ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Ο Ομπάμα και η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης.

Του Τάκη Φωτόπουλου.
Ο πρόσφατος λόγος του Ομπάμα, στη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, επιβεβαιώνει απόλυτα την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, όπως την έχω περιγράψει επανειλημμένα από τη στήλη αυτή.

Όπως τόνισε στο λόγο του ο εγκληματίας πολέμου (Λιβύη, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα-δολοφόνοι, Γκουαντάναμο κ.λπ.) και Νομπελίστας Ειρήνης, «η Αμερική δεν αγωνίζεται απλά για τη σταθερότητα και την απουσία συγκρούσεων, ανεξάρτητα από κόστος. Αγωνίζεται επίσης για μια πιο διαρκή ειρήνη, που μπορεί να είναι μόνο το ...
αποτέλεσμα της παροχής ευκαιριών και ελευθερίας παντού στο κόσμο».

Με άλλα λόγια, μια πιο διαρκής ειρήνη μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την παγκόσμια επέκταση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όπου οι ελεύθερες αγορές (κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας) είναι το μαγικό ραβδί που μοιράζει ευκαιρίες και ελευθερία. Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία εξήγησε ακόμη σαφέστερα τι εννοεί: «η στήριξη της Αμερικής στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα ξεπερνά τον ιδεαλισμό —στην πραγματικότητα αφορά την εθνική ασφάλεια.

Οι πιο στενοί μας φίλοι είναι δημοκρατικές χώρες που είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν πόλεμο σε σχέση με τα μη δημοκρατικά καθεστώτα. Οι ελεύθερες και ανοικτές οικονομίες έχουν καλύτερη αποδοτικότητα και γίνονται τελικά αγορές για τα προϊόντα μας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το αντίδοτο στην αστάθεια και τις αδικίες που τροφοδοτούν τη βία και τη τρομοκρατία».

Έτσι, ο Ομπάμα, αρχικά, έκανε καθαρότερη από κρύσταλλο την αλήθεια του: ο στόχος της «ελευθερίας» και των «ευκαιριών» που προσφέρει η επέκταση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης —για την οποία αγωνίζεται η Αμερική, σαν ηγέτιδα δύναμη μέσα στην Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που αποτελείται βασικά από τις χώρες της «Ομάδας των 7»— είναι ο ...μπεζαχτάς («οι αγορές για τα προϊόντα μας»). Στη συνέχεια, δεν δίστασε, με απίστευτο θράσος, να διακηρύξει ότι οι «δημοκρατικές χώρες» είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν πολέμους από τις μη δημοκρατικές. Και αυτό, όταν η «δημοκρατική» Υ/Ε, με επί κεφαλής τις ΗΠΑ, ξεκίνησε, στην περίοδο από την ανάδυση της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, σειρά πολέμων (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) —πέρα από τους «πολέμους διά αντιπροσώπου» στη Συρία και την Ουκρανία που ακόμη συνεχίζονται— με εκατομμύρια θύματα σε νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους.

Όμως, από την άλλη μεριά, δεν είδαμε κανένα από τα καθεστώτα που η ίδια Υ/Ε χαρακτηρίζει «μη δημοκρατικά» (Ρωσία, Κίνα, Β.Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα κ.λπ.) να ξεκίνησαν κάποιο αντίστοιχο πόλεμο, όχι σε χιλιάδες μίλια μακριά από την περιοχή τους, όπως κάνει η Υ/Ε, αλλά ούτε καν στη γειτονιά τους. Αντίθετα, η Υ/Ε δεν διστάζει να περικυκλώνει τη Ρωσία με χώρες-προτεκτοράτα της, με τελευταίο παράδειγμα την Ουκρανία, όπου ήδη εγκαθιδρύει νέο προτεκτοράτο, το οποίο σύντομα θα ενσωματωθεί στην ΕΕ και αργότερα ίσως και στο ΝΑΤΟ.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ο Ομπάμα δήλωνε προχθές στην Πολωνία ότι «ο λαός της Ουκρανίας προσπαθεί να φθάσει την ίδια ελευθερία και ευκαιρίες που γιορτάζουμε σήμερα εδώ –πράγμα που το αξίζει». Και, σε ένα κρεσέντο θρασύτητας, έφθασε στο σημείο να διακηρύσσει ότι «οι ήμερες των αυτοκρατοριών και των σφαιρών επιρροής τελείωσαν. Δεν πρέπει να επιτραπεί στα μεγαλύτερα έθνη να καταδυναστεύουν τα μικρά, ή να επιβάλλουν τη θέλησή τους με τα όπλα, ή με μασκοφορεμένους που καταλαμβάνουν κτίρια».

Προφανώς, οι ΗΠΑ και τα άλλα μέλη της Υ/Ε εξαιρούνται των κανόνων αυτών αφού, μόλις πριν λίγους μήνες, έκαναν επιτυχημένο πραξικόπημα «από τα κάτω» στην Ουκρανία για να την ενσωματώσουν στη ΝΔΤ, με τη χρήση ενόπλων μασκοφόρων που καταλάμβαναν δημόσια κτίρια, και επιδίδονται από τότε σε σφαγές του πληθυσμού, χθες στην Οδησσό και την Μαριούπολη και σήμερα την Αν. Ουκρανία, εναντίον οποιουδήποτε αντιστέκεται στη ΝΔΤ. Και, φυσικά, η Υ/Ε δεν έχει καμιά αντίρρηση να συνεργάζεται με (πραγματικά ένοπλα) φασιστικά τάγματα εφόδου για να μετατραπεί η Ουκρανία σε προτεκτοράτο, ενώ παράλληλα σε άλλες χώρες, που είναι ήδη προτεκτοράτα της, φυλακίζει αυτούς που χαρακτηρίζει ως φασίστες και δεν είναι πιστοί οπαδοί της, ακόμη και αν έχουν μόνο ...κυνηγετικά όπλα.

Άλλωστε, με το «δημοκρατικές χώρες» ο Ομπάμα απλά εννοεί τις κοινοβουλευτικές Χούντες που έχει εγκαθιδρύσει παντού η ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όπου τοπικές ελίτ επαγγελματιών πολιτικάντηδων έχουν το «franchise» της Υ/Ε, δηλαδή την προνομιακή άδεια πώλησης «ελευθερίας και ευκαιριών» σε κάποια περιοχή —όπως αντίστοιχη άδεια έχουν οι ντόπιες επιχειρήσεις, παραρτήματα των πολυεθνικών, για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών. Η άδεια αυτή συμπληρώνεται με την αποφασιστική βοήθεια των ΜΜΕ της «διεθνούς κοινότητας» (δηλαδή των ελεγχόμενων από την ίδια Υ/Ε), καθώς και των ντόπιων ΜΜΕ που μπορούν να αναδεικνύουν ως Πατέρες του Έθνους ακόμη και «Ποτάμια» από αρχολίπαρους μιντιακούς αστέρες και «διανοούμενους».

Εντούτοις, σε ένα πράγμα είχε δίκιο ο Ομπάμα, όταν ρώτησε ρητορικά «πώς μπορούμε, στον 21ο αιώνα, να επιτρέψουμε τις σκοτεινές τακτικές του 20ου»; Πράγματι, μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου η Υ/Ε επέτυχε μεν τους στόχους της να ανατρέψει ένα εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς (Μπάαθ) και ένα φονταμενταλιστικό (Ταλιμπάν) που αντιστέκονταν στην ΝΔΤ, αλλά με πολύ σημαντικό «κόστος» σε δικές τους απώλειες, ανέτειλε μια νέα τακτική ενσωμάτωσης χωρών στη ΝΔΤ.

Έτσι, η «εποχή Ομπάμα» περιλαμβάνει ένα συνδυασμό κάποιου είδους «εκδημοκρατισμού» (με την παραπάνω έννοια της κοινοβουλευτικής Χούντας, π.χ. Τυνησία, Αίγυπτος) και προσχεδιασμένης εξέγερσης που τελικά καταλήγει ένοπλη (Λιβύη, Συρία, Ουκρανία).

Η νέα τακτική, με την βοήθεια και της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που υποστήριξε όλες αυτές τις εξεγέρσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ποτέ ούτε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην Υ/Ε και τις σφαγές που οργάνωσε σε όλες αυτές τις χώρες για να τις ενσωματώσει στη ΝΔΤ, έχει ήδη οδηγήσει σε δραματικές αλλαγές, και εάν η Ρωσική ελίτ τελικά υποταχθεί στην Υ/Ε, η παγκόσμια μονοκρατορία της θα είναι απόλυτη και μόνο η αντίσταση των Λαών θα μπορούσε να την καταργήσει...​

Τάκης Φωτόπουλος. 

Αρχείο Τάκη Φωτόπουλου
Περιεκτική Δημοκρατία.

 Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 6/24/2014 03:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Ομπάμα και η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες