ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Κ. Δαμαβολίτης: "Θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)."

Ο κ. Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα θέσπιζε την ελληνική ΑΟΖ. Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη εξαγγελία και δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ είναι σημαντική, γιατί σχετίζεται με πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Αποτελεί προϋπόθεση για την εκμετάλλευση των στρατηγικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Επίσης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την...
οριοθέτηση της αλιευτικής ζώνης, για την εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας και της θαλάσσιας αιολικής ενέργειας, όπως έχει πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία και Νορβηγία αντίστοιχα. Τέλος, ανοίγει τον δρόμο για την εγκατάσταση υποθαλάσσιων ενεργειακών γραμμών (EuroAsia Interconnector).

Η θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας απαραίτητες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, για την μείωση της ανεργίας. Η Κύπρος μας δίνει το παράδειγμα, αφού με τα bonus υπογραφής για την παραχώρηση θαλασσίων οικοπέδων έλαβε 200 εκατομμύρια από τις εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων των δύο γύρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας σταθμός υγροποίησης, με αγωγό και πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου απασχολεί για τη λειτουργία του περίπου 100.000 εργαζόμενους, δεδομένο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος της ανεργίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Bank την οποία επιβεβαιώνουν τα δεδομένα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία PGS, στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, δηλαδή στην περιοχή που βρίσκεται εντός της ελληνικής ΑΟΖ, υπάρχουν εκτιμώμενα κοιτάσματα αξίας 427 δις δολαρίων.

Οι ανακατατάξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα όπως η ρωσο-ουκρανική κρίση, δημιουργεί πρόβλημα τροφοδοσίας φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το γεγονός ότι η χώρα μας προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσετε άμεσα στη θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Για ποιόν λόγο δεν έχει πραγματοποιηθεί η θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ παρ’ όλες τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για άμεση ανακήρυξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης ;
2. Προτίθεστε να προβείτε στη θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ; Αν Ναι, πότε το χρονοδιάγραμμα; Αν Όχι, για ποιους λόγους;
3. Πότε σκοπεύετε να ενημερώσετε τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής του κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία PGS στη χώρα μας;

Αθήνα 19 /6/ 2014
Ο ερωτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ «Θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/20/2014 10:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κ. Δαμαβολίτης: "Θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες