ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για τον ΤΑΡ.

Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης της Ηπείρου με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑP), εφ’ όσον υπάρχει ενδιαφέρον από καταναλωτές απαντάει το ΥΠΕΚΑ στον Σταύρο Καλογιάννη.

Απαντήσεις έδωσαν το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΠΕΚΑ) και οι εμπλεκόμενοι Οργανισμοί (ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ) στην Ερώτηση (υπ’ αρ. πρωτ. 8064/2014), που είχε καταθέσει ο Σταύρος Καλογιάννης στη Βουλή, με θέμα τη σύνδεση της Ηπείρου με τον ...
Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑP).
Ο αγωγός αποτελεί επένδυση που καλύπτεται από ιδιωτικά κεφάλαια και υλοποιείται σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 περί Ανεξάρτητων Συστημάτων Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).

Όπως είναι γνωστό, ο αγωγός TAP θα διασυνδέσει την Τουρκία, την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία, και έχει συνολικό μήκος 870 χιλιομέτρων.

Εντός της Ελλάδας, ο εν λόγω αγωγός θα έχει όδευση που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Ν. Έβρου και θα καταλήγει στα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Ν. Καστοριάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης του TAP με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου σε τρία σημεία.

Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης στον ελληνικό χώρο ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και, με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας υλοποίησης του έργου «Trans Adriatic Pipeline AG», αναμένεται να δημιουργηθούν 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Η έναρξη λειτουργίας του αγωγού, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, προγραμματίζεται για το 2015. Στην απάντησή της στον Σταύρο Καλογιάννη η ΔΕΣΦΑ ΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι:
« η Ελληνική Δημοκρατία συμφώνησε με την κοινοπραξία του TAP την υλοποίηση σημείων διασύνδεσης του νέου αγωγού με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και με δίκτυα διανομής που θα αναπτυχθούν στην Ελληνική Επικράτεια. Η δέσμευση αυτή των δύο μερών αποτυπώθηκε στη Σύμβαση Φιλοξενούσας Χώρας που υπεγράφη στις 26.06.2013, κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο [ΦΕΚ Α’ 267/10.12.2013] και αποτελεί το πρώτο βήμα για πιθανή τροφοδότηση νέων περιοχών της χώρας με Φυσικό Αέριο».

Όσον αφορά την επέκταση του ΕΣΦΑ σε νέες περιοχές, όπως η Ήπειρος, η ΔΕΣΦΑ ΑΕ επισημαίνει ότι «εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ και βασική προϋπόθεση για τέτοια επέκταση αποτελεί η έκφραση ενδιαφέροντος από μεγάλους καταναλωτές ή εταιρείες Παροχής Αερίου».

Ο Σταύρος Καλογιάννης διαβίβασε τις σχετικές απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ στην Περιφέρεια Ηπείρου, ζητώντας να διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό η δυνητική ζήτηση φυσικού αερίου από μεγάλους καταναλωτές της Ηπείρου, όπως είναι οι Βιομηχανικές Περιοχές, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μεγάλες βιομηχανίες και άλλοι. Το σχετικό υπόμνημα πρέπει να υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ, ώστε, με τεκμηριωμένο τρόπο, να διεκδικήσουμε τη σύνδεση της Ηπείρου με τον αγωγό.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/12/2014 02:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απάντηση του ΥΠΕΚΑ σε ερώτηση του Σ. Καλογιάννη για τον ΤΑΡ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες