ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από nikos

Π. Καμμένος: " Προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν σαν πατερίτσες της ΝΔ."

Συνέντευξη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και στο δημοσιογράφο Κώστα Σαλαμούρα.

-Γιατί ένα κίνημα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές βρέθηκε δύο χρόνια μετά στο 3,5%, χάνοντας περίπου 500.000 ψηφοφόρους;
-Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των εθνικών και των ευρωεκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% των ευρωπαϊκών κομμάτων στις ...
ευρωεκλογές έχουν χαμηλότερο ποσοστό. Από κει πέρα, είναι αλήθεια ότι υπήρχε συμπίεση στους ΑΝ.ΕΛ.

 Ο πόλεμος που έγινε με το ξεκίνημά μας ήταν σε πολλά επίπεδα. Ο πρώτος ήταν από τα MME. Είμαστε αποκομμένοι σχεδόν από όλα τα κανάλια. Στον έντυπο Τύπο δεν είχαμε εφημερίδες οι οποίες θα φιλοξενούν το πρόγραμμά μας. Περισσότερο φιλοξενούν ερωτήσεις του τύπου που μου κάνετε εσείς σήμερα. Το κίνημα ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, παρά τον πόλεμο που προανέφερα και ακόμη παρά τον οικονομικό πόλεμο.

Να σας πω ένα παράδειγμα: Από τα 7.000.000 ευρώ που δόθηκαν στα κόμματα, οι ΑΝ.ΕΛ. με ποσοστό 7,5% πήραν μόλις 52.000 ευρώ, τα οποία ακόμη δεν έχουμε εισπράξει επειδή είναι δεσμευμένα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι επιθέσεις λάσπης που δεχόμαστε από μέσα ελεγχόμενα έχουν καταφέρει να μειώσουν το ποσοστό μας.

-Θεωρείτε ότι έχετε ευθύνες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Έχετε κάνει λάθη;
-Ουδείς αλάνθαστος. Τα λάθη που κάναμε είναι πως επιτρέψαμε να περάσει η προπαγάνδα της Συγγρού ότι αποτελούμε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο δεν ισχύει. Έχουμε κάθετες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά θέματα. Πρώτα στα εθνικά θέματα.

 Οι ΑΝ.ΕΛ είναι ένα πατριωτικό κίνημα. Αναδείξαμε το θέμα της Θράκης, και γι’ αυτό υποψήφιος ήταν ο Τέρενς Κουίκ, όπου όλοι οι συνδυασμοί που στηρίζονταν από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν στους κόλπους τους πρόσωπα που υπέδειξε το τουρκικό προξενείο. Αναδείξαμε το Κυπριακό και είμαστε οι μόνοι που ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το σχέδιο Ανάν 2. Στα ελληνοτουρκικά αλλά και στο θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας, που αυτήν τη στιγμή πουλιέται από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον πολιτικό που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη προβάλλοντας δήθεν το όνομα Μακεδονία.
Οι προγραμματικές θέσεις μας σε σχέση με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τις επενδύσεις δεν πέρασαν στον λαό και αυτό ήταν ένα λάθος.

-Τι διαφορετικό θα κάνατε εάν ξεκινούσατε πάλι από την αρχή;
-Ακόμη και αν ξεκινούσαμε από την αρχή θα κάναμε τα ίδια. Κάποιοι προσπάθησαν τους ΑΝ.ΕΛ. να τους παρουσιάσουν σαν πατερίτσες της Ν.Δ. Ότι δηλαδή θα είναι η ΔΗ Μ ΑΡ. της Δεξιάς και θα χρησιμοποιηθεί για συγκυβέρνηση. Αυτό πίστεψαν και πολλοί βουλευτές που εγκατέλειψαν τους ΑΝ.ΕΛ. όταν είδαν ότι δεν πρόκειται να γίνουμε οι προδότες του ελληνικού λαού που θα εγκλωβίσουν πολίτες να τους ψηφίσουν και στη συνέχεια θα συγκυβερνήσουν. Ίσως αυτό που θα έκανα αν ξεκινούσαμε από την αρχή ήταν να μη δώσω τη δυνατότητα σε αυτούς να μας χρησιμοποιήσουν ως όχημα προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά.

-Εσείς, ένας νέος πολιτικός, που ευαγγελίζεστε νέο ύφος και ήθος, αφήνετε να εννοηθεί ότι όσοι φεύγουν από το κίνημα εντάσσονται σε σχέδιο αποστασίας και πως κάποιοι από αυτούς είτε χρηματίζονται είτε εκβιάζονται. Έχετε στοιχεία;
-Δεν αφήνουμε να εννοηθεί, το λέμε σαφώς. Αυτοί που αποχώρησαν δεν το έκαναν λόγω πολιτικών διαφορών. Δεν λέει κανείς ότι φεύγει γιατί έχει διαφορετική πρόταση. Χωρίς καν να εξηγείται ο λόγος, αυτό που κάνουν είναι λίγες μέρες μετά την αποχώρηση να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση και κάποιοι να εκλιπαρούν γι' αυτό.

Θα σας θυμίσω ότι οι πρώτοι που έφυγαν ήταν ο κ. Zώης, ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Σταμάτης και η πρώτη δήλωση που έκαναν μέσω του τρίτου ήταν να ζητήσουν από τον κ. Σαμαρά να δείξει μεγαλοψυχία και να τους καλέσει κοντά του. Κάλεσε μόνο τον κ. Μαρκόπουλο, που είχε εκλεγεί, και τους υπόλοιπους τους άφησε.

Όσον αφορά τους εκβιασμούς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα το κράτος λειτουργεί ως καθεστώς και χρησιμοποιεί εισπρακτικούς μηχανισμούς, όπως το ΣΔΟΕ, προκειμένου να πιέσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Εγκαταλείπουν τη «λίστα Λαγκάρντ», το μαύρο πολιτικό χρήμα και τη μεγάλη φοροδιαφυγή και ασχολούνται με ελεύθερους επαγγελματίες πολιτικούς για χρήσεις περασμένης δεκαετίας και για ποσά της τάξεως των 2.000 και 3.000 ευρώ. Αυτά γίνονται για να πιεστούν οι βουλευτές.
Αν κάποιοι εκβιάζονται, αυτό θα το αποδείξει ο χρόνος.

-Θεωρείτε ότι η ρητορική για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σας έκανε κακό;
-Το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε ξεκαθαρίσει εκατοντάδες φορές και δεν έχει περάσει γιατί αποτελεί το κύριο όπλο της κυβερνητικής προπαγάνδας κατά των ΑΝ.ΕΛ. Εμείς δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με κανέναν που δεν θα δεχθεί τις «κόκκινες» γραμμές μας. Εκτός από τα εθνικά θέματα που προείπα, «κόκκινη γραμμή» υπάρχει και για το θέμα των ευρωπαϊκών επιλογών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον με τη στάση που κρατά για τη στήριξη του Γιούνκερ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ανήκουμε στο κόμμα των αντιφεντεραλιστών με τον Κάμερον. Η θέση είναι καθαρά απέναντι στον κ. Γιούνκερ, που στηρίζουν από κοινού Tσίπρας, Σαμαράς και Βενιζέλος.

-Υπάρχει περίπτωση και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαζόσασταν με τη Νέα Δημοκρατία;
-Η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή της Ευρώπης των λαών δεν υφίσταται. Είναι μια Πολιτική Άνοιξη με ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ανατρέπουν τις απόψεις του Εθνάρχη και της ιδρυτικής διακήρυξης της Ν.Δ., συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ και το καλύπτει σε σκάνδαλα και δίνει ασυλία σε ανθρώπους του που θα έπρεπε να βρίσκονται προφυλακισμένοι. Συγκεκριμένα, στον κ. Βενιζέλο, στον κ. Παπακωνσταντίνου και σε άλλους, οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε τεράστια σκάνδαλα, όπως στο θέμα της ένταξης της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

Η μία και μόνη εξεταστική που έλεγε ο κ. Σαμαράς έχει ανατραπεί. Αυτήν τη στιγμή διορίζεται υπουργός Οικονομικών ο τέταρτος στη σειρά άνθρωπος του Σημίτη. Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει την πολιτική που του επιβάλλουν οι δανειστές. Οι δανειστές έβαλαν επί Παπανδρέου στο Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου, στενό συνεργάτη του κ. Σημίτη, ο οποίος αλλοίωσε τα στοιχεία και έβαλε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης.

Εν συνεχεία παρέδωσαν τη χώρα στον δεύτερο συνεργάτη του κ. Σημίτη, στον κ. Παπαδήμο, που προχώρησε στην εγκληματική ενέργεια του PSI, την οποία έκανε σε συνεργασία με τους επόμενους δύο υπουργούς Οικονομικών, τον κ. Στουρνάρα, σημερινό διοικητή της ΤτΕ, και τον κ. Χαρδούβελη, και αυτός στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη. Συνεργασία λοιπόν με την κυβέρνηση Σημίτη που στηρίζει η Ν.Δ. δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει.

-Μια υποθετική ερώτηση. Σε εθνικές εκλογές οι ΑΝ.ΕΛ. είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία. Με ποιον θα συνεργαστείτε;
-Θα καταθέταμε τον εθνικό σχεδιασμό που έχουμε καταθέσει για κάθε υπουργείο και θα καλούσαμε όλες τις δυνάμεις να έρθουν να συνεργαστούν. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα παίρνει εντολές από το Βερολίνο και που θα δώσει πάλι τη δυνατότητα να ξεκινήσει η πρωτογενής παραγωγή. Όταν ο ελληνικός λαός καταδικάσει τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν δυνάμεις που θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα από το τούνελ.

-Τα στελέχη που αποχωρούν από τους ΑΝ.ΕΛ. σας καταλογίζουν εμμονές σε διάφορα ζητήματα και ότι παίρνετε αποφάσεις μέσω των social media.
-Τις αποφάσεις τις παίρνω μέσα από τα social media και μάλιστα με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, οι οποίες θα ενταθούν. Θα δοθεί η δυνατότητα στα μέλη μας να ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου για αποφάσεις που έχουν να κάνουν με νομοσχέδια ή πολιτικές επιλογές. Αυτό για όσους ανήκουν στους παλαιοκομματικούς χώρους θεωρείται μειονέκτημα, εμείς το θεωρούμε πλεονέκτημα.
Όσον αφορά τις εμμονές, θα παραμείνουμε εμμονικοί στο θέμα των επιτρόπων στα υπουργεία, στο να μην είναι δυνατόν η Βουλή να αποφασίζει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, στο ότι θα συγκρουόμαστε με συμφέροντα που εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνόμια όταν υπάρχουν 2.100.000 άνεργοι, 3.000.000 ανασφάλιστοι και το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλείνει.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 6/16/2014 09:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Π. Καμμένος: " Προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν σαν πατερίτσες της ΝΔ." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες