ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Ιουνίου 2014
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Το πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο φέρνει το δάσκαλο στο σπίτι σας.

Μια πρωτοποριακή προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης που βρίσκει τεράστια ανταπόκριση από μαθητές, γονείς και δασκάλους.
800.000 επισκέψεις μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας.

Χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ανατρέπει τα δεδομένα στο εκπαιδευτικό τοπίο, παρέχοντας τη...
δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε 8.000 video - μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικού υλικού.

Παράλληλα, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό δημοτικό σχολείο συνιστά και έναν πολύτιμο σύμμαχο για τους γονείς, οι οποίοι, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μπορούν να εξασφαλίσουν, μέσω του on-line δασκάλου, μια εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία, σε αντίθεση με τη διδασκαλία της παραδοσιακής τάξης, που απευθύνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες του συνόλου των μαθητών.

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες λειτουργίας καταγράφηκαν 800.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ημερήσιες επισκέψεις ήδη ξεπερνούν τις 8.000, με μέση διάρκεια θέασης 12 λεπτά.

Οι θετικές αντιδράσεις των μαθητών τόσο στα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία όσο και στη μοναδική δυνατότητα για μια εξατομικευμένη διδασκαλία, μέσω του διαδικτυακού δασκάλου, καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για μια πιο ουσιαστική υποστήριξη απέναντι στις προκλήσεις της υπάρχουσας εκπαιδευτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κρόκος του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στην εφημερίδα «Καθημερινή», «η ύλη των σχολικών μαθημάτων παρουσιάζεται τμηματικά σε βίντεο που δεν υπερβαίνουν τα επτά λεπτά».
Επίσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο κ. Κρόκος επισήμανε ότι «ένας μαθητής του δημοτικού, μπορεί, όπου κι αν βρίσκεται, να εισέλθει στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», μια σελίδα χωρίς διαφημίσεις και απολύτως ασφαλή για τα παιδιά, χωρίς καμία εγγραφή, κωδικό ή άλλο στοιχείο. Επιλέγοντας, για παράδειγμα, τα μαθηματικά Ε’ Δημοτικού, μπορεί να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο μελέτης που τον ενδιαφέρει, είτε είναι θεωρία, είτε είναι συμπέρασμα, είτε είναι δραστηριότητα, είτε είναι άσκηση και μέσα σε 5-7 λεπτά να λάβει διδασκαλία για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κρόκο, «αφενός οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη της ενισχυτικής διδασκαλίας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που λειτουργεί συμπληρωματικά προς την παραδοσιακή διδασκαλία, όπως φαίνεται μέσα από τη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία γονέων με το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ και αφετέρου οι δάσκαλοι επιθυμούν και οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με μια εναλλακτική διδακτική προσέγγιση.

Η συγκινητική ανταπόκριση στη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του ΕΜΠ και του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ, αποκαλύπτει τις μεγάλες δυνατότητες που εξασφαλίζει η εφαρμογή νέων τεχνολογιών και πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας. Οι μαθητές φαίνεται να ανταποκρίνονται θερμά στη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη γνώση, απλώς με «το πάτημα ενός κουμπιού».
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, καθηγητής του ΕΜΠ Νικόλαος Ουζούνογλου, μιλώντας στην «Καθημερινή», τα υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας αντανακλούν την εξοικείωση με τα τεχνολογικά μέσα από νεαρή ηλικία, καθώς τα παιδιά «είναι πολύ δεκτικά στη χρήση του Διαδικτύου και της ταμπλέτας-βιβλίου, με αποτέλεσμα η μάθηση να γίνεται και μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού».

Επιπλέον, η πρωτοποριακή «Πράξη Παιδείας» του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» στοχεύει στην κατάργηση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και των γεωγραφικών συνόρων, υλοποιώντας το όραμα για μια «Οικουμενική Παιδεία», καθώς κάθε Ελληνόπουλο, από κάθε γωνιά του πλανήτη μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν πρόσβαση στο σύνολο της σχολικής ύλης του δημοτικού. Με αυτό τον τρόπο, το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό σχολείο συμβάλλει καταλυτικά και στη διατήρηση της επαφής της Ομογένειας με την ελληνική γλώσσα.
Εκφράζοντας την πίστη σε μια «Επανάσταση Δημιουργικότητας», το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», παρέχει δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου, δημιουργία on-line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες, εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή και υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε μονοθέσια, και διθέσια σχολεία.
Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, ενώ παρέχει σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας, εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους, εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό και προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/11/2014 04:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το πρώτο δωρεάν on-line δημοτικό σχολείο φέρνει το δάσκαλο στο σπίτι σας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες