ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον άξονα Τύριας-Σιστρουνίου-Θεσπρωτικού και η απάντηση του ΥΠΕΚΑ.

«Οδικός άξονας Τύριας-Σιστρουνίου-Θεσπρωτικού: To 2016 το μισό έργο, αγνοείται η τύχη του άλλου μισού».

 Την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου διαβίβασε τελικά το ΥΠ.Ε.ΚΑ στην κοινή ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντά-Κ .Μπάρκα και Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τον...
πολύπαθο οδικό άξονα Τύριας-Σιστρουνίου –Θεσπρωτικού

Σύμφωνα επίσης με την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο αφορά στο   πρώτο τμήμα  (Τύρια-Σιστρούνι) η ημερομηνία περαίωσης του έργου πρόκειται να παραταθεί από την 25η Μαΐου 2014 στην αντίστοιχη ημερομηνία του Μαΐου του 2016(Ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική επιτροπή της Περιφερειακής Αρχής).

Όσον αφορά στο υπόλοιπο τμήμα του έργου(Γέφυρα Μπακόλα-Αυχένας Νταλαμανι-Θεσπρωτικό), μήκους 20.5 χιλιόμετρων , παρ ότι έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, η τύχη του παραπέμπεται στις καλένδες λόγω του υψηλού κόστους και αδυναμίας χρηματοδότησης από Εθνικούς Πόρους.Οι όποιες προθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για υποβολή ένταξης χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020,που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί δεν επιβεβαιώνονται από την συγκεκριμένη απάντηση!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι επιτέλους πρέπει να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του έργου, μιας και είναι μέγιστης σημασίας για την άρση του αποκλεισμού της Λάκκας Σουλίου από τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα και ότι η συγκαταλεγόμενη στους επτά πιο επικίνδυνους δρόμους της Ελλάδας «εθνική» οδός Ιωαννίνων-Πρέβεζας αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τους Ηπειρώτες!

Χρήστος Μαντάς, βουλευτής Ιωαννίνων
Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρέβεζας
Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής ΆρταςΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ Α.Κ.Ε.
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΘΕΜΑ: Oδικός άξονας Τύριας-Σιστρουνίου-Θεσπρωτικού

Η κατασκευή του οδικού άξονα Τύριας – Σιστρουνίου - Θεσπρωτικού αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων και Λάκκας Σουλίου Πρέβεζας. Ο οδικός αυτός άξονας που αποκαλέστηκε «Παραεγνατία» έχει ως στόχο την ουσιαστική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Πρέβεζα η οποία μέχρι και σήμερα γίνεται από την επονομαζόμενη εθνική οδό Ιωαννίνων – Πρέβεζας, έναν οδικό άξονα στον οποίο κάθε χρόνο συμβαίνουν δεκάδες ατυχήματα, μερικά των οποίων και θανατηφόρα.

Το έργο αυτό μήκους 33.5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 14.5 χιλ. αποτελούν το τμήμα Κόμβου Τύριας-Σιστρούνι και τα 19 χιλ. Γέφυρα Μπακόλα-Αυχένας Νταλαμάνι-Θεσπρωτικό, έχει υποστεί πολλές καθυστερήσεις και τροποποιήσεις με αποκορύφωμα ότι ενώ είχε προμελετηθεί ως ενιαίο «κόπηκε» στα δυο μετά την ακύρωση της διαδικασίας για την οριστική μελέτη, το 2004, από τον πρώην περιφερειάρχη Δημήτρη Πανοζάχο με το αιτιολογικό ότι ήταν οικονομικά ασύμφορη. Έτσι σήμερα μιλάμε για έργο δύο ταχυτήτων.

Το τμήμα στο Νομό Ιωαννίνων εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», με ύψος ανερχόμενο στο ποσό των 12.600.000 ευρώ, ενώ το τμήμα στο Νομό Πρέβεζας το ποσό ανέρχεται στα 45 εκ. ευρώ (σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε), ποσό που δεν μπορεί να εξευρεθεί από κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και καταβάλλονται προσπάθειες επανεξέτασής του, ώστε μειούμενο στα 30 εκ. ευρώ να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επειδή μέχρι στιγμής το υπό κατασκευή έργο αφορά ουσιαστικά τα πρώτα 6-8 χιλ. του τμήματος Τύρια-Σιστρούνι

Επειδή δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το αν το τμήμα Γέφυρα Μπακόλα-Θεσπρωτικό θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ

Επειδή το πολύπαθο αυτό έργο θα δώσει ανάσα ζωής στους κατοίκους των περιοχών Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων και Πρέβεζας

Επειδή η αποκαλούμενη «εθνική» οδός Ιωαννίνων – Πρέβεζας είναι κατ ευφημισμό εθνική, καθ ότι το απαράδεκτο και παλαιό οδόστρωμα , και η των αρχών του προηγούμενου αιώνα χάραξη έχουν εκτός των άλλων προκαλέσει πολλά τροχαία δυστυχήματα

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες του τμήματος Τύριας-Σιστρουνίου και πότε αναμένεται η ολοκλήρωσή του;
2. Υπάρχουν οι αντίστοιχες μελέτες και ιδιαίτερα οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς οι εργασίες γίνονται σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους;
3. Τι ακριβώς γίνεται με τη χρηματοδότηση και του πρώτου τμήματος του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και του δευτέρου τμήματος Γέφυρα Μπακόλα -Αυχένας Νταλαμάνι - Θεσπρωτικό;
4. Υπάρχει εν τέλει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αυτού του πολύπαθου έργου;

Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός για την κατάθεση εγγράφων σχετικά με:
1. Τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί καθώς και το επίσημο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το εν λόγω έργο.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Χρήστος Μαντάς
Κώστας Μπάρκας
Όλγα Γεροβασίλη
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/19/2014 11:22:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον άξονα Τύριας-Σιστρουνίου-Θεσπρωτικού και η απάντηση του ΥΠΕΚΑ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες