ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Σύσκεψη για την "ΟΜΟΝΟΙΑ".

Συνήλθε το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 και ώρα 1100, σε τακτική σύσκεψη το Διευρυμένο Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» στους Αγίους Σαράντα, υπό τον Γενικό Πρόεδρο κ. Βασίλη Μπολάνο.

Το Προεδρείο εξέτασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτής.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν το ...
Γενικό Προεδρείο ήταν η νέα διοικητική διαίρεση στο γεωγραφικό χώρο οπού παραδοσιακά μένει σε σημαντικό αριθμό η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, τα θέματα παιδείας, θέματα ιδιοκτησίας (ιδιόκτητα και ιδιοκτησία της Εκκλησιάς) αλλά και τα σοβαρά γεγονότα με τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις στους Δρυμάδες της Χιμάρας όπου κατεδάφισαν νόμιμα κτήρια Ελλήνων.

Για την προτεινόμενη Διοικητική Διαίρεση από την κυβέρνηση, η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στα προτεινόμενα σενάρια για την περιοχή της Χιμάρας και αντιπροτείνει την πέμπτη εκδοχή με την συνένωση αυτής με την επαρχεία Λουκόβου. Το Γενικό Προεδρείο αποφάσισε να ενταθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη του άνωθεν στόχου με την ενημέρωση όλων των Ευρωπαϊκών και Διεθνών παραγόντων, αλλά και την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ήδη ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» έχει ενημερώσει γραπτώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα την κυβέρνηση αλλά και τους διεθνείς φορείς.

Στα θέματα παιδείας αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι έως σήμερα προσπάθειες και η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των ελληνικών σχολείων με κατάλληλα συγγράμματα από την έναρξη της νέας χρονιάς για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα των τριών τελευταίων ετών.

Στο θέμα του ιδιοκτησιακού οι έπαρχοι ενημέρωσαν το Προεδρείο για την στασιμότητα που υπάρχει σε πολλές δικαστικές διαμάχες με «κατ επίφαση» πρώην ιδιοκτήτες, και ταυτόχρονα κατήγγειλαν τα στημένα δικαστήρια με πλαστογραφημένα στοιχεία που υφαρπάζουν ιδιοκτησίες της Ελληνικής Κοινότητας και της Εκκλησίας. Το Προεδρείο αποφάσισε να συνεχιστεί η προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς και ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι διεθνείς οργανισμοί για την καταπάτηση που γίνεται εις βάρος της ΕΕΜ.

Στο θέμα των κατεδαφίσεων, το Προεδρείο ενημερώθηκε για την επιλεκτικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση στην κατεδάφιση κτηρίων που ανήκαν σε μέλη της μειονότητας, εκ των οποίων οι πλειοψηφία είχε νόμιμη άδεια οικοδομής.

Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση Ράμα να ασχοληθεί σοβαρά ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση εις βάρος της ΕΕΜ και να βρεθούν λύσεις για την βελτίωση των προβλημάτων που απασχολούν την κοινότητα μας.

Άγιοι Σαράντα 12 Ιουνίου 2014


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 6/12/2014 02:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σύσκεψη για την "ΟΜΟΝΟΙΑ"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες