ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Το προφίλ των εμπρηστών.

Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ, ε.α, Νομικού. 

Από την πρόσφατη Μελέτη μου(1), πέραν των σημαντικών και πολύ χρήσιμων συμπερασμάτων που προέκυψαν για την εγκληματικότητα των εμπρησμών στην Ελλάδα, σκιαγραφείται μέσω αυτής παράλληλα και το προφίλ των εμπρηστών, το οποίο, ανά νομοτυπική μορφή των εγκλημάτων εμπρησμού είναι διαφορετικό και έχει ως εξής:...


I) Προφίλ εμπρηστή*.
Άνδρας, ποσοστό (93,2%).
Ενήλικας, ποσοστό (87,4%).
Ψυχικά υγιής, ποσοστό (99,7%).
Μεσήλικας, ηλικίας κυρίως (35 – 59) ετών, ποσοστό (44,2%).
Άγαμος, ποσοστό (49,3%).
Βαθμός μόρφωσης, στοιχειώδους εκπαίδευσης, ποσοστό (71,6%).
Εργαζόμενος, ποσοστό (66,1%).
Εργάτης, ποσοστό (41,8%).
Το επάγγελμά του ανήκει κυρίως στην Γενική Κατηγορία Επαγγελμάτων ''Τεχνίτες και Εργάτες'', ποσοστό (32,9%).

Τέλεσε τον εμπρησμό κυρίως:
1) Αττική, ποσοστό (26,5%).
2) Μακεδονία, ποσοστό (21,9%).
3) Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, ποσοστό (10,9%).

Τέλεσε τον εμπρησμό σε περιοχή (οικισμό) με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, ποσοστό(55,1%).
Η κατοικία του ήταν σε περιοχή (οικισμό) με πληθυσμό άνω των 1.000 κατοίκων, ποσοστό(48,8%).

ΙΙ) Προφίλ εμπρηστή σε δάση*.
Άνδρας, ποσοστό (91,6%).
Ενήλικας, ποσοστό (97,1%).
Ψυχικά υγιής, ποσοστό (99,9%).
Μεσήλικας, ηλικίας κυρίως άνω των 45 ετών, ποσοστό (63,4%).
Έγγαμος με παιδιά, ποσοστό (77,5%).
Βαθμός μόρφωσης, στοιχειώδους εκπαίδευσης, ποσοστό (75,2%).
Εργαζόμενος, ποσοστό (67,8%).
Εργαζόμενος για λογαριασμό του, ποσοστό (58,3%).
Το επάγγελμά του ανήκει κυρίως στην Γενική Κατηγορία Επαγγελμάτων ''Γεωργία, Δασοκομία, Αλιεία, Θήρα, Ζωοκομία'', ποσοστό (31,8%).

Τέλεσε τον εμπρησμό σε δάση κυρίως:
1) Μακεδονία, ποσοστό (25,3%).
2) Πελοπόννησο, ποσοστό (18,7%).
3) Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, ποσοστό (14,4%).

Τέλεσε τον εμπρησμό σε δάση σε περιοχή (οικισμό) με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων,ποσοστό (72,7%).

Η κατοικία του ήταν σε περιοχή (οικισμό) με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, ποσοστό(57,7%). Σημείωση(*): βλ. '' Τυπολογία εμπρηστών και το προφίλ του πυρομανή εμπρηστή'' στο Βιβλίο Ανδριανού Γκουρμπάτση ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ: Η εγκληματολογική έρευνα'', Εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα, 2013, σελ. 261, 264 επ.

Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ, ε.α, Νομικού, Μελέτη ''Εγκληματικότητα των Εμπρησμών και Προφίλ των Εμπρηστών (2000 - 2010), η οποία σύντομα θα αναρτηθεί στο blog Εγκληματικότητα των Εμπρησμών


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/18/2014 05:57:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το προφίλ των εμπρηστών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες