ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Μήνυμα μιας απόφοιτης του ΚΕΘΕΑ: "Ο χρήστης ουσιών χρειάζεται δύο ευκαιρίες."

26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 2014.

«O χρήστης ουσιών χρειάζεται δύο ευκαιρίες. Την πρώτη πρέπει να τη δώσει ο ίδιος στον εαυτό του, πηγαίνοντας σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Τη δεύτερη πρέπει να του τη δώσει η κοινωνία, στηρίζοντας την προσπάθειά του για ένταξη. Τρία χρόνια ‘καθαρή’, μετά από 17 χρόνια στη χρήση - όπου έχασα τα πάντα- και δύο χρόνια στη φυλακή, πιστεύω ότι όλοι μπορούν τα καταφέρουν είναι θέμα ...
επιλογής.

Ένα σπρώξιμο χρειάζονται για να βγάλουν στην επιφάνεια τη δύναμη που κρύβουν βαθιά μέσα τους. Σήμερα εργάζομαι, κάνω εθελοντισμό, έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στα παιδαγωγικά, ζω μόνη μου συντηρώντας τον εαυτό μου, έχω χτίσει μια καινούργια σχέση με τους γονείς μου, έχω καινούργιους φίλους και κάνω όνειρα: να προσφέρω φροντίδα σε παιδιά που έχουν ανάγκη και να αποκτήσω ένα δικό μου. Όταν η κοινωνία στερεί από τους χρήστες ουσιών το δικαίωμα και τη δυνατότητα για θεραπεία και ένταξη, τους αποτελειώνει. Κανένας άνθρωπος δεν είναι καμένο χαρτί.»

Η Αθανασία, 37 ετών, είναι ένα από τα 93 άτομα που πριν από λίγες μέρες συμμετείχαν στην πρώτη για το 2014 Τελετή Αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ, μια τελετή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της προσπάθειας για απεξάρτηση και επανένταξη στην κοινωνία. Με το μήνυμά της θέλει να καταρρίψει «το μύθο της εξάρτησης ως ανίατης ασθένειας» και να υπογραμμίσει την ανάγκη για «στήριξη των χρηστών και των προγραμμάτων απεξάρτησης». Η εξάρτηση μπορεί και να προληφθεί και να θεραπευτεί.

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, που ενισχύουν τη χρήση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η στήριξη των προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης είναι το κλειδί για να δοθεί ουσιαστική διέξοδος σε χιλιάδες χρήστες και οικογένειες, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να μειωθεί το κοινωνικό και οικονομικό κόστος που συνδέεται με την εξάρτηση.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/26/2014 11:13:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Μήνυμα μιας απόφοιτης του ΚΕΘΕΑ: "Ο χρήστης ουσιών χρειάζεται δύο ευκαιρίες.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες