ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Η συνταγή της αυτοκαταστροφής.

Γράφει ο Άρης Παπαμιχαήλ*.
Το πρόβλημα της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας δεν είναι ο υπερδανεισμός του Δημοσίου, οι περικοπές των αμοιβών, η ύφεση, η υπερφορολόγηση, οι απολύσεις, η α(ν)εργία. Δεν είναι το μνημόνιο, ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας και η τρόικα.

Στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε ηθική κρίση, κρίση αρχών, αξιών, αγωγής και παιδείας που λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις, έχοντας ...
εξαπλωθεί ομοίως και συγχρόνως σε Πολιτεία και Πολίτες.
Σημαίνει ακόμη ότι έχουν εισβάλει εντός των τειχών της Ελληνικής Πολιτείας ξένα ήθη και έθιμα, ένας σύγχρονος Εφιάλτης, με την ευθύνη ξενόδουλων και νοσηρών κλειδοκρατόρων και ελαστικής ηθικής πολιτών.
Και ακόμη πως το κακό έχει λάβει μορφή Εθνοκτόνου θεσμού καθιστάμενο νόμος ενός νοσηρού, αυτοκαταστροφικού κράτους που απειλεί τη ζωή του Έθνους.

Η απάντηση στο πρόβλημα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής μας κατάπτωσης και το φάρμακο που μπορεί να ξεριζώσει την κακή επίδραση από το μόρφωμα του νεοταξισμού, ισοδύναμου του νεοναζισμού, είναι το αρχέγονο Ελληνικόν Ιδεώδες που διαπερνάει ολόκληρη την ύπαρξη του Ελληνισμού και σχηματοποιεί την μήτρα από την οποία ξεπήδησε ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Ένα τέτοιο ιστορικό παράδειγμα και πρότυπον εκφράζει το Σπαρτιατικό Ιδεώδες, προσωποποίηση της Ελληνικής βιοθεωρίας και κοσμοθεωρίας, του ελληνικού ζειν – ευ ζειν και της κοσμοαντίληψης μέσα από συγκεκριμένους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.

Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά το πέρασμα του Λυκούργου,τον 8ο π.χ. αιώνα, η πίστη των Σπαρτιατών στην ορθότητα των Νόμων που τους άφησε και η ευλαβική εφαρμογή των, κατέστησαν την Σπάρτη και τους Σπαρτιάτες παγκόσμιο Σύμβολο και Πρότυπο, Αρετής και Ανδρείας.

Ονομάζονταν «Όμοιοι» και ήταν πραγματικά «όμοιοι» σε όλα, στον κλήρο, στα δικαιώματα, στις υποχρεώσεις. Ήταν Ευσεβείς και Ένθεοι και έθεταν την Ελευθερία και τους Νόμους υπεράνω της ζωής των.
Η Ελληνική Αγωγή και Παιδεία που εδίδετο στους πολίτες έφεραν την ευημερία και την ειρήνη στην Πολιτεία.
Το να πετάξεις την ασπίδα σου στη μάχη, αφήνοντας εκτεθειμένο τον παραστάτη σου στα όπλα του εχθρού, ισοδυναμούσε με εσχάτη προδοσία, αλλά και η μεμονωμένη συσσώρευση πλούτου εκ μέρους των Σπαρτιατών, εθεωρείτο εσχάτη προδοσία με τιμωρία την εσχάτη των ποινών, τον Καιάδα.

Η διαφθορά του πνεύματος, η διαφθορά της ψυχής, έχει ως αφετηρία την υποδαύλιση των παθών, την παράδοση του ανθρώπου στο «άλογο» φυσικό του στοιχείο, την μετάδοση της ψυχικής νόσου σε άλλους και εν τέλει την κατάρρευση και τον «θάνατο» της πολιτείας. Το Σπαρτιατικό Ιδεώδες είναι αυτό που ταιριάζει σήμερα στον Έλληνα που αφέθηκε, που αλώθηκε από τον ύπουλο εχθρό της απληστίας και του φιλοτομαρισμού.

‘Οσοι σκεπτόμενοι ας αναλογιστούμε την δική μας ευθύνη για τα δεινά που βρήκαν την Πατρίδα μας. Ο φιλοτομαρισμός, η ανηθικότητα, ο «ωχαδερφισμός», η απομάκρυνσή μας από την Ελληνική Αγωγή και Παιδεία, από τις Αρχές και Πρότυπα της Ελληνικής Ιστορίας αποτελούν την τέλεια συνταγή αυτοκαταστροφής και αφανισμού του Έθνους μας.

Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει ακόμα δόκιμος χρόνος, δεν πρεσβεύω ρόλο «Μεσσία», «ξερόλα», «ειδικού», «δασκάλου», «ηγέτη» ή ότι άλλο.
Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα ...

Βλέπω όμως την Πατρίδα μας να χάνεται καθημερινά, βλέπω την απελπισία να καταλαμβάνει όλο και περισσότερους Έλληνες και ένοιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τον συλλογισμό μου.*Άρης Παπαμιχαήλ
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/19/2014 10:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η συνταγή της αυτοκαταστροφής."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες