ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Σταύρος Καλογιάννης: "Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στην Ιόνια οδό".

Με τον Υπουργό Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε σήμερα, ο Σταύρος Καλογιάννης και επισκέφθηκε εργοτάξια της Ιόνιας οδού. Ο Σταύρος Καλογιάννης έδωσε στον Υπουργό συνοπτικό υπόμνημα με τα πιο σοβαρά εκκρεμή θέματα που αφορούν στο νομό Ιωαννίνων επισημαίνοντας:

• Ιόνια οδός και Ε-65: Οι εργασίες στους δύο αυτοκινητόδρομους επανεκκίνησαν το 2013, μετά την πλήρη ακινησία της διετίας 2010-2011. Όμως για να έχουμε πλήρη ανάπτυξη των...
εργοταξίων καθ’ όλο το μήκος τους και να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα, πρέπει:
για την Ιόνια οδό, να οριστικοποιηθεί η απομάκρυνση του στρατοπέδου, που βρίσκεται στη θέση «Αβγό», και να εγκριθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το εν λόγω τμήμα,
για τον Ε-65, να οριστικοποιηθεί η χάραξη του τμήματος μετά τα Τρίκαλα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να συναντήσει την Εγνατία οδό όσο το δυνατό πλησιέστερα των Ιωαννίνων.

• Οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά: Ο οδικός αυτός άξονας, ο οποίος αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής όχι μόνο για τον νομό Ιωαννίνων αλλά και για την Ελλάδα, καθώς ανήκει στο βασικό κορμό του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, θα δώσει μεγάλη ώθηση και στην διασυνοριακή συνεργασία. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 230.000.000 €.
Δεδομένου ότι ο άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η άμεση χρηματοδότησή του. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε το έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς έχουν κινηθεί από το 2012 όλες οι σχετικές διαδικασίες.

• Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 35% του συμβατικού αντικειμένου, καθώς υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στον αρχικό σχεδιασμό του, ενώ χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε, το 2013, μετά από πολλές συσκέψεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, αντί της κατασκευής νέου κτιρίου αεροσταθμού εμβαδού 10.400 τμ, η αξιοποίηση του υπάρχοντος αεροσταθμού, με παράλληλη αναβάθμισή του και η προσθήκη νέου κτιρίου με υπόγειο για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, δηλαδή νέος αεροσταθμός συνολικής επιφάνειας 3.500 τμ. περίπου.
Ο προϋπολογισμός των υπολειπόμενων εργασιών της νέας πρότασης εκτιμάται σε 8 εκατ. €, έναντι των 21 εκατ. € της αρχικής πρότασης.
Το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί για την ολοκλήρωση των τροποποιημένων μελετών ήταν ο Σεπτέμβριος 2013. Δυστυχώς όμως μόλις την περασμένη εβδομάδα η ΥΠΑ έστειλε τις μελέτες στο Υπουργείο Υποδομών προς έγκριση. Πρέπει να εγκριθούν οι μελέτες εφαρμογής και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο.
• Τραμ Ιωαννίνων: Με την από αρ. πρωτ. 406/25.07.2013 επιστολή μου σας έχω ενημερώσει αναλυτικά για την προοπτική κατασκευής και λειτουργίας τραμ στα Ιωάννινα και για τις ενέργειές μου επί του θέματος.
Στους βασικούς άξονες αναπτυξιακής στρατηγικής της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, περιλαμβάνεται η κατασκευή και συμπλήρωση των δικτύων υποδομών, ειδικότερα δε των ενεργειακά και περιβαλλοντικά βιώσιμων μεταφορών, με έμφαση στις αστικές περιοχές.
Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, βάσει της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων (ΡΣΙ), έχουν σχεδιαστεί από το 2009 οι βασικές γραμμές ενός δικτύου τραμ. Στη συνέχεια, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπόνησε μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την κατασκευή και λειτουργία τραμ στα Ιωάννινα.
Σας έχω ήδη διαβιβάσει τη μελέτη σκοπιμότητας, απόσπασμα της μελέτης του ΡΣΙ και οριζοντιογραφία του έργου. Τα ίδια έγγραφα και σχέδια έχω καταθέσει και στην Αττικό Μετρό ΑΕ. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του τραμ.

• Έργα που χρηματοδοτούνται από το ΤΕΟ: Μετά την απόφαση κατάργησης του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) και καθώς οι σχετικές διαδικασίες ώστε να περάσουν τα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο έργα στην αρμόδια Διεύθυνση (Δ3) του Υπουργείου Υποδομών δεν έχουν ολοκληρωθεί, δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα με την υλοποίηση αυτών των έργων. Παρακαλώ να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και να συνεχίσει η κατασκευή των χρηματοδοτούμενων από το ΤΕΟ έργων σε όλη τη χώρα, που αφορούν ουσιαστικά στην συντήρηση και αποκατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά θα ορίσει συνάντηση και με τον Υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να προωθηθεί το έργο, ενώ για το αεροδρόμιο αναγνώρισε τα σοβαρά προβλήματα της ΥΠΑ και τόνισε ότι εντός έτους τα έργα θα ολοκληρωθούν.

Για το τραμ δήλωσε ότι είναι θετικός και θα δει τον σχετικό φάκελλο ενώ για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΤΕΟ ανέφερε ότι θα λυθούν αμέσως το επόμενο διάστημα. Για τις εξελίξεις στο θέμα του ΤΕΟ ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔΜΕΔΕ/Ηπείρου κ. Κ. Ντάτση.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/19/2014 11:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Σταύρος Καλογιάννης: "Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στην Ιόνια οδό"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες