ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Ρ. Μακρή: Παραίτησαν τον «επιτυχημένο» κ. Θεοχάρη και τον ανταμοίβουν με bonus 5 εκατ ευρώ;"

Η κυβέρνηση, χωρίς να αποσαφηνίζει τους λόγους, απέπεμψε τον κ. Θεοχάρη από τη θέση του Γ.Γ. Εσόδων.

Tην επόμενη μέρα οι δανειστές και έντυπα προσκείμενα στην τρόικα ανέλαβαν τον εκθειασμό του και παρουσίασαν την αποπομπή του ως ένα από τα μεγαλύτερα ολισθήματα της κυβέρνησης και αιτία για...
την δημιουργία κακών οιωνών για τα οικονομικά της χώρας.

Παράλληλα δημοσιεύματα τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Θεοχάρης με την Κυβέρνηση προβλέπει την καταβολή μπόνους από την στιγμή που θα έπιανε τους στόχους. Από πληροφορίες των δημοσιευμάτων , υποστηρίζεται, ότι δικαιούται μπόνους πάνω από 5εκατομ. Ευρώ.

Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το ζήτημα της πριμοδότησης του πρώην Γενικού Γραμματέα, για τους λόγους που της παραίτησής του και την αποτελεσματικότητα του στην είσπραξη των εσόδων, η Κοινοβουλετική Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Μακρή κατέθεσε την με ΑΠ 217/17/19.6/2014 ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Η κ. Μακρή σε δήλωση της την ημέρα της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα είχε θέσει ερωτήματα για την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του κ. Θεοχάρη λέγοντας ότι «Πέρα από τις παραστάσεις η ουσία παραμένει. Αυξήθηκαν τα έσοδα; Όχι. Πατάχθηκε η φοροδιαφυγή; Όχι. Λήφθηκαν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης για την αύξηση της φορολογικής δεξαμενής ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός; Όχ. Αφού η απάντηση είναι αρνητική δεν υπάρουν λόγοι θλίψης για όσους δεν έκαναν την δουλειά τους, οι οποίοι παρεπιπτόντως θα βολευτούν από το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ σε μια θεσούλα αρκεί να παραμείνουν στην ασφάλεια των ψιθύρων για απασφάλιση και αποκαλύψεις».

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
Βουλευτής Ν ΚΟΖΑΝΗΣ
Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΚΕ
Προς το Πρωθυπουργό
και τον Υπουργό Οικονομικών,

ΘΕΜΑ: "Υπήρξε ή όχι επιτυχημένος ως ΓΓ Εσόδων ο κ. Θεοχάρης; Εάν ναι γιατί τον εξαναγκάσατε σε παραίτηση, εάν όχι γιατί του δίνεται μπόνους;"

Σε δημοσίευμα της Ιστοσελίδας Enikos.gr στις 15 Ιουνίου 2014 αναφέρεται: : "Μπόνους 5 εκατ. Ευρώ ζητάει ο Θεοχάρης.
Το προβλέπει το «χρυσό συμβόλαιο» που είχε υπογράψει με την κυβέρνηση.

Η αποπομπή του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη θα κοστίσει στο Δημόσιο αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Παρόν», η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Θεοχάρης με την κυβέρνηση είναι χρυσωρυχείο για τον πρώην γενικό γραμματέα, που δέχθηκε να παραιτηθεί ύστερα από πιέσεις, στη συνάντηση με τον μέχρι τότε υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, πέραν του μισθού που αγγίζει τα 4.700 ευρώ τον μήνα, προβλέπεται και η καταβολή μπόνους από τη στιγμή που θα πιάσει τους στόχους όπως αναλυτικά καταγράφεται στη σύμβαση.

Από πλευράς του πρώην γενικού γραμματέα, υποστηρίζεται ότι δικαιούται το μπόνους, αφού το πλεόνασμα είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Το ποσό που πρόκειται να διεκδικήσει με κάθε τρόπο ο κ. Θεοχάρης είναι, όπως λένε οι συνομιλητές του, πάνω από 5.000.000 ευρώ. Και σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα χρήματα, από τη στιγμή που τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαιώνεται ότι οι στόχοι που καταγράφονται στη σύμβαση έχουν επιτευχθεί."

Επιπρόσθετα σε δημοσίευμα του ίδιου ιστότοπου στις 17 Ιουνίου 2014 διαβάζουμε: "Focus: Επιτυχία του Θεοχάρη το πλεόνασμα

«Υπερβολικά επιτυχημένος. Η Ελλάδα απομακρύνει τον ανώτατο φοροεισπράκτορά της» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση που αναφέρεται στον Χάρη Θεοχάρη.

«Είναι ο άνθρωπος που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως», παρατηρεί το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντας τον πρώην γενικό γραμματέα Εσόδων «επιτυχημένο» και υπενθυμίζοντας ότι παρά την επιτυχία του απομακρύνθηκε από το αξίωμά του. «Πίσω από αυτό κρύβεται μια ανατριχιαστική πολιτική φάρσα», εξηγεί το Focus, και περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης χρέους επειδή σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες δεν πλήρωναν για πολλά χρόνια τους φόρους τους. «Ο Χάρης Θεοχάρης ήλθε για να το αλλάξει αυτό», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό, υιοθετώντας την άποψη του πρώην Γενικού Γραμματέα Εσόδων που θέλει την απομάκρυνσή του να οφείλεται σε πολιτικούς και όχι σε οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με το Focus που επικαλείται ελληνικά δημοσιεύματα, η εντολή για την απομάκρυνση του Θεοχάρη ήλθε από πολύ ψηλά. «Τώρα αμέσως» φαίνεται να ήταν η εντολή από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το Focus, ο Θεοχάρης δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί από τον τέως υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα. Αναφέρεται επίσης ότι ούτε ο Πρωθυπουργός Σαμαράς ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας μπορούσαν να τον απομακρύνουν, καθώς η σύμβασή του έληγε τον Φεβρουάριο του 2018. Υπενθυμίζεται ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων δημιουργήθηκε κατόπιν πιέσεων των δανειστών και όφειλε να είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα επιτεύγματα του κ. Θεοχάρη και κυρίως η αξιοποίηση της πληροφορικής στα δημοσιονομικά. «Παρά την προσφορά του, ο Θεοχάρης δεν επαινείται από καμία πλευρά», υποστηρίζει το Focus, υπενθυμίζοντας ότι στους λίγους που εκφράζονται θετικά για αυτόν ανήκει ο «σεσημασμένος γκρινιάρης» Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος φέρεται να πιστεύει πως το πρωτογενές πλεόνασμα συνιστά επιτυχία, σχεδόν αποκλειστικά του Θεοχάρη."

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
1. Αληθεύουν τα ανωτέρω αναφερόμενα στα δημοσιεύματα;
2. Υφίσταται υποχρέωση πληρωμής εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην γενικό γραμματέα από τα χρήματα των φορολογουμένων;
3. Με ποιά λογική η Κυβέρνηση υπέγραψε ένα τέτοια συμβόλαιο;
4. Ποιοι ήταν οι στόχοι που περιγράφονταν στο συμβόλαιο του κ. Θεοχάρη βάση των οποίων ζητείται το μπόνους των 5 εκατομμυρίων ευρώ; 5. Με ποιές ενέργειες του κ. Θεοχάρη αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου;
6. Με ποια στοιχεία αποδεικνύεται ότι οι ανωτέρω ενέργειες ήταν αποτελεσματικές;
7. Με ποιά στοιχεία αποδεικνύεται ότι η αύξηση των εσόδων γεννάται από τις ενέργειες του πρώην Γενικού Γραμματέα και όχι από την γενικευμένη αύξηση των φόρων και των εισπρακτικών ενεργειών της κυβέρνησης;
8. Συμφωνείτε ότι ο πρώην ΓΓ Εσόδων ήταν επιτυχημένος;
9. Εάν ναι, για ποιό λόγο εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση ο κ. Θεοχάρης;
10. Εάν όχι, γιατί του δίνετε μπόνους;
11. Συμφωνεί η Ελληνική Κυβέρνηση με την άποψη του γερμανικού περιοδικού ότι οι λόγοι της παραίτησης είναι πολιτικοί και όχι οικονομικοί;
12. Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην θέση των γερμανών ότι ο κ. Θεοχάρης δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί και εάν από ποιόν;
13. Εάν όχι τι προτίθεστε να κάνετε για να αποκαταστήσετε την αλήθεια;

Παράλληλα, ζητείται η κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία του συμβολαίου του κ. Θεοχάρη, των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου που τεκμηριώνουν την επιτυχία των ενεργειών του καθώς και όλων των σχετικών εγγράφων που δικαιολογούν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα, 18/6/2014
Η ερωτώσα Βουλευτής,
Μακρή Ραχήλ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/24/2014 09:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Ρ. Μακρή: Παραίτησαν τον «επιτυχημένο» κ. Θεοχάρη και τον ανταμοίβουν με bonus 5 εκατ ευρώ;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες