ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Άκης

Σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού Τιράνων.

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος.
Φωτογραφία: Σπύρος Διαμάντης.

Τίρανα: Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα χαράς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στα Τίρανα η τελετή εγκαινίων του νέου Καθεδρικού ναού της Αναστάσεως του Χριστού, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, με τη συμμετοχή των πατριαρχών Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, Σερβίας κ. Ειρηναίου, Ρουμανίας κ. Δανιήλ και των...
αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Βαρσοβίας κ. Σάββα και Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.
Μαζί τους συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο πρόεδρος της Βουλής Ιλίρ Μέτα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχος Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, οι οποίοι και δέχτηκαν επισήμως τους προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Ο ναός που κατασκευάστηκε επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, με επιρροές από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως είναι το ζωντανό σύμβολο της αναγέννησης της Ορθοδοξίας στην γειτονική χώρα. .

«Η παρούσα ημέρα επισφραγίζει μια ιστορική περίοδο πάθους, ταφής και αναστάσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος που σημείωσε πως «είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι σε μια εποχή αβεβαιότητος και αναταραχών η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας με την παρουσία της και τις πολύπλευρες κοινωνικές πρωτοβουλίες της , τόνωσε την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα του ορθοδόξου λαού και γενικότερα της αλβανικής κοινωνίας».

. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο στους συμβολισμούς που εμπεριέχονται στο κτίριο του νέου Καθεδρικού των Τιράνων για τον οποίο ευχήθηκε να καταστεί «σύμβολο μιας Ορθοδοξίας ανοικτής στην οικουμένη, στον σύγχρονο κόσμο». Χώρος όπου θα βιώνεται και θα κηρύσσεται το Μυστήριο του «εν Τριάδι Θεού, εν Χριστώ, η Θεία Οικονομία δια του Αγίου Πνεύματος», αληθινό φυτώριο πνευματικής καλλιέργειας πιστών, με αναστάσιμη συνείδηση που αγκαλιάζει όλη την οικουμένη και ακτινοβολεί την αλήθεια την δύναμη και το κάλος της Ορθοδοξίας.


. Κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη που χαιρέτισε προσωπικά τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, τα εγκαίνια του ναού της Αναστάσεως στα Τίρανα, αποτελεί «απόδειξιν του ότι η Ανάστασις είναι πραγματικότης διότι η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας, η άλλοτε σχεδόν νεκρά, μετά τους αθεϊστικούς διωγμούς ήδη εβρίσκεται ζώσα και πλήρης δυναμισμού και δημιουργικότητος». Μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για «θαύμα αναγεννήσεως» αναφερόμενος στην περίπτωση της Εκκλησίας της Αλβανίας, συγχαίροντας όσους εργάστηκαν γι αυτό, με πρωτεργάτη τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο.

. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος της Θείας Λειτουργίας των εγκαινίων παρακολούθησε όχι μόνο πλήθος πιστών, αλλά και σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, δείγμα του κύρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας παρά τις επιθέσεις που κατά καιρούς δέχεται από ακραία εθνικιστικά στοιχεία. .


Στο συλλείτουργο που ακολούθησε των εγκαινίων προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με συλλειτουργούς τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Σερβίας και Ρουμανίας, τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου, Αθηνών και Πολωνίας, καθώς και τον οικοδεσπότη Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 6/05/2014 09:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού Τιράνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες