ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Τι να του πεις του ταλαίπωρου, απλού ψηφοφόρου;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Είναι βραδάκι που κάθομαι να γράψω . Οι πληροφορίες έχουν δημιουργήσει πραγματικό καταιγισμό. Το΄χω ξαναζήσει.

Δεν αναρωτιέμαι πια γιατί και πως ακούω αυτά που ακούω από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων .
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι που «επεξεργάζονται» τις ειδήσεις, επίσης δέχονται αυτό τον ...
αλλοπρόσαλλο καταιγισμό και δεν αποκλείω τη σοβαρή πιθανότητα να αποπροσανατολίζονται κι αυτοί, να «τα χάνουν» και από τις πολλές, αλληλοσυγκρουόμενες, αλαζονικές εντολές που παίρνουν και να …φρικάρουν.

Σκέπτομαι όμως ότι το τελικό, εκπεμπόμενο «συμπέρασμα» που δέχεται ο απλός πολίτης και το οποίο θεωρεί – σε πολύ μεγάλο ποσοστό- ως «θέσφατο», είναι στην ουσία ένα απίστευτο αποτέλεσμα αντιπαραγωγικής οικοτεχνίας, ένα οικογενειακό μπριάμ στην κατσαρόλα του οποίου , μετά την τοποθέτηση των θεωρούμενων ως βασικών υλικών, κάτι έχει «ρίξει» η γιαγιά την ώρα που δεν την έβλεπαν, κάτι έχει «χώσει» και η θεία Ελένη κάνοντας ότι το ανακατεύει, κάτι έχει προσθέσει και η ο ξάδελφος ο Λεωνίδας – που ήταν μάγειρας στο Στρατό και ισχυρίζεται ότι «το ξέρει το κόλπο»- πέρασε κι ο μπόμπιρας και πέταξε μέσα τη μισο- λιωμένη καραμέλα που δεν του άρεσε, φταρνίστηκε πάνω απ΄την κατσαρόλα και ο σκύλος…

Και αυτή είναι η είδηση που ο απλός πολίτης θεωρεί «θέσφατο», την πιστεύει και κρίνει σωστό και να την …κυκλοφορήσει στο περιβάλλον του ή στο καφενείο, να τη στείλει με sms στον μπατζανάκη ή την γκόμενα και ο κύκλος του γνωστού, νεοελληνικού « έτσι λένε» να αρχίσει να εξαπλώνεται , παραπληροφορώντας τους αποδέκτες.

Τι να πεις στον ταλαίπωρο πολίτη που σε σταματάει στο δρόμο, σε κοιτάζει στα μάτια και σε ρωτάει:  «Εσύ που ξέρεις, για πέσμου… τι γίνεται;»
Τι να του πεις, εκτός από μια συγγνώμη – για λογαριασμό άλλων- που επί δυο μήνες προσπαθούσες να τον πείσεις πόσο κακός Δήμαρχος ήταν ο Καμίνης και μετά, τον «υποχρέωσες» περίπου να τον ψηφίσει ;

Εκεί είναι που αναζητείς μια λίγο πιο υγιή, πιο ψύχραιμη, πιο αποστασιοποιημένη φωνή . Εγώ τη βρίσκω συνήθως στον καθηγητή Γιώργο Ζουγανέλη και στο zcode-gr.blogspot.jp.: «Ο Αλέξης Τρύπας φέρεται απο ΜΜΕ της εθνικοδήθεν προπαγάνδας να έχει καταλήξει σε τέσσερα ονόματα που θεωρεί ότι θα είναι ιδανικά για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Λούκα Κατσέλη, Βαρουφάκη, Πανταλάκη και Καραμούζη .
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα με γνώσεις για το τραπεζικό και δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να δει στη θέση του πρώτου ενοίκου της Τράπεζας της Ελλάδας τον Γιάννη Στουρνάρα.

Λένε ότι ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δώσει αυτή τη μάχη επηρεασμένος από τη συμβουλή που του έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας: «Πρόσεξε. Η μοναδική θέση που πρέπει να προσέξεις στην κυβέρνησή σου είναι αυτή . Εγώ έτσι την έπαθα.»

Και προσέξτε και την κατάληξή του :
«Σε επιλογές θα προηγούνται πάντα αυτοί που έχουν επιδείξει ήδη υπάκουη συμπεριφορά είτε στα φανερά είτε στα κρυφά μέχρι να πιαστούν. Τότε θα τους στείλουν να δίνουν διαλέξεις. να πάρουν θέσεις στην ΕΕ κλπ κλπ…»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/03/2014 09:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τι να του πεις του ταλαίπωρου, απλού ψηφοφόρου;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες