamut).
4. Κοκκινόσταρο και ασπροσίταρο, Μεσοποταμίας.

Ο στόχος για φέτος είναι, από τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πέρσι, να πάμε στα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Έτσι ώστε, η χώρα, να αποκτήσει και πάλι την αυτάρκειά της σε ψωμί και να μην αναγκάζεται να εισάγει υποβαθμισμένης ποιότητας στάρια από το Καζακστάν κυρίως, για τις ανάγκες της ελληνικής αλευροβιομηχανίας αλλά και των ανά την επικράτεια φούρνων. Παράλληλα, να γίνει και πάλι η χώρα εξαγωγέας, κορυφαίας ποιότητας δημητριακών, φέρνοντας και πολύτιμο συνάλλαγμα στον τόπο, αλλά και ξαναβάζοντας τους Έλληνες αγρότες στην διεθνή αγορά.

Εντός των επομένων ημερών εξ' άλλου, θα ανακοινωθούν οι προτάσεις που έχουμε για συμβολαιακή γεωργία αλλά και οι λεπτομέρειες για την βιοτεχνία αποφλοίωσης, αλευροποίησης αλλά και εξαγωγών της περσινής εσοδείας δίκοκων δημητριακών. Από τα χιλιάδες στρέμματα που σπάρθηκαν πέρσι στην ελληνική γη, από Έβρο έως Καλαμάτα και από Πωγώνι έως Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία των Κινημάτων μας.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι, να γυρίσουμε τη πλάτη στην ηττοπάθεια και τη κλαψούρα, τις ημερίδες, τα σεμινάρια, τους πολιτικάντηδες και τη καφενειακή μουρμούρα, να αρνηθούμε να γινόμαστε νούμερα και φωτογραφίες στις ουρές της ζητιανιάς, και παίρνοντας δύναμη από τη μάνα ελληνική γη, να ξανακάνουμε και πάλι, το δικό μας ψωμί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΑΛΕΥΡΟΥ ΖΕΙΑΣ (TRITICUM DICOCCUM AEGILOPS SPELT) ΤΗΛ. 210 5141443 Η ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 50 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ . ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/24/2014 10:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΠΑΜ, Αλληλέγγυον, Ε.Τ.Σ.: "Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες