ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Επιστολή στο Δήμαρχο Κόνιτσας από την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων.

Προς Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Παναγιώτη Γαργάλα .
Με το Ν 4250/2014 «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα - Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει ένα από τα πιο αυταρχικά συστήματα «αξιολόγησης» των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος προαποφασίζει τα ποσοστά (15, 60, 25 %) των κακών, μέτριων και καλών ...
υπαλλήλων, με επιβολή μάλιστα ποινής παράβασης καθήκοντος προς τον αξιολογητή αν δεν τα εφαρμόσει.
Κριτήριο για να βγουν τα ποσοστά αυτά είναι, όπως ο νόμος ορίζει, η παραγωγικότητα των μονάδων και οι αρμοδιότητες των μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής που επιβάλλεται.

Και ακόμη, παρέχεται στους Γενικούς Διευθυντές η δυνατότητα να προσδιορίσουν τις υπηρεσίες ή τα τμήματα απ' τα οποία θα προκύψει το προσωπικό που απαιτείται για να καλυφθεί το υποχρεωτικό ποσοστό του 15%.

Επειδή η εφαρμογή αυτού του νόμου θα διαλύσει της υπηρεσίες των Δήμων γιατί:
1ον. Καθιερώνει ένα σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, προωθώντας το μοντέλο «ο θάνατός σου η ζωή μου» όπου ο κάθε εργαζόμενος προσπαθεί να επιβιώσει ατομικά, καταργώντας κάθε έννοια συναδελφικότητας και συνεργασίας που είναι απαραίτητες για την ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας.

2ον. Με το νομοσχέδιο αυτό οι εργαζόμενοι οδηγούνται στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα ενώ από την άλλη εξευτελίζονται και απαξιώνονται. Επιπλέον η σύνδεση βαθμού επίδοσης - μισθού θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων.

3ον . Επειδή ακόμη θίγει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα ξαναγυρνώντας μας ως κοινωνία 60 χρόνια πίσω, στα πρότυπα του μετεμφυλιακού κράτους, του αυταρχισμού, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της αποθέωσης των πελατειακών μηχανισμών.

Παρακαλούμε όπως εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και λήψη απόφασης, θέμα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4250/2014 «Περί αξιολόγησης» προκειμένου να εκφράσει τη βούλησή του για την απόσυρση και κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και την έκδοση του ψηφίσματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τα εκλεγμένα μέλη
Κρικώνης Νίκος
Ράπτης Αθανάσιος
Αλεξίου Δημήτριος

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κόνιτσας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο αξιολόγησης που προάγει ο Ν. 4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση, να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης.

Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εκδοθεί καμιά απόφαση επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί αξιολόγησης και ότι δεν θα εφαρμόσει, η διοίκηση του Δήμου, καμιά πειθαρχική διαδικασία που τρομοκρατικά θέλει να επιβάλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/12/2014 02:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιστολή στο Δήμαρχο Κόνιτσας από την Ανεξάρτητη Κίνηση Δημοτικών Υπαλλήλων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες