ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Τ. Κουίκ: " Aλαλούμ με τη διανομή τροφίμων σε άπορους της Ξάνθης."

"Ως εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜακεδονίας - Θράκης δηλώνω ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνουν «μπαλάκι» οι άποροι της Περιφέρειας μας από Υπουργείο σε Υπουργείο."

Την κρατική αναλγησία, τις επερχόμενες καθυστερήσεις καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την επικείμενη αλλαγή διαχείρισης του προγράμματος της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους, αφού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περνάει στο...
Υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος ως επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Δεν θα ανεχτούμε στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ να κάνουν «μπαλάκι» τους άπορους συνανθρώπους μας από Υπουργείο σε Υπουργείο»!ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ ΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ,
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΘΕΜΑ: «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»

Κύριοι Υπουργοί,
Άνευ περαιτέρω σχολίων σας παραθέτω το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «xanthitimes.gr», έτσι όπως κοινοποιήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αφορά στο λίαν σοβαρό ζήτημα της αλλαγής διαχείρισης του προγράμματος της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους.

Το πρόγραμμα «αλλάζει χέρια», φεύγει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας, με νέα προγραμματική σύμβαση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, με το αιτιολογικό ότι οι άποροι αποτελούν ομάδα «στόχου» αυτού του Υπουργείου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«16.000 Ξανθιώτες στο περίμενε για την δωρεάν διανομή τροφίμων.
Δυστυχώς, όσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Εργασίας και τη Γενική Γραμματεία της Πρόνοιας, προκειμένου να υλοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την δωρεάν διανομή τροφίμων, οι αιτήσεις και οι ανάγκες όλο και περσοτέρων Ξανθιωτών, λόγω της οικονομικής κρίσης μεγαλώνουν.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αποδεικνύει, ότι τα αντανακλαστικά της είναι νωθρά έως εγκληματικά αδιάφορα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αφού μέσα στην καρδιά της κρίσης, αποφάσισε στο γόνατο, χωρίς καμία μελέτη και προεργασία να εντάξει τους άπορους που μέχρι τώρα υποστήριζε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάτω από την ομπρέλα της Πρόνοιας.

Αυτό με τους ποιο ενθαρρυντικούς υπολογισμούς, λόγω της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας της απόφασης, υπάρχει το ενδεχόμενο, παρ όλο που οι Περιφέρειες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλαν εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται στο αρμόδιο πλέον Υπουργείο Εργασίας, να υλοποιηθεί πιθανών κοντά στον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν την ευθύνη είχε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όλη η προεργασία ήταν έτοιμη στους πρώτους μήνες κάθε χρόνου. Οι δικαιούχοι λάμβαναν κάθε χρόνο λάδι, τυρί γραβιέρα, ζυμαρικά και ρύζι».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:
1. Αντιλαμβάνεσθε ότι, αφού η διαδικασία περνάει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εργασίας, προκύπτουν ΑΜΕΣΑ σημαντικές καθυστερήσεις, με κύριο αποδέκτη συνανθρώπους μας, οικογένειες αλλά και μεμονωμένα άτομα, που στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης δοκιμάζονται σκληρά, και τους στερείτε έτσι βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, τυρί, ρύζι, ζυμαρικά;

2. Γιατί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αντί να υπάρχει μια απρόσκοπτη κι αδιατάραχτη συνέχεια σε τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα - που τα περιμένουν εναγωνίως οι δικαιούχοι και προσπαθούν τα μέγιστα οι συνεργαζόμενοι φορείς για να ανταπεξέλθουν στην υλοποίηση τους - με ενέργειες εκ του προχείρου και πλέον βαθειά αντικοινωνικές από την πλευρά της η μνημονιακή συγκυβέρνηση διαλύει τα πάντα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεων της;

3. Μπορείτε να διευκρινίσετε ΑΜΕΣΑ, εάν έχουν λάβει ενημέρωση και οδηγίες για την νέα αλλαγή διαχείρισης, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος, δηλαδή οι Δήμοι όλης της χώρας, τα ΝΠΔΔ στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία κ.α.), τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα οποία προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ Α’ βαθμού, ΜΚΟ, κ.α.), οι Ιερείς Μητροπόλεις της χώρας;

4. Δεν νομίζετε ότι πρέπει να επανεξετάσετε και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων, καθώς μειώθηκε δραστικά ο αριθμός τους, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδηματικού κριτηρίου που η μνημονιακή συγκυβέρνηση επέβαλε;

5. Γιατί επιτέλους δεν σέβεστε και δεν προστατεύετε τους άπορους ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, με το να ΜΗΝ τους «κάνετε «μπαλάκι» από Υπουργείο σε Υπουργείο;;;!!!

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/20/2014 09:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τ. Κουίκ: " Aλαλούμ με τη διανομή τροφίμων σε άπορους της Ξάνθης." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες