ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Unknown

Πιο φθηνά τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από Σεπτέμβριο

Με νέα κουλτούρα και καινούρια τιμολογιακή πολιτική επιδιώκει να γυρίσει σελίδα στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών το υπουργείο Υποδομών, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο στα ΜΜΜ, φιλικό στους επιβάτες με ραχοκοκαλιά το δίκτυο του μετρό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφετηρία των μεγάλων αλλαγών θα είναι ο ερχόμενος...
Σεπτέμβριος.

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου από το Φθινόπωρο θα διαμορφωθεί στα 1,20 ευρώ και θα είναι διάρκειας 70 λεπτών αντικαθιστώντας το εισιτήριο του 1,40 διάρκειας 90 λεπτών που ισχύει σήμερα.

Συγχρόνως, εφαρμόζεται μηναία κάρτα με κόστος τα 30 ευρώ, η οποία θα αντικαταστήσει τις κάρτες που ίσχυαν και αφορούσαν σε διαφορετικά μέσα αστικών συγκοινωνιών (μέχρι σήμερα υπάρχει μία κάρτα για όλα τα μέσα και μία κάρτα για λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ που κόστιζε 20 ευρώ). Πρόκειται για μείωση που σύμφωνα με τον υπουργό φτάνει το 33%. Ωστόσο, μένει να φανεί στην πράξη αν θα υπάρχει πραγματικό όφελος για τον πολίτη καθώς εκτιμάται ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που υπάρχουν στις μετεπιβιβάσεις των οδικών μέσων, πιθανότατα ο χρόνος των 70 λεπτών να μην επαρκεί για τις μετακινήσεις με το μειωμένο τιμολόγιο.

Οι αλλαγές θα συνοδευτούν με εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, την εφαρμογή τουρνικέ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για είσοδο μόνο από την μπροστινή πόρτα των επιβατών, μέτρο που θα ξεκινήσει σταδιακά από το Φθινόπωρο, την χρήση θερμικού εισιτηρίου, για το οποίο όμως πρέπει να επιλυθούν ακόμη νομικά θέματα κ.α. Άμεσα πάντως αλλάζει η εταιρική ταυτότητα των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο να υπάρξει μία ενιαία εικόνα στα ΜΜΜ με την επωνυμία «Συγκοινωνίες Αθηνών».

«Πριν ένα χρόνο μιλούσαμε για αύξηση εισιτηρίων, που ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Όχι μόνο ο παραλογισμός της αύξησης δεν έγινε αλλά προχωρούμε και σε μειώσεις με φιλοσοφία μία πόλη, ένα δίκτυο και ένα φορέα» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς πρέπει να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σε ερώτηση εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο της κινητικότητας και των απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες, ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι εκείνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση είναι να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των μετακινήσεων προσωπικού σε φορείς που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως για παράδειγμα η ΟΣΥ που χρειάζεται 300 οδηγούς.

Περιγράφοντας τις αλλαγές που έρχονται στις συγκοινωνίες, ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρης Δημητριάδης δήλωσε ότι δημιουργείται ένα δίκτυο με συνδυασμένες μετακινήσεις που θα επανασχεδιάσει τις γραμμές των λεωφορείων, ώστε να «κουμπώνουν» με το μετρό.

Από την μείωση στις τιμές των εισιτηρίων το υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς θα απωλέσουν σε ετήσια βάση 10 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως θεωρείται ότι μπορεί να ισοφαρίσει η αύξηση των μετακινήσεων και η ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ.

Ήδη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, το α΄ τρίμηνο του έτους παρατηρείται αύξηση εσόδων 6,3 εκατ. ευρώ από τις κάρτες. Όπως είπε, ο όμιλος ΟΑΣΑ απασχολεί 8.500 εργαζόμενους, εξυπηρετεί 636 εκ. πολίτες και 1 εκατομμύριο μοναδικούς επιβάτες την ημέρα.

cretanews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/16/2014 09:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πιο φθηνά τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από Σεπτέμβριο"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες