ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Νίκη Φωτόπουλου στη ΔΕΗ.

Προσωπική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός στη ΔΕΗ, την ώρα μάλιστα που επιχειρεί να την ξεπουλήσει και να την παραδόσει σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερψήφισαν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ την παράταξη των Φωτόπουλου - Αδαμίδη, καταποντίζοντας την κυβερνητική παράταξη ΔΑΚΕ, η οποία εάν ήταν πρώτη θα ...
έδινε επιχείρημα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θέλουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι έχουν μπλοκάρει την πώληση του 66% των υποδομών και των δικτύων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Τώρα, ήρθε και το αποτέλεσμα του συνεδρίου των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αφαιρεί από τον Σαμαρά το επιχείρημα ότι θέλουν την πώληση της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι! Το αποτέλεσμα της κάλπης δίνει 12 έδρες στο ΕΑΜΕ (Φωτόπουλος - Αδαμίδης) και 10 έδρες στη ΔΑΚΕ, η οποία ενώ αρχικά είχε το προβάδισμα, τελικά έμεινε δεύτερη, Πώς όμως φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που δικαιώνει τον Νίκο Φωτόπουλο;

Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια έχει εκπονήσει σχέδιο δημόσιας αποδόμησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να ακυρώσει στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας τόσο τις αποκαλύψεις της όσο και τα πρόσωπα που τις έκαναν και αφορούσαν το πάρτι που διεξάγεται στη ΔΕΗ από τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Μέρος του σχεδίου περιλάμβανε αλλεπάλληλες διώξεις (αλλά και αλλεπάλληλες αθωώσεις στη συνέχεια λόγω των αβάσιμων κατηγοριών) όσο και κατασκευασμένους δημαγωγικούς εξευτελισμούς που υπέστησαν από μερίδα των ΜΜΕ, τόσο ο Νίκος Φωτόπουλος όσο και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στο σύνολο τους, προκειμένου να τρωθεί το κύρος τους και ακυρωθούν οι καταγγελίες που έχουν κάνει τόσο για την διαχείριση στην επιχείρηση σε σχέση με μεγάλο επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα στην ενέργεια όσο και για το χαράτσι.

Μέρος του σχεδίου, το πιο κρίσιμο ίσως για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ήταν ο έλεγχος του συνδικαλιστικού οργάνου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την κυβέρνηση.Σε αυτό μάλιστα ενεπλάκη προσωπικά τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικά στελέχη.

Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς στη Βουλή επιτέθηκε τουλάχιστον δυο φορές ονομαστικά στον σημερινό εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τη στοχοποίηση συνέχισαν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, σε τηλεοπτικές εκπομπές "φιλικού περιβάλλοντος" με σκοπό τη διαμόρφωση ενός κλίματος απαξίωσης στο πρόσωπο του Φωτόπουλου. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Φωτόπουλος είναι ο φυσικός ηγέτης των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ότι έχει το κύρος όπως αποδείχθηκε να οργανώσει την άμυνα των εργαζομένων στην κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να πουλήσει την ΔΕΗ στους ιδιώτες με προφανείς επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια της ενεργειακής επάρκειας όσο και στην αύξηση των τιμολογίων.

Αυτό εξηγεί γιατί γίνονται επιθέσεις στο Φωτόπουλο ενώ δεν είναι σήμερα πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Ένας επιπλέον λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει δικαιώσει τον Νίκο Φωτόπουλο και αναγνώρισε δημόσια την αξία των αποκαλύψεων του σχετικά με τα συμφέροντα που έχουν στοχοποιήσει την ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο οι καταγγελίες Φωτόπουλου έχουν μπει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει διαμηνύσει πως οι πολιτικές επιχειρηματικές και διοικητικές ευθύνες όσων συμμετάσχουν στην πώληση της ΔΕΗ είναι θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Το αποτέλεσμα του συνεδρίου της ΔΕΗ, δικαιώνει απόλυτα τον Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος αναδεικνεύεται σε "κακός δαίμονα" για το κυβερνητικό σχέδιο να πουλήσει τη ΔΕΗ αντί πινακίου φακής. Ο Φωτόπουλος μπήκε σε ρόλο αρχιτέκτονα ξανά και άλλαξε τα δεδομένα. Συνέβαλε να συνεργαστούν και να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που δεν συμφωνούν να πουληθεί η ΔΕΗ.

Συνεργάστηκαν η παράταξη του ίδρυσε ο ίδιος με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ενός τμήματος της παλιάς ΠΑΣΚΕ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και παρατάξεων από περιφερειακά σωματεία της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ αντικυβερνητικό μέτωπο που σίγουρα τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 6/16/2014 09:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Νίκη Φωτόπουλου στη ΔΕΗ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες